אורי להב

מתוך ויקיפועל
גרסה מ־06:33, 16 באוגוסט 2010 מאת RfWikiAdm (שיחה | תרומות)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Svg2raster.jpeg
אורי להב
כינוי
גובה 1.87
מנגינת שיר שחקן לנר ולבשמים
תאריך לידה 3/12/1972
ארץ לידה ישראל
מספר בהפועל 8
מספרים נוספים 12
תפקיד רכז
מועדוני נוער מכבי חדרה
שנים 3
מועדונים הפועל גבת,מכבי חדרה,הפועל גליל עליון,הפועל אילת,הפועל תל אביב,עירוני אשקלון,מ.מ גבעת שמואל
הופעות


אורי להב (נולד ב-3 בדצמבר 1972) היה שחקן כדורסל ישראלי בגובה 1.87 ששיחק בשתי עמדות הגארד בהפועל ת"א בין השנים 1996-1999.

עד ההגעה להפועל

להב היה נחשב בגילאי נוער לאחד הכשרונות הגדולים ביותר בשכבת הגיל שלו. הוא היה שחקן מוביל בנבחרות הקדטים והנוער, בהן הועדף בחמישייה על פני דורון שפר. בגיל 17 הגיע לראשונה לליגה הראשונה כששיחק במדי הפועל גבת, איתה ירד ללאומית ב'. עונה לאחר מכן חזר למועדון האם שלו, מכבי חדרה, שם בילה שנתיים. בתקופה בחדרה קרע להב את הרצועה הצולבת בברך, פציעה ראשונה מבין רבות שקיצרו את הקריירה שלו, ולבסוף ירד עם הקבוצה לליגה השנייה. מחדרה המשיך להב לאלופת המדינה הפועל גליל עליון, שם תפס במהרה מקום בחמישייה על חשבונו של חן ליפין, ונתן עונה אישית מוצלחת, בעקבותיה זכה להצעה כספית גבוהה מצידה של הפועל אילת, שזכתה בשירותיו של הרכז המבטיח. העונה באילת הייתה כישלון גורף, ובסיומה חזר להב לקדנציה שניה במועדון האם מחדרה, אז עדיין בלאומית ב'.

הגעה לאוסישקין

בעונת 1996/97, לאחר שנכשל בנסיון לחזור ללאומית א' יחד עם מכבי חדרה, סיכם להב את תנאיו בהפועל תל אביב. את העונה החל להב על הספסל, כמחליף של הרכז האמריקאי מייק לויד. אך מהר מאוד הבינו בהפועל שלויד הוא נפילה ענקית, וכשהוא והמאמן מאיר קמינסקי היו בדרך הביתה, תפס להב מקום בחמישייה של עדני דגן. אצל דגן להב פרח, והפך לאחד השחקנים המובילים של הקבוצה, כשהוא מזין את הסנטר המסיבי דימיטרי היל בכדורים בדרך לזכיה בתואר מלך הסלים של הליגה, ועושה עבודה הגנתית מעולה, שזיכתה אותו בתואר חביב הקהל באוסישקין. למרות היכולת האישית הטובה יחסית של להב(9.8 נק' ו2.6 אס' למשחק), הפועל לא הצליחה להתרומם מעל למאבקי תחתית, והשתרכה בתחתית הטבלה לאורך כל העונה. לקראת מחזורי הסיום הפכה הירידה לסכנה ברורה ומיידית, כשהפועל מגיעה לשני המשחקים האחרונים שלה כשהיא חייבת נצחונות. המשחק הראשון היה משחק בית מול עירוני ר"ג לעיני אוסישקין מלא, משחק שהפך לאחד המפורסמים של להב בקריירה באדום. ללא היל, שנפצע כבר בדקה הרביעית, הצליחה הפועל תוך משחק מלחמה אדיר לשמור על משחק צמוד לכל אורכו, שהוכרע בזכות חטיפת כדור וסל נצחון של אורי להב, שחגג יחד עם האוהדים ביציע א'. למרבה הצער, החגיגות היו מוקדמות, ושבוע לאחר מכן הפסידה הפועל באילת, ושבוע לאחר מכן ירדה לראשונה בתולדותיה לליגה השנייה לאחר נצחון של יריבתה לתחתית, בני הרצליה, על גבעת שמואל.

עלייה ועזיבה

להב לא נטש את הספינה הטובעת של הפועל, והמשיך איתה לעונה נוספת בלאומית ב'. באותה עונה שיחק להב לרוב בעמדת הקלעי, שכן בעמדת הרכז שיחק לרוב קרטיס מקנטס. ההסבה לעמדה החדשה לא הפריעה ללהב, שקלע 17.2 נק' בממוצע למשחק, והיה ממצטייני הקבוצה, שעלתה בקלות חזרה לליגה הראשונה, ואף הצליחה להעפיל עד לחצי גמר גביע המדינה, כשבדרך היא מדיחה את מחזיקת הגביע, הפועל ירושלים. להב המשיך בקבוצה לעונה שלישית, אך פציעות, חוסר בדקות משחק, ומוסר התשלומים הירוד בתקופת אייזנברג גרמו לו לבסוף להחליט על עזיבה במהלך העונה, והוא עבר לעירוני אשקלון מלאומית ב'.

סגנון משחק, חיבור לקהל ופרישה מוקדמת

להב היה שחקן חכם עם יד מצויינת, שהעמיד ממוצעים יפים לאורך כל הקריירה. כמו כן היה קלעי עונשין מעולה. אך מה שהפך אותו לאהוב הקהל באוסישקין היה הלב הענק שלו, ומשחק הלחימה חסר הפשרות שהציג כל פעם שעלה על הפרקט. הפציעות הרבות שעבר לא הרתיעו אותו ולא מנעו ממנו לזנק אחרי כדורים, להשתטח על הפרקט ולתת מאה אחוז בכל דקה ששיחק. המנהיגות של להב סחפה קבוצה חלשה להחריד של הפועל תל אביב אל סף ההישארות בליגה, והחזירה לקהל האדום את האמון בקבוצה שלו, אמון שנשחק לאור שנים של חדלונות ניהוליים וכשלונות מקצועיים. להב נתן לקהל אמונה, והם החזירו לו באהבה. מלבד השיר שלו" אורי להב הוא המלך של הפועל", הקריאות "אורי להב הוא המלך" ו"אורי להב נשמה" היו שכיחות ביציעי אוסישקין בשנתיים וחצי שלו באדום. ב15.8.2000, לאחר עונה בגבעת שמואל, כשהוא בן פחות מ30, הכריעו לבסוף הפציעות את להב, והוא הודיע על פרישה מכדורסל, ומעבר לעולם העסקים. הוא היה ונותר אחד השחקנים האהובים בתולדות מועדון הכדורסל של הפועל ת"א, וזכרון משמח מתקופה עצובה.