אלי גוטמן: הבדלים בין גרסאות בדף

נוספו 430 בתים ,  17 ביוני 2008
חלוקה לפסקאות, ניקוי לינקים מיותרים והוספת קישורים
אין תקציר עריכה
(חלוקה לפסקאות, ניקוי לינקים מיותרים והוספת קישורים)
שורה 2: שורה 2:
|תמונה=[[תמונה:gutman.jpg]]
|תמונה=[[תמונה:gutman.jpg]]
|שם=אלי גוטמן
|שם=אלי גוטמן
|כינוי=  
|כינוי=הגרמני
|תאריך לידה=24/02/1958
|תאריך לידה=24/02/1958
|עיר לידה=  
|עיר לידה=  
שורה 16: שורה 16:
'''ישראל אלי גוטמן''' (נולד ב-24 בפברואר [[1958]]) הוא [[מאמן כדורגל]] [[ישראל|ישראלי]]. גוטמן ידוע כמאמן קשוח, מסורתי וטקטיקן וכינויו הידוע הוא "הגרמני".
'''ישראל אלי גוטמן''' (נולד ב-24 בפברואר [[1958]]) הוא [[מאמן כדורגל]] [[ישראל|ישראלי]]. גוטמן ידוע כמאמן קשוח, מסורתי וטקטיקן וכינויו הידוע הוא "הגרמני".


גוטמן, מורה לחינוך גופני במכון וינגייט, החל את הקריירה כמאמן בליגות נמוכות באזור הצפון, ובהמשך כעוזרו של [[שלמה שרף]] ב[[מכבי חיפה]], בה זכה עם הקבוצה ב[[דאבל]] בעונת [[1990/91]]. לאחר מכן אימן בקבוצות [[צפרירים חולון]], [[מכבי הרצליה]] ו[[הפועל בית שאן]], אך את הפריצה המשמעותית עשה בעונת [[1996/97]] ב[[הפועל באר שבע (כדורגל)|הפועל באר שבע]], שזכתה בהדרכתו ב[[גביע המדינה בכדורגל|גביע המדינה]]. גוטמן הביא לקבוצה זרים כשרוניים דוגמת [[ג'ובאני רוסו]] ו[[סיאד חלילוביץ']]. שנה לאחר מכן עבר לאמן את [[הפועל חיפה (כדורגל)|הפועל חיפה]] של [[רובי שפירא]], אליה הביא עמו את רוסו. בעונתו השנייה בקבוצה, [[1998/99]], זכה גוטמן באליפות, ראשונה בתולדות הקבוצה, ובעונה שלאחר מכן זכה להצלחה יחסית בזירה  האירופית.  
== קריירת אימון ==
=== תחילת הקריירה ===
גוטמן, מורה לחינוך גופני במכון וינגייט, החל את הקריירה כמאמן בליגות נמוכות באזור הצפון, ובהמשך כעוזרו של שלמה שרף במכבי חיפה, בה זכה עם הקבוצה בדאבל בעונת [[1990/91]]. לאחר מכן אימן בקבוצות צפרירים חולון, מכבי הרצליה והפועל בית שאן, אך את הפריצה המשמעותית עשה בעונת [[1996/97]] בהפועל באר שבע, שזכתה בהדרכתו ב[[גביע המדינה בכדורגל|גביע המדינה]]. גוטמן הביא לקבוצה זרים כשרוניים דוגמת ג'ובאני רוסו וסיאד חלילוביץ'.  


בעונת [[2000/01]] עבר גוטמן לאמן את קבוצת [[בית"ר ירושלים]] שנרכשה על ידי איש העסקים, [[גד זאבי]]. זאבי איפשר למאמן לבצע רכש משמעותי בסכומים גבוהים, והמאמן בנה סגל נוצץ שכלל את [[יוסי אבוקסיס]], [[אלון מזרחי]] שחזר לאחר שנתיים לא מוצלחות באירופה ורוסו, שהמשיך להתלוות לגוטמן. הציפיות מהקבוצה היו גדולות מהרגיל. הקבוצה נאבקה על האליפות, אך הלחץ מצד האוהדים הלך וגבר, ונשמעו לא אחת טענות שהכדורגל של הקבוצה לא מלהיב כלל, אלא טקטי ומשעמם. גוטמן עזב באמצע העונה כאשר הקבוצה במקום השני, לאחר שאושפז עקב בעיות לב.
שנה לאחר מכן עבר לאמן את הפועל חיפה של רובי שפירא, אליה הביא עמו את רוסו. בעונתו השנייה בקבוצה, [[1998/99]], זכה גוטמן באליפות, ראשונה בתולדות הקבוצה, ובעונה שלאחר מכן זכה להצלחה יחסית בזירה  האירופית. 
=== 2000: מעבר לבית"ר===
בעונת [[2000/01]] עבר גוטמן לאמן את בית"ר ירושלים שנרכשה על ידי איש העסקים גד זאבי. זאבי איפשר למאמן לבצע רכש משמעותי בסכומים גבוהים, והמאמן בנה סגל נוצץ שכלל את [[יוסי אבוקסיס]], [[אלון מזרחי]] שחזר לאחר שנתיים לא מוצלחות באירופה ורוסו, שהמשיך להתלוות לגוטמן. הציפיות מהקבוצה היו גדולות מהרגיל. הקבוצה נאבקה על האליפות, אך הלחץ מצד האוהדים הלך וגבר, ונשמעו לא אחת טענות שהכדורגל של הקבוצה לא מלהיב כלל, אלא טקטי ומשעמם. גוטמן עזב באמצע העונה כאשר הקבוצה במקום השני, לאחר שאושפז עקב בעיות לב.


מאז אותה עונה ניסה לחזור למרכז הזירה בקבוצות [[הפועל פתח תקווה]], [[הפועל חיפה]] ו[[הפועל באר שבע]], אך לא זכה להצלחה רבה.
=== 2001-2007: דשדוש ===
מאז אותה עונה ניסה לחזור למרכז הזירה בקבוצות הפועל פתח תקווה, הפועל חיפה והפועל באר שבע, אך לא זכה להצלחה רבה.


בעונת [[2004/05]] אימן גוטמן בקבוצת [[פאראלמיני]] ב[[קפריסין]] והיה שותף להנצלותה מירידה, ובעונת [[2005/06]] הגיע עם הקבוצה למקום חמישי בליגה הקפריסאית.
בעונת [[2004/05]] אימן גוטמן בקבוצת פאראלמיני בקפריסין והיה שותף להנצלותה מירידה, ובעונת [[2005/06]] הגיע עם הקבוצה למקום חמישי בליגה הקפריסאית.


לקראת עונת [[2006/07]] עזב גוטמן את תפקידו בקפריסין וחתם ב[[מכבי נתניה]]. באמצע אותה עונה הוא פוטר לאחר שהתגלעו מחלוקות בינו ובין הבעלים [[דניאל יאמר]]. גוטמן חזר ל[[קפריסין]], והתמנה כמאמן [[א.א.ל לימסול]], באמצע עונת [[2007/08]] התפטר מלימסול ומונה לתפקיד מאמן [[הפועל תל אביב (כדורגל)|הפועל ת"א]].
לקראת עונת [[2006/07]] עזב גוטמן את תפקידו בקפריסין וחתם במכבי נתניה. באמצע אותה עונה הוא פוטר לאחר שהתגלעו מחלוקות בינו ובין הבעלים דניאל יאמר. גוטמן חזר לקפריסין, והתמנה כמאמן א.א.ל לימסול.


לפני הגעתו של גוטמן הייתה הפועל מסובכת קשה בתחתית והייתה מועמדת ודאית לירידה, גוטמן הביא לקבוצה את [[דימיטאר טלקיסקי]] ו[[אלין טופוזאקוב]] הבולגרים ואת [[עומרי קנדה]] ו[[שלומי ארבייטמן]] שבעזרתם ובעזרת יכולתו כמאמן הצליח להשאיר את הקבוצה בליגה ואף להגיע לגמר לגביע
=== 2008: מעבר להפועל ===
באמצע עונת [[2007/08]] התפטר גוטמן מלימסול ומונה לתפקיד מאמן הפועל ת"א כמחליפו של [[גיא לוזון]].
לפני הגעתו של גוטמן הייתה הפועל מסובכת קשה בתחתית והייתה מועמדת ודאית לירידה, גוטמן הביא לקבוצה את [[דימיטאר טלקיסקי]] ו[[אלין טופוזאקוב]] הבולגרים ואת [[עומרי קנדה]] ו[[שלומי ארבייטמן]] שבעזרתם ובעזרת יכולתו כמאמן הצליח להשאיר את הקבוצה בליגה ואף להגיע ל[[גמר גביע המדינה 2007/8 | גמר הגביע]].
 
הקהל העריך מאד את עבודתו של גוטמן ומינויו למועדון נחשב כמוצלח ע"י כל הצדדים המעורבים. בסיום העונה אף הצהיר גוטמן על רקע הבעיות הניהוליות במועדון כי הוא מעוניין להשאר בו "בכל תקציב"[http://www.nrg.co.il/online/3/ART1/735/164.html].


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
- [http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3478817,00.html אלי גוטמן חתם בהפועל]<br>
* [http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3478817,00.html אלי גוטמן חתם בהפועל]<br>




[[קטגוריה:מאמני הפועל תל אביב (כדורגל)]]
[[קטגוריה:מאמני הפועל תל אביב (כדורגל)]]
0

עריכות