אלי טביב: הבדלים בין גרסאות בדף

הוסרו 5,172 בתים ,  19 בינואר 2012
מ
אין תקציר עריכה
מאין תקציר עריכה
שורה 62: שורה 62:
====סכסוך עם הראל====
====סכסוך עם הראל====
'''לפירוט ראו [[סכסוך מוני הראל ואלי טביב (2010/11)]]'''<BR>
'''לפירוט ראו [[סכסוך מוני הראל ואלי טביב (2010/11)]]'''<BR>
מחאות האוהדים על מחירי הכרטיסים ורצונו של הראל להיענות לדרישותיהם, בניגוד לדעתו של טביב הובילו לפיצוץ ונתק בין השניים. כתוצאה הודיע הראל כי הוא ממנה את אחיו [[משה הראל|משה]] לנציגו בדירקטוריון במקומו. הבלגן הניהולי חילחל לכל המערכת בינתיים, כאשר שחקנים התלוננו שאינם מקבלים מענקים והטבות אחרות. גם המחירים הגבוהים למשחקי ליגת האלופות הוכחו כמופרזים ואלפי כרטיסים נותרו בקופות, והאצטדיון לא היה בסופו של דבר מלא באף אחד מהמשחקים. הבלגן הניהולי הוביל בסופו של דבר גם לפסיקת הפסד טכני [[עונת 2010/11 (כדורגל) גביע הטוטו שלב הבתים מחזור 6|3:0]] ב[[דרבי]] השני ב[[גביע הטוטו]] למרות שהמשחק עצמו הסתיים בתיקו 3:3. זאת מאחר והתברר בדיעבד כי הפועל שיתפה את [[רמי דואני]] למרות שלא הועבר להתאחדות טופס בדיקות רפואיות שלו כמתבקש. אף גורם במועדון לא לקח עליו אחריות למקרה.
מחאות האוהדים על מחירי הכרטיסים ורצונו של הראל להיענות לדרישותיהם, בניגוד לדעתו של טביב הובילו לפיצוץ ונתק בין השניים אשר שיתק את המועדון. שחקנים התלוננו שאינם מקבלים מענקים והטבות אחרות, הבלגן הניהולי הוביל בסופו של דבר גם לפסיקת הפסד טכני [[עונת 2010/11 (כדורגל) גביע הטוטו שלב הבתים מחזור 6|3:0]] ב[[דרבי]] השני ב[[גביע הטוטו]] למרות שהמשחק עצמו הסתיים בתיקו 3:3, עקב שיתוף בניגוד לתקנון של [[רמי דואני]].הבעלים נפגשו ביניהם שוב לפגישת פיוס וכלפי חוץ הצהירו שנפתרו המחלוקות עד לסיום העונה אז יחליטו על המשך דרכם. למרות זאת לא נרגעו היחסים ואינספור ידיעות והצהרות בתקשורת הבהירו שהמצב בין שני הבעלים הגיע לכלל פיצוץ מוחלט, והדבר אף סיכן את הרשמת הפועל למפעלים האירופיים בעונה העוקבת.  


רגע לפני [[עונת 2010/11 (כדורגל) ליגת האלופות שלב הבתים מחזור 5|משחקה הביתי האחרון]] של הפועל בשלב הבתים, התפוצץ שוב נושא היחסים בין הבעלים, בעקבות ראיון של טביב באולפן ליגת האלופות של ערוץ הספורט. זמן קצר לאחר מכן התפטר מנכ"ל הקבוצה [[גבי קצרה]]. הבעלים נפגשו ביניהם שוב לפגישת פיוס וכלפי חוץ הצהירו שנפתרו המחלוקות עד לסיום העונה אז יחליטו על המשך דרכם. למרות זאת לא נרגעו היחסים ואינספור ידיעות והצהרות בתקשורת הבהירו שהמצב בין שני הבעלים הגיע לכלל פיצוץ מוחלט, והדבר אף סיכן את הרשמת הפועל למפעלים האירופיים בעונה העוקבת. טביב והראל סיכמו ביניהם להיפרד בתהליך [[במבי]], אך הדבר לא קרה.
במהלך חלון ההעברות של ינואר והפגרה המשיך לפגוע הסכסוך בקבוצה וגרם לעיכוב משמעותי בהחתמת חיזוק. לבסוף מינה טביב את [[דורון אוסידון]], בעל מועדוני לילה בתל אביב, כנציגו בדירקטוריון במקביל ל[[משה הראל]] נציגו של מוני הראל. מינויו של אוסידון איפשר לחתום על צ'קים, ולהחתים חיזוק בדמות [[מריו פצ'אלקה]] ו[[אלרואי כהן]]. לכל אורך התקופה נדחה ביצוע תהליך ה[[במבי]] אשר אמור היה לקבוע מי מבין השניים ישיאר בעלים בלעדי על המועדון.


במהלך חלון ההעברות של ינואר והפגרה שיתק הסכסוך מעשית את הקבוצה. טביב יצא לחופשה במיאמי למספר שבועות, ועקב כך לא ניתן היה להחתים חיזוק. בינתיים עלו ידיעות בתקשורת על כך ש[[שי אבוטבול]] לא מקבל את שכרו מאחר וטביב אינו בארץ לאשר את הצ'קים. לבסוף מינה טביב את [[דורון אוסידון]], בעל מועדוני לילה בתל אביב, כנציגו בדירקטוריון במקביל ל[[משה הראל]] נציגו של מוני הראל. מינויו של אוסידון איפשר לחתום על צ'קים, ולהחתים חיזוק בדמות [[מריו פצ'אלקה]] ו[[אלרואי כהן]].
לבסוף לקראת סיום העונה, לאחר אובדן הסיכוי לאליפות, בוצע ה[[במבי]] המיוחל. [[מוני הראל]] הציע לטביב כ-6 מיליון ש"ח עבור חלקו בקבוצה. טביב התבטא באופן ממנו ניתן היה להבין כי יקבל את הצעתו של הראל, אך לבסוף הפתיע והודיע כי הוא משווה את ההצעה וירכוש את חלקו של הראל באותו סכום, וכותצאה מכך קיבל בעלות מלאה על החברה המנהלת את הקבוצה. אנשי הראל הגיבו בזעם והסכסוך לבתי המשפט מכיוון שהראל טען לאי-חוקיות בעסקת הבמבי. הראל וטביב הסכימו לתהליך גישור שכשל במהרה. לאחר שהליך הגישור לא צלח פנו השנתיים לבית המשפט שיקבע את גזר הדין. ב[[28 ביוני]] החל ההליך המשפטי וב[[18 ביולי]] 2011 אקבעה השופטת רות רונן כי הליך הבמבי היה חוקי והקבוצה תעבור לידיו של אלי טביב שהפך לבעלים היחיד של הפועל תל אביב.
 
ב-17.3.2011 פורסם כי טביב מינה את דורון ג'מצ'י, שחקן עבר ידוע של מכבי ת"א כדורסל, לדוברו האישי. זאת במקביל לעבודתו כפרשן בערוץ One. המהלך התקבל בזעם רב בקרב האוהדים[http://www.nrg.co.il/online/71/ART2/223/132.html] וטביב הודיע לבסוף שיסוג מהמינוי, כשהוא מתחמק מתשלום שכרו לג'מצ'י עבור התקופה הקצרה בה שימש בתפקידו[http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4167204,00.html].
 
====במבי====
לבסוף לקראת סיום העונה, לאחר אובדן הסיכוי לאליפות, בוצע ה[[במבי]]. [[מוני הראל]] הציע לטביב כ-6 מיליון ש"ח עבור חלקו בקבוצה. טביב התבטא באופן ממנו ניתן היה להבין כי יקבל את הצעתו של הראל, אך לבסוף הפתיע והודיע כי הוא משווה את ההצעה וירכוש את חלקו של הראל באותו סכום, וכותצאה מכך קיבל בעלות מלאה על החברה המנהלת את הקבוצה. אנשי הראל הגיבו בזעם והביעו צערם על כך שבהפועל יעמוד לדבריהם אוהד בית"ר, רמיזה לידיעות בתקשורת בחודשים שקדמו לבמבי לפיהן טביב ירכוש את [[בית"ר י-ם]]. כבר למחרת היום התייצב טביב לראשונה במשחקה של מחלקת הכדורסל, וצפה במחצית הראשונה ואף טען בראיון במשחק כי יתמוך גם במחלקה זו.
 
[[תמונה:1112_foot_mehaa_tabib.jpg|מחאת אוהדים על מצב הקבוצה מחוץ לביתו של טביב, 18.6.2011. צילום: צ. הלפרין|thumb|left|250px]]
לבסוף עבר הסכסוך לבתי המשפט מכיוון שהראל טען לאי-חוקיות בעסקת הבמבי, ובינתיים המשיך להתנהל טביב כבעלים יחיד כשהוא מסכם עם שחקנים, מבטל את מינויו של [[יוסי אבוקסיס]] ומביא את [[דרור קשטן]] במקומו, מפטר את דובר הקבוצה גבע תלם וממנה על חשבונו את קובי ברדה, ובעיקר מסתכסך עם שחקני הסגל. טביב הערים קשיים על העברת [[גילי ורמוט|רמוט]] ו[[איתי שכטר|שכטר]] לקייזרסלאוטרן, כנ"ל לגבי העברת [[ערן זהבי|זהבי]] לפאלרמו, וטרם העביר את התשלום לאספניול על השאלתו של [[בן שהר|שהר]]. כאוס מוחלט שלט במועדון, כשמ[[מתחם חודורוב|מתחם האימונים]] יצאו ידיעות לפיהן טביב לא אישר אף לקנות קרטוני חלב לקפה. לבסוף קצו במתרחש האוהדים הזועמים והפגינו במחאה על מצב הקבוצה מחוץ לביתו בדרישה להפסקת הבלגן במועדון. ערב לפני ההפגנה ניסו עוד מקורביו של טביב להפיץ ידיעות שקריות בתקשורת כאילו מדובר בהפגנה המאורגנת ע"י תומכי הראל, וכן דיסאינפורמציה על מיקום ההפגנה[http://sports.walla.co.il/?w=/156/1832999].
 
הראל וטביב הסכימו לתהליך גישור ונפגשו ב-[[24 ביוני]] 2011 במשרדו של השופט דן ארבל, אך כבר לאחר 20 דקות של פגישה נטשו את הדיון, מתוך הבנה שהפער גדול מדי לגישור.
 
לאחר שהליך הגישור לא צלח פנו השנתיים לבית המשפט שיקבע את גזר הדין. ב[[28 ביוני]] החל ההליך המשפטי שבמהלכו בחר הראל לחקור את צדו של טביב, דבר שגרם לעיכוב בהחלטה. בזמן שההליך המשפטי מהדהד ברקע המשיכו השניים להתעמת. ההאשמות החריפות ביותר היו מצדו של מוני שטען כי אנשי טביב זייפו את חתימתו בשביל להגיש לבקרה התקציבית את החוזה על העברתו של [[עומר דמארי]] להפועל תל אביב מבלי שיעבור דרכו. בנוסף טען הראל כי קיימים חוזים כפולים במסגרת העסקה והגיש תלונה על כך במשטרה. לא רק בעסקת העברתו של דמארי נערמו קשיים, אלא גם בהחתמתו של הושער [[אפואלה אדל]], אשר הראל טען שאינו שווה את הכסף וסרב לחתום על חוזהו.
 
הדיון האחרון בבית המשפט התנהל ב[[18 ביולי]] 2011 אשר במהלכו נחקרו שני הצדדים ולאחריו נקבע כי ההחלטה תנתן בתוך מספר ימים. בסופו של דבר, קבעה השופטת רות רונן עוד באותו היום כי הליך הבמבי היה חוקי והקבוצה תעבור לידיו של אלי טביב שהפך לבעלים היחיד של הפועל תל אביב.


====ניהול הקבוצה====
====ניהול הקבוצה====