אצטדיון בלומפילד

מתוך ויקיפועל
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אמצע
אצטדיון הפועל ע"ש האחים בלומפילד
מיקום יפו
נפתח 1962
שופץ 2000
נסגר -
נהרס -
בעלים עיריית תל אביב-יפו
מפעיל חברת היכלי ספורט
משטח דשא
קבוצות ביתיות הפועל תל אביב
מספר מושבים 15,700

אצטדיון הפועל ע"ש האחים בלומפילד הינו אצטדיון כדורגל הנמצא בעיר תל אביב יפו. זהו מגרשה הביתי של הפועל תל אביב, והוא מכיל כ-15,700 מקומות ישיבה (השלישי בגודלו בארץ נכון ל-2008).

היסטוריה

הקמת האיצטדיון

בשנת 1962 הסתיימו עבודות הבנייה של האצטדיון. האצטדיון נבנה על אותו שטח בו היה אצטדיונה הקודם של הפועל ת"א, אצטדיון באסה. לאחר סיפוחה של יפו למדינת ישראל, עברה קבוצת הפועל ת"א לשחק במגרש ביפו, לפני כן שיחקה במגרשים בדרום ת"א. האצטדיון הוקם בזכות תרומה של קרן האחים בלומפילד, ע"ש לואיס וברנרד בלומפילד, יהודים מקנדה, ונקרא על שמם.

האצטדיון נחנך ב-12 באוקטובר 1962 במשחק של הפועל תל אביב נגד שמשון תל אביב. חודשיים אחר כך, ב־2 בדצמבר 1962, התקיים לכבוד הקמת האצטדיון משחק חגיגי שבו שיחקה הפועל תל אביב נגד קבוצת טוונטה אנסחדה מהולנד. בשני המשחקים האלה שימש חלוץ הפועל תל אביב, רחביה רוזנבוים, כקפטן הקבוצה.

בעלויות לאורך השנים

קובץ:Blumfield History BlumfieldHistory (12).jpg
טקס חנוכת האיצטדיון, 12.10.1962

האצטדיון הוחכר ל-'הסתדרות הכללית של העובדים העברים בארץ ישראל' , לה היה שייך עד שנת 1999 ואז עבר לבעלות עיריית ת"א, בגלל התעקשותו של רון חולדאי להשתלט אל האצטדיון. האצטדיון מנוהל על ידי חברת 'היכלי הספורט', ששייכת לעיריית ת"א. לאחר החלפת הבעלות על האצטדיון שופץ האצטדיון מספר פעמים, כדי להתאימו לאירוח משחקים במסגרות האירופאיות השונות.

שימוש באיצטדיון

האצטדיון משמש כיום את הקבוצה הבוגרת של הפועל ת"א למשחקים במסגרות השונות. בעבר שימש האצטדיון כמגרש אימונים של הפועל ת"א. בסוף שנת 2002 עברה הקבוצה להתאמן במתחם חודורוב.

לאורך השנים התנחלו באיצטדיון קבוצות חסרות מגרש ביתי או קבוצות בעלות מגרש ביתי לא ראוי ביניהן - מכבי ת"א, בני יהודה, מכבי יפו, שמשון ת"א ובית"ר ת"א. כיום משחקות באצטדיון מלבד הפועל ת"א גם בני יהודה ומכבי ת"א.

בסוף עונת 2007/08 החל שיפוץ נרחב באיצטדיון, בו הוחלפו הכיסאות, ומספר המקומות הוגדל בכ-1000.

יציעים ("שערים")

האצטדיון מחולק ל-13 יציעים ("שערים"):

  • שער 1: שער המוזמנים בו נמצאים יציע הכבוד ותא העיתונאים
  • שערים 2, 13: שערים מקורים בעלי מקומות מסומנים.
  • שערים 4-5: שער למנויים בלבד.
  • שער 7: זהו שער לאוהדי הקבוצה, אין מקומות מסומנים.
  • שער 8: בשער זה יושבים ילדים ממחלקות הנוער השונות ברחבי הארץ. לפעמים משמש את אוהדי הקבוצה האורחת.
  • שערים 10-11: שער לאוהדי הקבוצה האורחת.

קישורים חיצוניים