ולדימיר גוסינסקי: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקיפועל
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(←‏קישורים חיצוניים: תבנית בעלים)
מ (גרסה אחת: המשך עדכון מקביל לשרת ישן)
 
(אין הבדלים)

גרסה אחרונה מ־16:03, 30 במרץ 2012

ולדימיר גוּסִינסקי (ברוסית: Владимир Гусинский) (נולד ב-6 באוקטובר 1952) הוא אוליגרך יהודי-רוסי. בעליה של מחלקת הכדורסל בשנים 2004-2010.

קורות חייו

נולד ב-1952 במוסקבה. התחיל לימודים במכללה לנפט וגז, אותם הפסיק לטובת שירות בצבא הרוסי. לאחר סיום השירות הצבאי חזר למכללה אך שוב פרש מלימודיו והחל ב-1975 לימודים בתיאטרון אותם סיים ב-1980. לאחר מכן עבד כבמאי תיאטרון. ב-1986 הקים את איגוד "מטל" לייצור תכשיטים לנשים ובניית מוסכים ממתכת. ב-1987 סייע ליורי לוז'קוב, ראש עיריית מוסקבה לעתיד, שמאז היה לפטרונו.

לאחר התפרקות ברה"מ הקים את תאגיד התקשורת הרוסי הענק "מדיה-מוסט", שכלל את"NTV", ערוץ הטלוויזיה העצמאי היחיד ברוסיה, תחנת הרדיו "הדי מוסקבה", וכן מספר עיתונים. גוסינסקי היה חלק מחבורת האוליגרכים המקורבים לשלטון לאחר הקמת רוסיה, אך לאחר בחירת ולדימיר פוטין לנשיאות רוסיה ב-1999 סר חינו בעיני המשטר, שלא אהב את הביקורת שנמתחה בערוץ NTV. גוסינסקי הואשם והורשע בעבירות של הונאה והעלמת מס, תאגיד התקשורת שבבעלותו עבר השתלטות על ידי חברת האנרגיה הממשלתית "גזפרום" לאחר ששקע בחובות עמוקים, וכיום הוא ממשלתי. לאחר תקופה קצרה בכלא נמלט גוסינסקי מרוסיה, וכיום הוא מתגורר בעיקר בישראל.

לאחר בריחתו מרוסיה הקים את רשת תקשורת לווינית המשדרת לעולם דובר הרוסית בארצות הבלטיות, גרמניה, ישראל וארצות הברית.

ב-2006 נקשר שמו של גוסינסקי בפרשת הלבנת הון בבנק הפועלים. החקירה הסתיימה בזיכויו של גוסינסקי מחוסר ראיות.

גוסינסקי נשוי בפעם השלישית ולו שלושה ילדים.

גוסינסקי והפועל

במסגרת השתקעותו בישראל ניסה גוסינסקי להשקיע בה. בין השקעותיו רכש חלק ממניות מעריב, ניסה לקנות את חברת "בזק" יחד עם משפחת נמרודי וכן קנה 85% מהבעלות על הפועל באמצע עונת 2000/01[1], כש-15% נותרו בידי הבעלים הקודמים שאול אייזנברג. גוסינסקי עצמו לא היה מעורב כלל בקבוצה ומינה כנציגו בהנהלה את איש העסקים צבי חפץ ואצ עורך הדין מארק מאירסון. הפועל אשר דישדשה במרכז הטבלה עם סגל חלש זכתה מיידית לחיזוק משמעותי בדמות "הזקנים" ביניהם רדנקו דובראש האגדי, ברנרד האסלט וכן נוריס קולמן. כמו כן דאג גוסינסקי לשפץ את אולם אוסישקין המוזנח. החיזוק אכן סייע להפועל לטפס לצמרת, והיא נאבקה על העלייה אך איבדה גובה לקראת סיום העונה, בין השאר עקב שחרורם של האחים יצחק לאחר שגילו זלזול מופגן במחוייבות לקבוצה. כתוצאה מכך סיימה במקום השלישי ולא עלתה ליגה. למרות זאת האוהדים שכבר התייאשו מכל תקווה תחת ניהולו של אייזנברג שבו אט-אט למלא את אוסישקין ולדחוף שוב את הקבוצה.

בעונת 2001/02 בנתה הפועל קבוצת חלומות עם מה שנחשבת לקבוצה החזקה ביותר בתולדות הליגה השניה. למאמן הוחתם אריק שיבק, ובין השחקנים הוחתמו אורי כהן מינץ, גיא גודס, דרור חג'ג', ישראל שיינפלד ושמעון אמסלם. כמו כן קבעה הפועל תקדים כשהייתה הקבוצה הישראלית הראשונה להשתתף במפעל אירופי הליגה הדרום אירופית, מפעל איזורי שמשחקי הפועל בו שודרו בערוץ בבעלות גוסינסקי בתקווה לקרב את העולים מרוסיה לקבוצה. הפועל דרסה את הליגה ועלתה בקלילות לליגה הראשונה.

בעונת 2002/03 בנתה הפועל סגל חזק עם תקציב גדול במטרה לרוץ לצמרת יחד עם יניב גרין ומתן נאור הצעירים והמבטיחים, אך בניית הקבוצה כשלה והקבוצה החליפה זרים בסיטונות. המאמן שיבק התפטר באמצע העונה והוחלף ע"י ארז אדלשטיין שלא הצליח להצעיד אותה לפלייאוף העליון.

בקיץ 2003 ריחפו שמועות על קיצוץ תקציב, בין השאר עקב מעצרו של גוסינסקי ביוון בעקבות בקשת הסגרה של רוסיה. לבסוף שוחרר גוסינסקי לאחר שיוון סירבה לבקשה[2]. בסופו של דבר העמידה הפועל את תקציב השיא בכל הזמנים ועונת 2003/04 הייתה עונת השיא של הפועל תחת גוסינסקי, והעונה הטובה שלה מזה עשור. רני כהנא מונה כמנהל מקצועי ואייזנברג סולק מהמועדון. כהנא ואדלשטיין פיקחו על בניית סגל חזק עם זרים מצויינים כמו יסמין הוקיץ' וויגריניוס פראסקיביצ'יוס והרכז ליאור ליובין. הפועל הצליחה לראשונה מזה 9 שנים לנצח לא דרבי אחד אלא שניים, הגיעה לחצי גמר גביע המדינה ולפיינל פור של היורוקאפ. למרבה הצער עם סיום העונה החלו שמועת לפיהן מאס גוסינסקי בבעלותו בקבוצה, כנראה עקב ההפסדים הכספיים הכבדים מדי שנה, וחוסר ההצטרפות שלאנשי עסקים נוספים אליו באחזקתה[3]. בקיץ התברר כי השמועות נכונות. ניהול הקבוצה הוחזר לידיו של אייזנברג, הסגל התפרק והאוהדים המיואשים נטשו שוב את אוסישקין. תחת ניהולו של אייזנברג הידרדרה הקבוצה עד לליגה השלישית, ואוסישקין נהרס. לבסוף בשנת 2010 קנה אוהד אלמוני את הזכויות על שם הקבוצה מידי חפץ והעביר אותה לידי עמותת הפועל אוסישקין וכך תם באופן סופי ורשמי עידן גוסינסקי בקבוצה.


הערך מבוסס בחלקו על הערך המקביל בויקיפדיה הכללית

קישורים חיצוניים

בעלי הפועל תל אביב (כדורסל)

מועצת פועלי תל אביב (1995 - 1927) • שאול אייזנברג, גברי לוי ושלומי גרונר (1996) • שאול אייזנברג (2001 - 1997) • ולדימיר גוסינסקי (2009 - 2002) • עמותת הפועל אוסישקין ת"א (2010 - היום) • עמותת הפועל אוסישקין ת"א (2010 - 2011) • עמותת הפועל אוסישקין תל אביב (51%) בשיתוף עם בעלים פרטיים (49%) (2012 - 2023) • עופר ינאי (51%), אבי זיידנברג (30%), עמותת הפועל אוסישקין תל אביב 19% (2023 - היום)