מוני הראל: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקיפועל
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 46: שורה 46:


לבסוף גם נסגרה פרשת החוזים והבקרה, עם הגשת החוזים בזמן וקנס כספי של כמה עשרות אלפי שקלים למעורבים[http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3958338,00.html?opentalkback=TIDREPLACE]. חוזהו של גוטמן הועבר שעות ספורות לפני תום המועד האחרון האפשרי בבקרה התקציבית. עקב כך לא יכל לעמוד על הקוים ב[[עונת 2010/11 (כדורגל) גביע הטוטו שלב הבתים מחזור 4|משחק]] [[גביע הטוטו]] מול [[בני סכנין]].
לבסוף גם נסגרה פרשת החוזים והבקרה, עם הגשת החוזים בזמן וקנס כספי של כמה עשרות אלפי שקלים למעורבים[http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3958338,00.html?opentalkback=TIDREPLACE]. חוזהו של גוטמן הועבר שעות ספורות לפני תום המועד האחרון האפשרי בבקרה התקציבית. עקב כך לא יכל לעמוד על הקוים ב[[עונת 2010/11 (כדורגל) גביע הטוטו שלב הבתים מחזור 4|משחק]] [[גביע הטוטו]] מול [[בני סכנין]].
יומיים לאחר הפסד הבית הכואב לקרית שמונה ב[[עונת 2010/11 (כדורגל) מחזור 4|מחזור ה-4]] התברר שהמחירים הגבוהים לליגת האלופות הובילו לכך שאלפי מנויים לליגת האלופות טרם נמכרו. בתקשורת החלו להתפרסם ידיעות על כך שבדומה ל[[עונת 2007/08 (כדורגל) גביע אופ"א שלב הבתים מחזור 2|פארסה מול טוטנהאם]] ב-2007 ילדי הפרוייקטים יוזעקו על מנת לכסות על הקרחות בבלומפילד[http://www.nrg.co.il/online/71/ART2/160/840.html].
לבסוף הפחד מקרחות ב[[עונת 2010/11 (כדורגל) ליגת האלופות שלב הבתים מחזור 2|משחק הבית הראשון]] מול [[ליון]] הכריע את ההנהלה אשר הודיעה על מכירת כרטיסים בודדים למשחק מול ליון במחיר 200 ש"ח לשערים 8 ו10[http://www.nrg.co.il/online/71/ART2/161/029.html], מחיר הנמוך ב30% כזכור ממחיר אותו כרטיס כפי שנמכר במיני-מנוי לאוהדים במכירה המוקדמת.


==קישורים חיצוניים ==
==קישורים חיצוניים ==

גרסה מ־20:14, 27 בספטמבר 2010

מוני הראל

מוני הראל הינו אחד מבעלים הנוכחי של מחלקת הכדורגל של הפועל ת"א. החזיק בבעלות מלאה משנת 2005 וב50% בעלות במשותף עם אלי טביב החל משנת 2010. שימש באמצע שנות התשעים כמנהל הקבוצה מטעם ההסתדרות.

תקופת ההסתדרות

הראל שימש כיו"ר המועדון האחרון מטעם ההסתדרות. תקופתו נחשבה ככישלון והוא מזוהה בעיקר עם ההתעקשות על העסקתו של משה סיני כמנג'ר. לטענת חלק מהאוהדים הראל קיבל עמלה על מכירתו של חיים רביבו. עם קניית המועדון ע"י קבוצת תאומים עזב את תפקידו.

חזרה לזירה

קבוצת הניהול

לאחר עונת 2004/05 הכושלת אשר בה כמעט ירדה הקבוצה ליגה, החליטו בקבוצת תאומים להעביר את המושכות לידיים חדשות והציעו למכירה את זכויות הניהול. בראשותו של מוני הראל התארגנה קבוצת ניהול אשר בין חבריה הראל, עו"ד שחר בן עמי, המנכ"ל אריה הרשקוביץ ושמעון ציטרון. הקבוצה רכשה את זכויות הניהול לאחר מו"מ אינטנסיבי[1]. האוהדים לא קיבלו את בואם בברכה עקב הזיכרונות מהקדנציה הכושלת של הראל בראשות הקבוצה, וכן מתוך חשש (שהתבדה לבסוף) כי בכוונתו למנות בחזרה את משה סיני למאמן.

בעונת 2005/06, הראשונה תחת ניהולו של הראל, התאוששה הקבוצה והצליחה לסיים את העונה במקום השני ולזכות בגביע המדינה.

בעונת 2006/07 הצליחה הקבוצה לשחזר את ההישג בגביע ואף רשמה הישג נהדר בגביע אופ"א, כאשר העפילה משלב הבתים לשלב 32 האחרונות, אך קרטעה בליגה. עם זאת זכורים בעיקר מעונה זו פיטוריו המכוערים של המאמן יצחק שום. כבר בתחילת העונה החליטה ההנהלה בראשות הראל כי ברצונה לפטרו[2], ושוב ריחפו השמועות בוולפסון על שובו הצפוי של סיני לעמדת המאמן. הראל הכחיש את השמועות וטען כי אינם מרוצים מתפקודו של שום. האוהדים הזועמים קיימו הפגנה סוערת בוולפסון בדרישה להשאירו לתפקידו ולבסוף נכנעה ההנהלה ללחץ.

עם זאת בהמשך העונה פוטר לבסוף שום מהקבוצה לאחר המחזור ה-19 בהמשך לתקופה בה הפגינה הקבוצה יכולת מאכזבת[3]. עם זאת בעת פיטוריו עמדה הקבוצה במקום השני, דבר אשר עורר שוב את זעמם של אוהדים רבים, למרות שהראל דחה את הטענות וטען כי הפיטורים על רקע מקצועי בלבד[4]. לצד אותם מפגינים ואוהדים שזעמו על פיטורי שום, יש לציין כי לאוהדים רבים וכמו כן לגורמים רבים בקבוצה היו טענות רבות כנגד התנהלותו המזלזלת, לדבריהם, של שום, שכללה איחורים לאימונים, חוסר רצינות בסקאווטינג, חוסר השקעה בביסוס שיטה לקבוצה ואף זלזול במועדון. ציטוט שהעלה במיוחד את קצפם של האוהדים הוא "כבר ניצחתי דרבי גדולים יותר", בהתייחסו לדרבי התל-אביבי היחיד שניהל, בו הפסידה הפועל 3-1.

בעונת 2007/08 שוב נשמעו טענות רבות כלפי הראל על מינוי המאמן גיא לוזון, אשר זכה למינוי לטענת חלק מהאוהדים רק עקב קירבתו למשפחת לוזון החזקה, ובעיקר אבי לוזון יו"ר ההתאחדות באותה תקופה. לאחר פתיחת עונה חלשה בה הסתבכה הפועל במאבקי הירידה הוציא הקהל את זעמו על הראל. לבסוף לוזון אכן פוטר אך רק לאחר תקופה ארוכה והצטברות זעם כלפי הראל שנתפס כמי שמתעקש להשאירו בתפקידו רק עקב ייחוסו המשפחתי. אלי גוטמן מחליפו של לוזון הצליח להשאיר את הקבוצה בליגה בסופו של דבר.

במקביל, הכריז הראל, בעקבות עליה לשלב הבתים של גביע אופ"א, על מחיר מופקע של 250 שקלים למשחק ביתי מול טוטנהאם הלונדונית. האוהדים החרימו את המשחק ומול יציעים מלאים בילדי פריפריה תושבי מכבי שנכנסו בחינם, הפועל הפסידה 2:0.

קניית הקבוצה

בקיץ 2008 נמכרה הקבוצה לידיו של הראל[5]. במהלך תמוה הכריז שוב הראל כי תקציבה של הפועל הינו הגדול בתולדותיה. זאת למרות שעיקר הרכש של הקבוצה היה מהפועל כפר סבא אשר ירדה ליגה בעונה שעברה. בהמשך התברר כי בעליה של כפר סבא, אלי טביב סיכם כבר על מכירת הקבוצה לידיו החל מסוף עונת 2008/09.

בקדנציה החדשה נראה היה שמוני הפנים את הלקחים משתי הקדנציות הקודמות כמנהל הקבוצה, כשבעונת 2009/10 הנהיג יחד עם אלי טביב רכש של שחקנים בכירים, מכר מנויים לשלב הבתים של הליגה האירופית ב- 200 (150 לנוער) שקלים בלבד, בשלבים המכריעים של העונה הוריד מחירים ופתח את שער 8 למשפחות, ובדרבי המכריע של העונה נתן את שער 8 לאוהדי הפועל. את העונה סיימה הפועל עם דאבל סנסציוני.

2010/11

העפלה לליגת האלופות

ההתחלה הייתה ברגל ימין כאשר ההנהלה הצליחה להשאיר את הכוכבים מהעונה שעברה, וינסנט אניימה, דאגלס דה סילבה, גילי ורמוט, איתי שכטר וערן זהבי, בין השאר בהבטחה לחלקם כי ישוחררו לקבוצות באירופה אם הקבוצה לא תעפיל לשלב הבתים בליגת האלופות. עם זאת כבר במחזור הראשון ביצעה ההנהלה צעד תמוה כאשר רומן רוקי, הזר הצרפתי שהוחתם זה מכבר, לא שותף מאחר ולא רצו להעביר את חוזהו בבקרה לפני שיובטחו ההכנסות מהעפלה לשלב הבתים בליגת האלופות. גם המשך ההתנהלות של הקבוצה בהקשר לליגת האלופות הייתה תמוהה. לאחר ההעפלה לשלב הבתים לא הצליחה הקבוצה להחתים חיזוק נוסף בפרק הזמן הקצר שנותר עד לתום מועד ההעברות, וזאת למרות רווחים צפויים של 60 מיליון ש"ח מעצם ההעפלה. ברקע התעוררו לפי דיווחים ויכוחים בין הראל לטביב על לקיחת קרדיט מוגזם של טביב, ועל היעד לאירוח שלב הבתים.

אך מעל הכל העיבה סאגת האירוח בבלומפילד על פתיחת העונה. עם ההעפלה הודיעה ההנהלה כי למרות רצונה לארח בבלומפילד, אין הדבר מתאפשר על פי תקנות אופ"א. בתקשורת נשמעו סיבות שונות, מתשתיות לא מתאימות, עלות אירוח משחק יקרה בכמה מאות אלפי שקלים, כמות כרטיסים נמוכה שלא תאפשר לאוהדים הרבה "לחוות את ליגת האלופות", ועד גודל המגרש, וכן טענות של גורמים בקבוצה כי מוני הראל מעוניין לארח בבלומפילד בעוד אלי טביב מעוניין לארח ברמת גן כדי למקסם הכנסות. אולטראס הפועל הודיעו כי יחרימו את המשחקים באצטדיון רמת גן. לבסוף לאחר הגרלת הבתים, התברר כי אף אחד ממועדוני העל ביבשת לא הוגרל לבית של הפועל וצפי הכרטיסים ירד משמעותית. לאחר מכן נשמעו זמירות שונות. הקבוצה שכרה את ניר ענבר, מוסמך בתואר מטעם אופ"א לבדוק את נושא האירוח בבלומפילד בכל זאת, הזמינה תא נציגי אופ"א לסיור בבלומפילד על מנת לברר כיצד ניתן בכל זאת לארח בו. גם נשיא ההתאחדות אבי לוזון דחף את הנושא במסדרונות אופ"א, ולבסוף הודיעה ההתאחדות האירופית כי היא מוכנה כחריג לאשר את בלומפילד לשלב הבתים בהינתן תיקונים שונים שיש לבצע באצטדיון.

השינוי המפתיע, שנבע לטענת רבים רק עקב ההגרלה הפחות אטרקטיבית ולא מתוך מחוייבות לאצטדיון הביתי, היה רק פתיח לסאגת מחירי הכרטיסים. לאחר דיון קצר עם הנחיתה בליסבון החליטה הנהלת הקבוצה כי מחירי המנויים לשלב הבתים יעמדו על 600 ש"ח לשער 5, 900 לשער 7, ו-1200 לשער 2. כל זאת לפני עמלות משרד הכרטיסים. התגובות הזועמות של האוהדים חלחלו במהרה להנהלת הקבוצה שתוך מספר שעות הודיעה על הורדה קלה במחירים[6].

סכסוך עם טביב

אך הבלגן לא הסתיים בכך. על רקע זעם האוהדים על המחירים הגבוהים (גם לאחר ההורדה) שרק הגביר את הזעם על סאגת האירוח בבלומפילד, וככל הנראה על רקע רצונו של הראל למנות את אחיו משה הראל למנכ"ל הקבוצה, התעמתו בקולניות צמד הבעלים הראל וטביב במלון הקבוצה בליסבון[7]. בעקבות הויכוח התרחש נתק מוחלט בין הבעלים, שאף הוביל לכך שטביב לא חזר עם הקבוצה לארץ והמשיך לחופשה בלונדון במקום זאת. הדיווחים בתקשורת דיברו על כך שברצונם של הראל וטביב שיפרדו דרכיהם, וטביב אף הציע להראל למכור את חלקו בקבוצה תמורת חצי מהרווחים על ההעפלה לליגת האלופות והכסף על מכירת השחקנים שהביא להפועל מכפר סבא[8]. למחרת הטיל הראל פצצה בראיון לגל"צ כשהודיע שהוא לוקח צעד אחורה מתפקידו כבעלי הקבוצה ומעביר את זכויותיו לאחיו משה הראל[9].

בעקבות הפרסומים על העברת הבעלות הוציאה אשתו של הראל, אשר הייתה מצויה בהליכי גירושין ממנו, בקשה לצו מניעה בבית משפט האוסר עליו להעביר את הבעלות[10]. בינתיים פורסם בתקשורת כי טביב יערים קשיים על העברת חלקו של הראל בבעלות לאחיו, וכי ינסה לקנות את חלקו בקבוצה[11].

הבלגן הניהולי השפיע גם על הקבוצה. ב17 ביולי פורסם בעיתונות כי ביוזמת בכירי השחקנים במועדון ,תוכננה אסיפה ביום ראשון לפני משחק בליסבון ובמסגרתה היה אמור שחקן בכיר להקריא בפני בעלי הקבוצות מכתב ובו סעיפים רבים על התנהלות מחוץ למגרש. בשל בקשת ההנהלה הדיון נדחה לשבוע הבא. בין הסעיפים המופיעים במכתב על פי הפרסומים: מענקים שטרם שולמו לשחקנים(חלק מהם עוד מהליגה האירופית אשתקד),תחושת חוסר מקצועית הנגרמת ע"י מקורבים להנהלה המסתובבים באזור חדרי ההלבשה במהלך האימונים ומשחקים,טיפול לקוי בצרכים לוגיסטיים של השחקנים כמו חוזי שכר דירה והשכרת רכבים. בינתיים ב16 ביולי שבתו ערן זהבי ואביחי ידין מאימונים במחאה על כך שטרם נחתם עימם חוזה.

עקב הנ"ל הודיעה ההתאחדות כי תעמיד לדין עקב בעיות החוזים את הקבוצה, הצוות הניהולי (היו"ר אמיר לובין, נציג הבעלים גבי קצרה) וכל הצוות המקצועי[12].

על רקע ידיעות בתקשורת לפני יום הכיפורים לפיהן לאחר החג אחד מהבעלים יעזוב את הקבוצה, נפגשו טביב והראל במתחם חודורוב והודיעו כי יישרו את ההדורים ביניהם. על פי הודעתם גבי קצרה ימשיך לשמש כמנכ"ל, ומשה הראל ימונה כדירקטור מטעמו של אחיו. כמו כן נפגשו עם נציגי השחקנים והבטיחו לטפל בבעיות שהעלו. ערן זהבי ואביחי ידין הגיעו להסכמה כי יחזרו לאימונים[13]. עשרות אוהדים זועמים חיכו לשני הבעלים מחוץ לפגישה וגידפו את שניהם עקב המאורעות האחרונים במועדון[14]. טביב והראל יצאו לדבר עם האוהדים, ביקשו מהם לתת זמן ושקט למועדון, וכמו כן שלא ימכרו שחקנים בינואר ויפיצו 400 כרטיסי נוער וחיילים לשער 10 לשלב הבתים. למחרת הודיעה הפועל כי תמכור במשך שבוע 400 כרטיסים לחיילים בלבד, ואם לא ימכרו תחזיר אותם למכירה במחיר מלא[15].


לבסוף גם נסגרה פרשת החוזים והבקרה, עם הגשת החוזים בזמן וקנס כספי של כמה עשרות אלפי שקלים למעורבים[16]. חוזהו של גוטמן הועבר שעות ספורות לפני תום המועד האחרון האפשרי בבקרה התקציבית. עקב כך לא יכל לעמוד על הקוים במשחק גביע הטוטו מול בני סכנין.

יומיים לאחר הפסד הבית הכואב לקרית שמונה במחזור ה-4 התברר שהמחירים הגבוהים לליגת האלופות הובילו לכך שאלפי מנויים לליגת האלופות טרם נמכרו. בתקשורת החלו להתפרסם ידיעות על כך שבדומה לפארסה מול טוטנהאם ב-2007 ילדי הפרוייקטים יוזעקו על מנת לכסות על הקרחות בבלומפילד[17]. לבסוף הפחד מקרחות במשחק הבית הראשון מול ליון הכריע את ההנהלה אשר הודיעה על מכירת כרטיסים בודדים למשחק מול ליון במחיר 200 ש"ח לשערים 8 ו10[18], מחיר הנמוך ב30% כזכור ממחיר אותו כרטיס כפי שנמכר במיני-מנוי לאוהדים במכירה המוקדמת.

קישורים חיצוניים

2010/11