מוני הראל

מתוך ויקיפועל
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מוני הראל

מוני הראל הינו הבעלים הנוכחי של מחלקת הכדורגל של הפועל ת"א החל משנת 2005. שימש באמצע שנות התשעים כמנהל הקבוצה מטעם ההסתדרות.

תקופת ההסתדרות

הראל שימש כיו"ר המועדון האחרון מטעם ההסתדרות. תקופתו נחשבה ככישלון והוא מזוהה בעיקר עם ההתעקשות על העסקתו של משה סיני כמנג'ר. לענת חלק מהאוהדים הראל קיבל עמלה על מכירתו של חיים רביבו. עם קניית המועדון ע"י קבוצת תאומים עזב את תפקידו.

חזרה לזירה

קבוצת הניהול

לאחר עונת 2004/05 הכושלת אשר בה כמעט ירדה הקבוצה ליגה, החליטו בקבוצת תאומים להעביר את המושכות לידיים חדשות והציעו למכירה את זכויות הניהול. בראשותו של מוני הראל התארגנה קבוצת ניהול אשר בין חבריה הראל, עו"ד שחר בן עמי, המנכ"ל אריה הרשקוביץ ושמעון ציטרון. הקבוצה רכשה את זכויות הניהול לאחר מו"מ אינטנסיבי[1]. האוהדים לא קיבלו את בואם בברכה עקב הזיכרונות מהקדנציה הכושלת של הראל בראשות הקבוצה, וכן מתוך חשש (שהתבדה לבסוף) כי בכוונתו למנות בחזרה את משה סיני למאמן.

בעונת 2005/06, הראשונה תחת ניהולו של הראל, התאוששה הקבוצה והצליחה לסיים את העונה במקום השני ולזכות בגביע המדינה.

בעונת 2006/07 הצליחה הקבוצה לשחזר את ההישג בגביע ואף רשמה הישג נהדר בגביע אופ"א, כאשר העפילה משלב הבתים לשלב 32 האחרונות, אך קרטעה בליגה. עם זאת זכורים בעיקר מעונה זו פיטוריו המכוערים של המאמן יצחק שום. כבר בתחילת העונה החליטה ההנהלה בראשות הראל כי ברצונה לפטרו[2], ושוב ריחפו השמועות בוולפסון על שובו הצפוי של סיני לעמדת המאמן. הראל הכחיש את השמועות וטען כי אינם מרוצים מתפקודו של שום. האוהדים הזועמים קיימו הפגנה סוערת בוולפסון בדרישה להשאירו לתפקידו ולבסוף נכנעה ההנהלה ללחץ.

עם זאת בהמשך העונה פוטר לבסוף שום מהקבוצה לאחר המחזור ה-19 בהמשך לתקופה בה הפגינה הקבוצה יכולת מאכזבת[3]. עם זאת בעת פיטוריו עמדה הקבוצה במקום השני, דבר אשר עורר שוב את זעמם של אוהדים רבים, למרות שהראל דחה את הטענות וטען כי הפיטורים על רקע מקצועי בלבד[4]. לצד אותם מפגינים ואוהדים שזעמו על פיטורי שום, יש לציין כי לאוהדים רבים וכמו כן לגורמים רבים בקבוצה היו טענות רבות כנגד התנהלותו המזלזלת, לדבריהם, של שום, שכללה איחורים לאימונים, חוסר רצינות בסקאווטינג, חוסר השקעה בביסוס שיטה לקבוצה ואף זלזול במועדון. ציטוט שהעלה במיוחד את קצפם של האוהדים הוא "כבר ניצחתי דרבי גדולים יותר", בהתייחסו לדרבי התל-אביבי היחיד שניהל, בו הפסידה הפועל 3-1.

בעונת 2007/08 שוב נשמעו טענות רבות כלפי הראל על מינוי המאמן גיא לוזון, אשר זכה למינוי לטענת חלק מהאוהדים רק עקב קירבתו למשפחת לוזון החזקה, ובעיקר אבי לוזון יו"ר ההתאחדות באותה תקופה. לאחר פתיחת עונה חלשה בה הסתבכה הפועל במאבקי הירידה הוציא הקהל את זעמו על הראל. לבסוף לוזון אכן פוטר אך רק לאחר תקופה ארוכה והצטברות זעם כלפי הראל שנתפס כמי שמתעקש להשאירו בתפקידו רק עקב ייחוסו המשפחתי. אלי גוטמן מחליפו של לוזון הצליח להשאיר את הקבוצה בליגה בסופו של דבר.

במקביל, הכריז הראל, בעקבות עליה לשלב הבתים של גביע אופ"א, על מחיר מופקע של 250 שקלים למשחק ביתי מול טוטנהאם הלונדונית. האוהדים החרימו את המשחק ומול יציעים מלאים בילדי פריפריה תושבי מכבי שנכנסו בחינם, הפועל הפסידה 2:0.

קניית הקבוצה

בקיץ 2008 נמכרה הקבוצה לידיו של הראל[5]. במהלך תמוה הכריז שוב הראל כי תקציבה של הפועל הינו הגדול בתולדותיה. זאת למרות שעיקר הרכש של הקבוצה היה מהפועל כפר סבא אשר ירדה ליגה בעונה שעברה. בהמשך התברר כי בעליה של כפר סבא, אלי טביב סיכם כבר על מכירת הקבוצה לידיו החל מסוף עונת 2008/09.

בקדנציה החדשה נראה היה שמוני הפנים את הלקחים משתי הקדנציות הקודמות כמנהל הקבוצה, כשבעונת 2009/10 הנהיג יחד עם אלי טביב רכש של שחקנים בכירים, מכר מנויים לשלב הבתים של הליגה האירופית ב- 200 (150 לנוער) שקלים בלבד, בשלבים המכריעים של העונה הוריד מחירים ופתח את שער 8 למשפחות, ובדרבי המכריע של העונה נתן את שער 8 לאוהדי הפועל. את העונה סיימה הפועל עם דאבל סנסציוני.

בעונת 2010/11 העפילה הקבוצה לראשונה לשלב הבתים של ליגת האלופות, אך ברקע התעוררו לפי דיווחים ויכוחים בינו לבין טביב על לקיחת קרדיט מוגזם של טביב, ועל היעד לאירוח שלב הבתים. בסופו של דבר הפועל תארח את שלב הבתים באיכסטדיון ר"ג.

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר. אתם יכולים לעזור לויקיפועל ולהרחיב אותו.