שמעון אמסלם: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
שורה 27: שורה 27:


== הקריירה כשחקן ==
== הקריירה כשחקן ==
הצטרף לקבוצת הבוגרים של הפועל תל אביב בהמלצת מנהלה המקצועי דאז, יהושע רוזין, שאימן את הקבוצות בשתי העונות הקודמות. בעונתו הראשונה (1984/85) בקבוצת הפועל תל אביב לא זכה לדקות משחק רבות, אולם כאשר שיחק התרכז במשחק ההגנה, הריבאונד והשמירה על שחקני הפנים של הקבוצות היריבות.  
===1985-1994: הסמל האחרון===
הצטרף לקבוצת הבוגרים של הפועל תל אביב לקראת עונת [[1984/85]] בהמלצת מנהלה המקצועי דאז [[יהושע רוזין]], שאימן את הקבוצות בשתי העונות הקודמות. בעונתו הראשונה לא זכה לדקות משחק רבות, אולם כאשר שיחק התרכז במשחק ההגנה, הריבאונד והשמירה על שחקני הפנים של הקבוצות היריבות.  


בעונות הבאות מצבו של אמסלם לא השתפר בהרבה, אולם בתקופה זו הוא קנה את לב אוהדי הפועל תל אביב בשמירה הבלתי מתפשרת שלו על כוכב מכבי תל אביב, קווין מגי, במשחקי הדרבי בין שתי הקבוצות. בעקבות שינויים בסגל השחקנים של הקבוצה בטרם תחילתה של עונת 1989, אמסלם קיבל דקות משחק רבות יותר מבעבר. בעקבות מעברו של עמוס פרישמן, קפטן הקבוצה, להפועל חולון, התמנה אמסלם לקפטן במקומו. תקופה זו הייתה אחת היפות של הקבוצה ושל אמסלם, שבצוותא עם שחקנים כמו תומר שטיינהאור, פרישמן, דייוויד ת'רדקיל ואחרים הוביל את הקבוצה לשלושה גמרי פלייאוף רצופים (1992-1994), שבתווך הניף את גביע המדינה ב-1993, התואר האחרון בו זכתה הקבוצה עד היום.  
בעונות הבאות מצבו של אמסלם לא השתפר בהרבה, אולם בתקופה זו הוא קנה את לב אוהדי הפועל תל אביב בשמירה הבלתי מתפשרת שלו על כוכב מכבי קווין מגי, במשחקי הדרבי בין שתי הקבוצות. בעקבות שינויים בסגל השחקנים של הקבוצה בטרם תחילתה של עונת [[1988/89]] אמסלם קיבל דקות משחק רבות יותר מבעבר. בשנה זו, בה עבר הקפטן [[עמוס פרישמן]] ל[[הפועל חולון]], התמנה אמסלם לקפטן במקומו. השנים הבאות היו בין היפות של המועדון ושל אמסלם, שבצוותא עם שחקנים כמו [[תומר שטיינהאור]], [[דייוויד ת'רדקיל]], פרשימן (לאחר חזרתו) ואחרים הוביל את הקבוצה לשלושה גמרי פלייאוף רצופים (1992-1994), כשבתווך הניף את גביע המדינה ב-[[1992/93]], התואר האחרון בו זכתה הקבוצה עד היום.  


לאחר שעזב את הפועל תל אביב, עבר לקבוצת התחתית הפועל חיפה. בשתי העונות שלאחר מכן, אמסלם עבר דרומה והצטרף להפועל אילת. בעונה הבאה חזר אמסלם להפועל תל אביב ועזר לה לחזור חזרה לליגה הראשונה, אך הקבוצה ירדה שנית לאחר עונה בודדת. בסיום אותה עונה (1998/1999) עבר אמסלם לקבוצת בני הרצליה לעונה אחת, שלאחריה עבר לשתף פעולה עם חברו הטוב מימי הפועל תל אביב, תומר שטיינהאור בקבוצת מכבי גבעת שמואל. העונה שלאחריה היא האחרונה של אמסלם כשחקן פעיל בהפועל תל אביב, שחזרה ללליגת העל אחרי היעדרות של שלוש שנים. טרם עונת 2002/2003 היה אמור אמסלם להמשיך לשחק בקבוצה, אולם תאונה שבה נכווה בידיו וברגליו במהלך חופשה עם משפחתו קטעה את קריירת הכדורסל המקצוענית שלו.  
===1995-1997: מהצפון לדרום===
ב-1995 עבר לקבוצת התחתית [[הפועל חיפה]]. בשתי העונות שלאחר מכן, עבר דרומה והצטרף ל[[הפועל אילת]].  
 
===1998-1999: השנים הקשות===
בעונה הבאה חזר אמסלם להפועל תל אביב ועזר לה לחזור חזרה לליגה הראשונה, אך הקבוצה ירדה שנית לאחר עונה בודדת.  
 
===2000-2001:שוב נדודים===
לקראת עונת [[1999/00]] עבר אמסלם לקבוצת [[בני הרצליה]] לעונה אחת. בסיום העונה עבר לשתף פעולה עם חברו הטוב מימי הפועל, תומר שטיינהאור ב[[מכבי גבעת שמואל]].
 
===2001-2002: סיום בהפועל===
באמצע העונה הועבר ללא ידיעתו להפועל[http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-324588,00.html] שהתחזקה בתקווה לעלות ליגה אך לבסוף כשלה במשימה. העונה שלאחריה היא האחרונה של אמסלם כשחקן פעיל בהפועל, שבנתה קבוצה חזקה שדרסה את הליגה בדרכה חזרה לליגת העל אחרי היעדרות של שלוש שנים. טרם עונת [[2002/03]] היה אמור אמסלם להמשיך לשחק בקבוצה, אולם תאונה שבה נכווה בידיו וברגליו במהלך חופשה עם משפחתו קטעה את קריירת הכדורסל המקצוענית שלו.  


=== קריירה בנבחרת ===
=== קריירה בנבחרת ===

תפריט ניווט