ניר קלינגר

מתוך ויקיפועל
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ניר קלינגר
כינוי
תאריך לידה 25.5.1966
ארץ לידה ישראל
תפקיד מאמן
שנים 1
קבוצות כמאמן בית"ר ב"ש, מכבי ת"א, פאראלימני, א.א.ק לרנקה, א.א.פ פאפוס, א.א.ל לימאסול, נאה סאלאמיס פמגוסטה, הפועל ב"ש, הפועל חיפה, מ.ס. אשדוד, מכבי שעריים, בית"ר י-ם, הפועל ת"א
קבוצות כשחקן מכבי חיפה, מכבי ת"א
תארים



ניר קלינגר (נולד ב-25 במאי 1966) הינו כדורגלן עבר ישראלי ומאמן כדורגל בהווה. אימן את הפועל החל מאמצע עונת 2019/20 ועד לסיום הסיבוב הראשון של עונת 2021/22.

קריירה כשחקן

קלינגר צמח במחלקת הנוער של מכבי חיפה ועלה לבוגרים בעונת 1984/85, שהייתה עונת אליפות של חיפה. הוא שיחק בחיפה 6 עונות, בהן זכה באליפות נוספת בעונת 1988/89, בה הוא נבחר לשחקן המצטיין של העונה. בתום עונה זו, הוא עבר למכבי ת"א, שהייתה קבוצתו עד עונת 1997/98, בסיומה פרש ממשחק פעיל. ב-8 עונותיו במכבי הוא זכה ב-3 אליפיות וב-2 גביעי מדינה, ובהן הוא כבש 47 שערים ב-234 הופעות. כמו כן, קלינגר רשם 83 הופעות בנבחרת ישראל ובהן הוא כבש 2 שערים. הוא גם שימש כקפטן הנבחרת החל מ-1992 ועד לפרישתו מהנבחרת.

קריירה כמאמן

תחילת הקריירה

לאחר פרישתו שימש קלינגר כעוזר מאמן במכבי. בעונת 2000/01 החל לאמן את בית"ר ב"ש עת שיחקה בליגה השנייה. הוא אימן בב"ש 2 עונות והוביל אותה לצמרת, אך לא הצליח להעפיל עימה לליגה הראשונה.

2002-2005: מכבי

בעונת 2002/03 חזר למכבי, הפעם לעמדת המאמן הראשי. קלינגר הוביל את הצהובים לאליפות הראשונה שלהם מזה 7 שנים. במהלך אותה העונה החל הסכסוך שלו עם הכוכב של מכבי, אבי נמני, שכלל את ספסולו בחלקים רבים של העונה. בקיץ שלפני עונת 2003/04 הוא החליט לשחרר את נמני, יחד עם טל בנין, בטענה שהובילו למחנאות בקבוצה. באותה עונה הוא סיים עם מכבי כסגנית האלופה. בעונת 2004/05 הוא הוביל את מכבי לשלב הבתים של ליגת האלופות, שכלל ניצחון על אייאקס. כמו כן, הוא זכה עם מכבי בגביע המדינה באותה עונה. לקראת עונת 2005/06 נבנתה במכבי קבוצה שאפתנית, שזכתה לכינוי "הגלאקטיקוס", שכן הורכבה מכוכבים רבים, דוגמת אבי נמני (שחזר לצהובים), ג'ובאני רוסו ואייל ברקוביץ'. למרות זאת, הקבוצה הציגה יכולת חלשה וקלינגר התפטר מאימונה לאחר מספר חודשים.

2006-2010: הליגה הקפריסאית

לקראת עונת 2006/07 מונה למאמנה של פאראלימני הקפריסאית, עימה סיים במקום ה-5. הוא פתח שם גם את עונת 2007/08, אך זמן קצר לאחר פתיחת העונה, סיים את דרכו כמאמנה. בהמשך קלינגר אימן את א.א.ק לרנקה, עימה סיים את עונת 2007/08 במקום הרביעי. בתחילת עונת 2008/09 אימן את לרנקה, אך עזב אותה לאחר זמן קצר מפתיחת העונה. בהמשך עונת 2008/09 אימן את א.א.פ פאפוס והצילה מירידה לליגה השנייה. לקראת עונת 2009/10 מונה למאמנה של א.א.ל לימאסול, אך פוטר לאחר כחצי עונה, כשסוכנו טוען שהפיטורים נבעו מרצונו של המאמן לכבד את יום הכיפורים [1]. זמן קצר לאחר פיטוריו מלימאסול, הוא החל לאמן את נאה סאלאמיס פמגוסטה, עת דורגה במקום האחרון, ובסיומה של העונה ירד עימה לליגה השנייה.

2010-2019: חוזר לישראל

לקראת עונת 2010/11 חזר לישראל והחל לאמן את הפועל ב"ש. בעונה זו הוא סיים עם ב"ש במקום ה-9 שבפלייאוף האמצעי. הוא פתח את עונת 2011/12 בב"ש, אך הובילה ל-6 הפסדים רצופים במחזורים הראשונים של העונה. במחזור ה-7 של אותה עונה הוא הוביל את קבוצתו לניצחון והתפטר מיד בסיומו. באמצע אותה עונה חזר לפאראלימני, אך עזב אותה לפני סיומה, עת דורגה במקום ה-12 המוביל לליגה השנייה. בעונת 2012/13 אימן את הפועל חיפה וזכה עימה בגביע הטוטו, כשבליגה הם סיימו במקום ה-9. בעונה הבאה החל לאמן במ.ס. אשדוד וסיים עימה במקום ה-8. הוא אימן את אשדוד גם בעונת 2014/15 והוביל אותה לירידת ליגה, שהוביל לעזיבתו בתום העונה. זמן קצר לאחר פתיחת עונת 2015/16 החל לשמש כמנהל המקצועי במכבי שעריים ושבוע לאחר מכן הוקפץ לעמדת המאמן, אך לא שרד שם זמן רב ועזב באמצע העונה. קלינגר המשיך בנדודים ולאחר שעזב את שעריים מונה למנהל המקצועי של הפועל חיפה. בעיצומה של העונה הוא הוקפץ לעמדת המאמן ונשאר עם חיפה בליגה. הוא המשיך לשמש כמאמן הפועל חיפה גם בעונת 2017/18 והובילה לעוונה הטובה ביותר מזה מספר רב של שנים, כשסיימה עימה במקום ה-4 וזכה עימה בגביע המדינה. הוא פתח את עונת 2018/19 בחיפה וזכה עמה באלוף האלופים, אך הצעה מבית"ר י-ם הובילה אותו להתפטר מחיפה זמן קצר לאחר פתיחת העונה ולעבור לאמן את בית"ר. הקבוצה לא עמדה בציפיות ומוקמה בתחתית הליגה. מצב זה גבה מקלינגר מחיר בריאותי, שכן באחד מאימוני הקבוצה חש ברע ונזקק לצינתור בליבו שהובילו לכך שהוא פסק מלאמן את בית"ר. הוא חזר לאמן לאחר כחודש וסיים עם בית"ר במקום ה-7.

2019-2021: הפועל

לאחר פתיחת עונה גרועה, שכללה ניצחון אחד ב-9 מחזורי ליגה, פוטר המאמן שפתח את העונה, ניסו אביטן. הבעלים מינו צוות מקצועי חדש - משה סיני כנציג הבעלים ומתחתיו קלינגר כמאמן הקבוצה. קלינגר פתח את הקדנציה ברגל עם ימין עם נצחון חוץ בק"ש. הוא ניצל את הפגרה הארוכה בכדי להחזיר את סרט הקפטן לאוראל דגני [2] לאחר שזה נלקח ממנו ע"י אביטן בתחילת העונה. בהמשך נחלה הפועל 2 הפסדים ביתיים רצופים מול בית"ר ובדרבי. לאחר נצחון חוץ מול הפועל חדרה, הפועל ספגה מפלה קשה כשחטפה רביעייה מול מכבי נתניה. באותו משחק קלינגר התעמת עם סטפן ספירובסקי בטענה שהתנהל בחוסר חשק על המגרש והחליף אותו בדקה ה-76, 30 דקות בלבד לאחר שנכנס כמחליף. עם החלפתו, קלינגר סירב ללחוץ את ידו [3]. קלינגר זכה לביקורת נרחבת בתקשורת בעקבות התנהלותו, כשהוא מצידו מבהיר שהחילוף היה מסר עבור כל שחקני הפועל שלא ישקיעו. התבוסה עוררה את זעמם של האוהדים שהגיעו למחות במתחם חודורוב, כאשר קלינגר היה היחיד שעצר לדבר עם אותו אוהדים שהגיעו למחות [4]. מספר ימים לאחר מכן, הפועל ניצחה בשלב המוקדם של הגביע וקלינגר ניצל את הבמה בכדי להשיב מלחמה לאלו שטענו שהחלפתו של ספירובסקי בתבוסה לנתניה הייתה "ספין" [5]. לאחר הזעזוע מהתבוסה, קלינגר הוביל את הפועל למומנטום אדיר של 5 ניצחונות רצופים בליגה, שהובילו אותם למקום ה-5 בליגה, וכן להעפלה לשלב 1/4 גמר הגביע, כשאותו ספירובסקי אותו העביר "סדרת חינוך", הופך להיות אחד מהשחקנים הטובים בהפועל, ועומרי אלטמן, שהציג יכולת חלשה עד בינונית, הופך להיות הכוכב של הקבוצה. בתווך, קלינגר דילל את הסגל כששיחרר את הזרים פרנסיס קיירמה ודמבה קמארה וכן את אור אינברום. בעיצומו של המומנטום, הפועל ספגה 2 הפסדים רצופים לחיפאיות של הליגה, כשהשני מביניהם היה חמישייה כואבת ממכבי חיפה. קלינגר לא נתן לתבוסה להפיל את רוח השחקנים וכמה ימים לאחר מכן הובילם לניצחון על עירוני ק"ש, כשבסיומו לקח אחריות מלאה על המערך הבעייתי שהציב מול חיפה [6]. בהמשך קלינגר הוביל את הפועל לניצחון בחוץ מול בית"ר, אך גם להפסד נוסף בדרבי. קלינגר ניצב עם שחקניו למחזור האחרון של הליגה הסדירה כשההעפלה לפלייאוף העליון תלויה בהם, והם אכן ביצעו את המשימה עם ניצחון דרמטי על הפועל חדרה. כמה ימים לאחר מכן, קלינגר הוביל את הפועל לשלב 1/2 גמר הגביע לאחר ניצחון מול הפועל רעננה. אחרי הפסקת הקורונה, האדומים חזרו לליגה עם שני נצחונות רצופים משמעותיים על מכבי חיפה בחוץ ובית"ר י-ם בבית, שגולת הכותרת הייתה שילוב צעירים רבים ומבטיחים ממחלקת הנוער של המועדון. העונה נגמרה בקול ענות חלשה עם הדחה בחצי גמר הגביע מול מכבי פ"ת מהלאומית והפסדים נוספים בדרבי.

את עונת 2022/21 החל קלינגר עם שחרור מאסיבי של שחקנים בטענה ל"כוח עליון" של תקופת הקורונה, והסגל התבסס על השחקנים הצעירים. הדבר לא הוכיח את עצמו והפועל הגיעה לחודש ינואר במקום האחרון בליגה ויורדת ליגה בטוחה. חיזוק משמעותי של שחקנים מוכחים: דן אייבינדר, בן ביטון, שלומי אזולאי החלוץ, לידור כהן, אופק ביטון ורז שטיין הביאו את המפנה, הפועל סיימה את העונה במקום ה-11 והפסד בגמר הגביע ליריבה העירונית אחרי שיפוט שערורייתי שעלה לקלינגר בהרחקה של שישה משחקים בעונה לאחר מכן בגלל התפרצות על צוות השיפוט.

לאחר הסיבוב הראשון בעונת 2021/22 שההחלה בקול תרועה עם החתמת שחקנים משמעותיים והצבת סגל כשרוני, קלינגר פוטר לאחר שלא הצליח לנצח מאז המחזור השביעי וכלל הדחה לא מחייבת המציאות בסיבוב ח' בגביע המדינה לבני יהודה מהלאומית.

ציטוטים מפורסמים

קישורים חיצוניים

הקודם:
הבא:
ניסו אביטן (עד מחזור 9 בעונת 2019/20)
ניר קלינגר (החל ממחזור 10 בעונת 2019/20)
קובי רפואה (החל מסיבוב שני בליגה בעונת 2021/22)


גלרית תמונות