עונת 1982/83 (כדורגל) גביע המדינה גמר: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקיפועל
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
 
מ (גרסה אחת יובאה: ייבוא 111123)
 
(17 גרסאות ביניים של 5 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
{{סדרה
|הקודם=[[עונת 1982/83 (כדורגל) גביע המדינה 1/2 גמר|1/2 גמר]]
|הבא=-
|נוכחי=[[עונת 1982/83 (כדורגל) גביע המדינה גמר|גמר]]
|רשימה=מחזור נוכחי
|}}
{{משחק|
{{משחק|
|תמונה=[[תמונה:Gmar_foot_823.jpg|300px]]
|תמונה=[[תמונה:Gmar_foot_823.jpg|300px]]
שורה 4: שורה 12:
|מסגרת=[[גביע המדינה בכדורגל]]
|מסגרת=[[גביע המדינה בכדורגל]]
|מחזור/סיבוב=גמר
|מחזור/סיבוב=גמר
|תאריך=1/4/1983
|תאריך=1.6.1983
|יום בשנה=1 באפריל
|יום בשנה=1 ביוני
|יריבה=[[מכבי תל אביב]]
|יריבה=[[מכבי תל אביב (כדורגל)|מכבי ת"א]]
|מקום=[[אצטדיון רמת גן]]
|מקום=[[אצטדיון רמת גן]]
|תוצאה=3:2
|תוצאה=3:2
|צופים=25000
|צופים=30,000
}}
}}


== תיאור המשחק ==  
==תיאור המשחק==  
פועל הגיעה למשחק כשהיא אחרי 11 עונות ללא גביע המדינה, כשעל הקווים עומד, אולי המאמן הכי צהוב שיש - [[צבי רוזן]], הבלם המכביסט. מהצד השני הגיעה קבוצה שלקחה בחצי הגמר חלק באחד המשחקים הגדולים שראה הכדורגל הישראלי - 4:4 על מכבי חיפה. גם את מכבי אימן מאמן שמזוהה יותר עם הצד השני - [[דוביד שווייצר]].
בשנה השלישית ברציפות הגיעה הפועל תל אביב למעמד גמר גביע המדינה, אך לאחר [[עונת 1980/81 (כדורגל) גביע המדינה גמר|הפסד בפנדלים]] ל[[בני יהודה]] והפסד מפתיע בתוצאה [[עונת 1981/82 (כדורגל) גביע המדינה גמר|0:1]] להפועל יהוד בשנים 1981 ו-1982 בהתאמה, רצו שחקני הפועל להניף סופסוף את גביע המדינה בפעם השמינית בתולדות הקבוצה ולראשונה מזה 11 שנים. ואם לא די בכך, ניצבה מול הפועל היריבה העירונית השנואה מכבי תל אביב, מה שהבטיח משחק גמר גביע שעוד יירשם בספרי ההיסטוריה. בסיום המשחק שהיה הדרבי ה-6 בהיסטוריה שהתקיים במעמד גמר הגביע, ענו שחקני הפועל על צפיותיהם של האוהדים וקבעו- '''הפועל תל אביב היא מחזיקת גביע המדינה לשנת 1983'''. בנוסף, איזנו שחקני הפועל את מאזן משחקי הדרבי בגמר הגביע, כשכל אחת מהקבוצות זכתה ב-3 גביעים במסגרת ששת המשחקים שנערכו במעמד זה.
 
הליגה הסתיימה כמה שבועות קודם לכן, כששתי הקבוצות מגרדות את הצמרת הנמוכה - הפועל במקום הרביעי, מכבי בחמישי. את האליפות חגגה [[מכבי נתניה]] של חיים בר, דוד פיזנטי, בני לם ועודד מכנס. אך גם לשתי התל אביביות היו נציגים ב-11 של העונה: מכבי הציגה את משה מרכוס, הפועל את משה סיני וגילי לנדאו, כל השלושה כיכבו בגמר הגביע.
 
===מהלך המשחק===
כשביציעים מעודדים 25 אלף צופים, פתחו הצהובים בצורה משכנעת יותר, הרבה בזכות יום טוב של הקשרים מוטי איווניר ואברהם לוי (לא ההוא מבית"ר ירושלים). בדקה ה-17 הגיע מושיק שווייצר, הבן של, להזדמנות הראשונה שלו, אך בעט לרשת החיצונית.
 
לוח התוצאות (לא שממש היה כזה), השתנה לראשונה 25 דקות מהפתיחה, ובניגוד להתנהלות על המגרש: קשר הפועל מוריס ז'אנו, מהמצטיינים במשחק, שיגר כדור שטוח משמאל. מרכוס רק השקיף, ויעקב אקהויז השתטח ונגח טוב לפינה הקרובה - 0:1 אדום.
 
חמש דקות מאוחר יותר נכנס גם סיני לעניינים, בעיקר בשל העובדה שאיווניר הפסיק לשמור עליו אישית (זוכרים את המושג הזה?). הקפטן האדום שיגר כדור עומק מצוין ללנדאו, שפרץ קדימה, סובב אל מחוץ ל-16 בחזרה לסיני, שבעט חזק - החוצה. זה היה מהמהלכים היותר יפים במשחק.
 
בדקה ה-34 זה כבר היה 0:2, בעוד אחד מהשערים היותר זכורים: סיני הגביה כדור קרן מימין, מרכוס שגה ביציאה, והכדור, לאט לאט, הלך פנימה. זהו? הפועל מטיילת לגביע? לא כל כך מהר... בדקה ה-40 חזרו הצהובים למשחק: יעקב 'שוקו' נומדר, שהטריד לא מעט את הגנת הפועל, הסיט כדור קצר לשווייצר. מוישיק ביצע הטעיה קלה ובעט בסיבוב פנימה - רק 2:1 - מחצית.  
 
כנהוג בדרך כלל בגמרים, ההפסקה לוותה במספר אירועים, שנמשכו, כך הרגישו האוהדים ביציעים, קצת יותר מדי. בשלב מסוים עלו השחקנים וחיכו בצד שהפסטיבלים יסתיימו מסביב. עם פתיחת המחצית השנייה ביצע כל מאמן חילוף אחד: רוזן הכניס את מאיר נחמיאס על חשבונו של אלי "קוקוס" כהן (מישהו אמר איי.סי. גרין?), שווייצר הוציא את יהודה קצב, ושלח לזירה את בצלאל רוזנברגר.
 
בדקה 59 הצליחה מכבי לאזן את התוצאה: אברהם לוי בעט כדור קרן. יוסי זאנה הדף לא טוב, ואריה בז'רנו לא הצליח להציל - 2:2, משקף. הבעיה: לצהובים, שחזרו מפיגור בן שני שערים, לא היה מספיק כוח להמשיך.
 
ואז הגיע הרגע המכריע, שכל אוהד, אדום או צהוב שהיה במגרש, יזכור לעד: הדקה ה-66. כדור שנשלח עמוק מרחבת הפועל המתגוננת הגיע לכיוונו של מרכוס. בעוד פעולה לא טובה של אחד השוערים הטובים בליגה, יצא השוער הצהוב מהרחבה כדי להדוף את הכדור.


גילי לנדאו המהיר דהר קדימה, ופתאום מצא עצמו לפני מרכוס, בקרב של ראש בראש מול אבי כהן. משום מה הבלם הצהוב השתהה, וזה הספיק ללנדאו לדחוף מעט את כהן במהלך שהיה ספק עבירה, ולהסיט בידו את הכדור פנימה - 2:3 ששווה גביע.
את השער הראשון במשחק כבש יעקב אקהויז בדקה ה-25 ומשה סיני הכפיל את התוצאה עם גול פנטסטי מעמדת הקרן בדקה ה-34. שחקני מכבי לא הרימו ידיים והצליחו להשיב את השוויון בעזרת שערים של משה שוויצר ושער עצמי של יוסי זאנה בדקות ה-40 וה-60 בהתאמה. 7 דקות לאחר שער השוויון של מכבי נראה אחד הרגעים המיתולוגים והזכורים בתולדות הכדורגל הישראלי. גילי לנדאו, 3 שנים לפני מראדונה, פגע בכדור עם ידו (לא לפני שהספיק לבצע ספק עבירה על בלם מכבי אבי כהן), שלח אותו לרשת של מרכוס וקבע 2:3 להפועל. תחנוניהם של שחקני מכבי בפני שופט המשחק עובדיה בן יצחק לא הועילו, ושתי הקבוצות לא הצליחו להבקיע שערים נוספים עד תום הזמן, וקפטן הקבוצה משה סיני ניגש לקבל את הגביע הנכסף מידיו של נשיא המדינה דאז חיים הרצוג ז"ל.


בעיתון למחרת נכתב: "היתה זו טעות של שוער מכבי, שהשתלבה בטעות בשיקול של בלם רב יוקרה ונסתיימה בטעות גורלית של השופט בן יצחק - והגביע הוא של הפועל ת"א. ההיסטוריה תזכור את הפועל ת"א כמנצחת, לא את הטעות הקשה".
התגובות למשחק היו כמובן חצויות, כשאת שמחת האדומים כלום לא יכול היה לערער, והעובדה שהשער המכריע לא היה חוקי רק הפכה את שמחת הנצחון לגדולה יותר, בעיקר בגלל זהות היריבה. כשנשאל לנדאו אם הוא נגע בכדור בידו הוא אמר שהוא לא זוכר, אבל אמר שיתכן מאוד שהוא ביצע עבירה על אבי כהן. נשיא המדינה יצחק הרצוג בחר להתייחס דווקא לאחד השערים החוקים שהובקעו במהלך המשחק, וסיפר שהוא התלהב מהשער שכבש משה סיני, שער שעליו אמר סיני כי הוא היה מכוון ותוכנן מראש. זה מה שאמר סיני אחרי משחק הגמר, אך גם ארבעה ימים לפני המפגש הסוער בין הקבוצות ידע סיני לנחש את תוצאת המשחק ואמר בראיון לחדשות הספורט שהוא מאמין שהפועל תנצח בתוצאה 2:3.


השופט עובדיה בן יצחק, ביחד עם הקוון יצחק אורגד (הקוון בצד השני, אגב, היה יהושע לויה), לא היססו והצביעו על מרכז המגרש. בתום המשחק נשאל בן יצחק על השער וענה: "הגול האחרון היה חוקי, לכן אישרתי אותו".
עוד בפינת הסיפורים הפיקנטרים, סופר בעיתון חדשות הספורט שמבקיע שער הנצחון, גילי לנדאו, נדר טרם המשחק שבמידה והפועל תזכה בגביע גם אחד מהכלבים השומרים על אצטדיון רמת גן יהנה מההישג ויזכה לארוחה במסעדה סינית. לנדאו הבהיר בסיום המשחקים שנדר זה נדר, והוא מתכוון לקיים את הבטחתו.


מספר דקות לאחר השער של לנדאו יכול היה בני טבק להשוות, אך הכדור שלו חלף מעל למשקוף. אלי דריקס, צעיר גבה קומה, נכנס כמחליף במקום שוקו נומדר, אך לא היה חד מספיק כדי לשנות את גורל המשחק. בהמשך יכנה אותו שווייצר "שק תפוחי אדמה".
==מהלך המשחק==
'''מחצית ראשונה:'''
* דקה 2: יוסי זאנה ביצע טעות, הכדור הגיע לבני טבק שהסתובב ובעט לרשת, אך השער נפסל בטענת נבדל.
* דקה 12: יפתח הלוי הגביה כדור לתוך רחבת הפועל ומשה שוויצר נגח מזווית קשה לשער הפועל, אך השוער בז'רנו הגיע לכדור.
* דקה 13: רמלר פרץ באגף הימני ובעט לשער כדור שנהדף על ידי שוער מכבי לכיוון לנדאו שלא הצליח שאיחר להגיע לכדור.
* דקה 25: '''מוריס ז'אנו הגביה כדור טוב לרחבה, יעקב אקהויז התרומם ונגח הישר לשער מכבי. 0:1 להפועל.'''
* דקה 34: '''משה סיני ניגש לבעוט כדור קרן והפתיע את כולם עם בעיטה אדירה הישר לשער של מכבי. אם לא די בשער היפה, זכה שחקן מכבי יפתח הלוי למהלומה רצינית בראשו שניסה מתוך השער לנגוח את הכדור החוצה, אך הכדור הכדור פגע במשקוף וחזר פנימה. 0:2 להפועל.'''
* דקה 40: יעקב נומדר הוריד עם הראש למשה שוויצר שגלגל את הכדור לשער הפועל וצימק את התוצאה. 1:2 להפועל.
'''מחצית שנייה:'''
* דקה 47: משה שוויצר היה קרוב לכיבוש שער נוסף, אבל בז'רנו הגיע לכדור עם הרגל והסיט אותו לקרן.
* דקה 60: אברהם הלוי הרים כדור כהן לעבר רחבת הפועל, בז'רנו הדף את הכדור לגופו של יוסי זאנה שממנו המשיך הכדור לשער הפועל. 2:2.
* דקה 62: מרדכי איווניר שלח כדור חזק לשער הפועל, אבל בז'רנו הדף לקרן והציל את הפועל מספיגה.
* דקה 67: '''הרגע הגדול של עונה. שוער מכבי מרכוס יצא להרחיק כדור, הכדור פגע ביד של לנדאו ושינה כיוון לעבר שער מכבי. אבי כהן משורות הצהובים ולנדאו משורות האדומים ניסו להשיג את הכדור עד שלנדאו התרומם מעל כהן במהלך שהיה ספק עבירה, אגרף את הכדור עם ידו ושלח אותו לרשת. 2:3 להפועל.'''
* דקה 86: מרדכי איווניר מסר כדור עונשין לאברהם הלוי שבעט החוצה.


=== מבקיעים ===
=== מבקיעי השערים===
* [[יעקב אקהויז]] - 25
* [[יעקב אקהויז]] - 25 '''(0:1 להפועל)'''
* [[משה סיני]] - 34
* [[משה סיני]] - 34 '''(0:2 להפועל)'''
* [[יעקב נומדר]] - 40
* יעקב נומדר - 40 (1:2 להפועל)
* [[יוסי זאנה]] (עצמי) - 59
* [[יוסי זאנה]] (עצמי) - 59 (2:2)
* [[גילי לנדאו]] - 66
* [[גילי לנדאו]] - 67 '''(2:3 להפועל)'''


=== כרטיסים ומורחקים ===
[[תמונה:Cup83.png|300px]]


== הרכבים ==
== הרכבים ==
הפועל תל אביב: [[אריה בז'רנו]]; [[רמי ארמה]], [[יעקב אקהויז]], [[יוסי זאנה]], [[משה פיזנטי]]; [[שבתאי יחבס]], [[אלי כהן]], [[משה סיני]], [[מוריס ז'אנו]]; [[דב רמלר]], [[גילי לנדאו]].
* '''[[הפועל תל אביב (כדורגל)|הפועל תל אביב]]:''' [[אריה בז'רנו]], [[רמי ארמה]], [[יעקב אקהויז]], [[יוסי זאנה]], [[משה פיזנטי]] ([[מאיר אריה]], 70), [[שבתאי יחבס]], [[אלי "קוקוס" כהן|אלי כהן]] ([[מאיר נחמיאס]], 48), [[משה סיני]], [[מוריס ז'אנו]], [[דב רמלר]], [[גילי לנדאו]]
 
לא השתתפו בשל פציעות: [[שבתאי לוי]] ו[[ג'ימי טורק]] <br>
לא השתתפו בשל פציעות: [[שבתאי לוי]] ו[[ג'ימי טורק]].
מאמן: [[צבי רוזן]]
 
מכבי תל אביב: [[משה מרכוס]]; [[יפתח הלוי]], [[אבי כהן]], [[מנשה שמעונוב]], [[יעקב כהן]]; [[יהודה קצב]], [[מוטי איווניר]], [[אברהם לוי]], [[משה שווייצר]]; [[בני טבק]], [[יעקב נומדר|יעקב 'שוקו' נומדר]].


שפט: [[יצחק בן יצחק]]
* '''[[מכבי תל אביב (כדורגל)|מכבי תל אביב]]:''' משה מרכוס, יפתח הלוי, אבי כהן, מנשה שמעונוב, [[יעקב כהן]], יהודה קצב (בצלאל רוזנברג, 48), מרדכי איווניר, אברהם לוי, משה שווייצר, בני טבק, יעקב 'שוקו' נומדר (אלי דריקס, 70)
מאמן: [[דוד שוויצר]]


----
שפט: יצחק בן יצחק
התיאור מתוך כתבה בYnet


== קישורים חיצוניים ==  
== קישורים חיצוניים ==  
* [https://bit.ly/2V8PTwM שלושת השערים של הפועל], עמוד הפייסבוק "משחק השבת"
* 🎥 [http://www.youtube.com/watch?v=FmHpLk_PYiI&feature=player_embedded#at=110 השער של משה סיני והנפת הגביע (1:50)], יוטיוב
* 🎥 [https://www.youtube.com/watch?v=S0ul87SFnkg&t=78s תקציר המשחק], יוטיוב משחק השבת
* סיקור המשחק מתוך עיתון חדשות הספורט - [[:תמונה:8283 foot cup finale hadshot 1.png|חלק 1]], [[:תמונה:8283 foot cup finale hadshot 2.png|חלק 2]], [[:תמונה:8283 foot cup finale hadshot 3.png|חלק 3]]
* יוני בן ארי, [http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3705947,00.html יד האלוהים של לנדאו, הדרבי של הפועל], 26.4.2009, Ynet
* יוני בן ארי, [http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3705947,00.html יד האלוהים של לנדאו, הדרבי של הפועל], 26.4.2009, Ynet
* [https://www.facebook.com/LovaProSportsPictures/posts/pfbid0zJmFMX1Saz3Tnwq5FQXeM2Y1AqSK3nQbS6eNTbPLrYGJbbVHAUbNn1spWCBPZ5fzl אלבום תמונות מאת לובה קנפר (פייסבוק)]


{{משחקי 1982/83 כדורגל}}
[[קטגוריה:משחקי גביע (כדורגל)]]
[[קטגוריה:משחקי גביע (כדורגל)]]
[[קטגוריה:עונת 1982/83 (כדורגל)]]
[[קטגוריה:משחקי זכייה גמר גביע המדינה (כדורגל)]]

גרסה אחרונה מ־20:14, 11 בנובמבר 2023

הקודם:
מחזור נוכחי
הבא:
-


עונה 1982/83
מסגרת גביע המדינה בכדורגל
מחזור/סיבוב גמר
תאריך 1.6.1983
יריבה מכבי ת"א
מקום אצטדיון רמת גן
תוצאה 3:2
צופים 30,000

תיאור המשחק

בשנה השלישית ברציפות הגיעה הפועל תל אביב למעמד גמר גביע המדינה, אך לאחר הפסד בפנדלים לבני יהודה והפסד מפתיע בתוצאה 0:1 להפועל יהוד בשנים 1981 ו-1982 בהתאמה, רצו שחקני הפועל להניף סופסוף את גביע המדינה בפעם השמינית בתולדות הקבוצה ולראשונה מזה 11 שנים. ואם לא די בכך, ניצבה מול הפועל היריבה העירונית השנואה מכבי תל אביב, מה שהבטיח משחק גמר גביע שעוד יירשם בספרי ההיסטוריה. בסיום המשחק שהיה הדרבי ה-6 בהיסטוריה שהתקיים במעמד גמר הגביע, ענו שחקני הפועל על צפיותיהם של האוהדים וקבעו- הפועל תל אביב היא מחזיקת גביע המדינה לשנת 1983. בנוסף, איזנו שחקני הפועל את מאזן משחקי הדרבי בגמר הגביע, כשכל אחת מהקבוצות זכתה ב-3 גביעים במסגרת ששת המשחקים שנערכו במעמד זה.

את השער הראשון במשחק כבש יעקב אקהויז בדקה ה-25 ומשה סיני הכפיל את התוצאה עם גול פנטסטי מעמדת הקרן בדקה ה-34. שחקני מכבי לא הרימו ידיים והצליחו להשיב את השוויון בעזרת שערים של משה שוויצר ושער עצמי של יוסי זאנה בדקות ה-40 וה-60 בהתאמה. 7 דקות לאחר שער השוויון של מכבי נראה אחד הרגעים המיתולוגים והזכורים בתולדות הכדורגל הישראלי. גילי לנדאו, 3 שנים לפני מראדונה, פגע בכדור עם ידו (לא לפני שהספיק לבצע ספק עבירה על בלם מכבי אבי כהן), שלח אותו לרשת של מרכוס וקבע 2:3 להפועל. תחנוניהם של שחקני מכבי בפני שופט המשחק עובדיה בן יצחק לא הועילו, ושתי הקבוצות לא הצליחו להבקיע שערים נוספים עד תום הזמן, וקפטן הקבוצה משה סיני ניגש לקבל את הגביע הנכסף מידיו של נשיא המדינה דאז חיים הרצוג ז"ל.

התגובות למשחק היו כמובן חצויות, כשאת שמחת האדומים כלום לא יכול היה לערער, והעובדה שהשער המכריע לא היה חוקי רק הפכה את שמחת הנצחון לגדולה יותר, בעיקר בגלל זהות היריבה. כשנשאל לנדאו אם הוא נגע בכדור בידו הוא אמר שהוא לא זוכר, אבל אמר שיתכן מאוד שהוא ביצע עבירה על אבי כהן. נשיא המדינה יצחק הרצוג בחר להתייחס דווקא לאחד השערים החוקים שהובקעו במהלך המשחק, וסיפר שהוא התלהב מהשער שכבש משה סיני, שער שעליו אמר סיני כי הוא היה מכוון ותוכנן מראש. זה מה שאמר סיני אחרי משחק הגמר, אך גם ארבעה ימים לפני המפגש הסוער בין הקבוצות ידע סיני לנחש את תוצאת המשחק ואמר בראיון לחדשות הספורט שהוא מאמין שהפועל תנצח בתוצאה 2:3.

עוד בפינת הסיפורים הפיקנטרים, סופר בעיתון חדשות הספורט שמבקיע שער הנצחון, גילי לנדאו, נדר טרם המשחק שבמידה והפועל תזכה בגביע גם אחד מהכלבים השומרים על אצטדיון רמת גן יהנה מההישג ויזכה לארוחה במסעדה סינית. לנדאו הבהיר בסיום המשחקים שנדר זה נדר, והוא מתכוון לקיים את הבטחתו.

מהלך המשחק

מחצית ראשונה:

  • דקה 2: יוסי זאנה ביצע טעות, הכדור הגיע לבני טבק שהסתובב ובעט לרשת, אך השער נפסל בטענת נבדל.
  • דקה 12: יפתח הלוי הגביה כדור לתוך רחבת הפועל ומשה שוויצר נגח מזווית קשה לשער הפועל, אך השוער בז'רנו הגיע לכדור.
  • דקה 13: רמלר פרץ באגף הימני ובעט לשער כדור שנהדף על ידי שוער מכבי לכיוון לנדאו שלא הצליח שאיחר להגיע לכדור.
  • דקה 25: מוריס ז'אנו הגביה כדור טוב לרחבה, יעקב אקהויז התרומם ונגח הישר לשער מכבי. 0:1 להפועל.
  • דקה 34: משה סיני ניגש לבעוט כדור קרן והפתיע את כולם עם בעיטה אדירה הישר לשער של מכבי. אם לא די בשער היפה, זכה שחקן מכבי יפתח הלוי למהלומה רצינית בראשו שניסה מתוך השער לנגוח את הכדור החוצה, אך הכדור הכדור פגע במשקוף וחזר פנימה. 0:2 להפועל.
  • דקה 40: יעקב נומדר הוריד עם הראש למשה שוויצר שגלגל את הכדור לשער הפועל וצימק את התוצאה. 1:2 להפועל.

מחצית שנייה:

  • דקה 47: משה שוויצר היה קרוב לכיבוש שער נוסף, אבל בז'רנו הגיע לכדור עם הרגל והסיט אותו לקרן.
  • דקה 60: אברהם הלוי הרים כדור כהן לעבר רחבת הפועל, בז'רנו הדף את הכדור לגופו של יוסי זאנה שממנו המשיך הכדור לשער הפועל. 2:2.
  • דקה 62: מרדכי איווניר שלח כדור חזק לשער הפועל, אבל בז'רנו הדף לקרן והציל את הפועל מספיגה.
  • דקה 67: הרגע הגדול של עונה. שוער מכבי מרכוס יצא להרחיק כדור, הכדור פגע ביד של לנדאו ושינה כיוון לעבר שער מכבי. אבי כהן משורות הצהובים ולנדאו משורות האדומים ניסו להשיג את הכדור עד שלנדאו התרומם מעל כהן במהלך שהיה ספק עבירה, אגרף את הכדור עם ידו ושלח אותו לרשת. 2:3 להפועל.
  • דקה 86: מרדכי איווניר מסר כדור עונשין לאברהם הלוי שבעט החוצה.

מבקיעי השערים

הרכבים

לא השתתפו בשל פציעות: שבתאי לוי וג'ימי טורק
מאמן: צבי רוזן

  • מכבי תל אביב: משה מרכוס, יפתח הלוי, אבי כהן, מנשה שמעונוב, יעקב כהן, יהודה קצב (בצלאל רוזנברג, 48), מרדכי איווניר, אברהם לוי, משה שווייצר, בני טבק, יעקב 'שוקו' נומדר (אלי דריקס, 70)

מאמן: דוד שוויצר

שפט: יצחק בן יצחק

קישורים חיצוניים

משחקי ליגה 1982/83 (כדורגל)

מחזור 1 | מחזור 2 | מחזור 3 | מחזור 4 | מחזור 5 | מחזור 6 | מחזור 7 | מחזור 8 | מחזור 9 | מחזור 10 |
מחזור 11 | מחזור 12 | מחזור 13 | מחזור 14 | מחזור 15 | מחזור 16 | מחזור 17 | מחזור 18 | מחזור 19 | מחזור 20 |
מחזור 21 | מחזור 22 | מחזור 23 | מחזור 24 | מחזור 25 | מחזור 26 | מחזור 27 | מחזור 28 | מחזור 29 | מחזור 30

משחקי גביע 1982/83 (כדורגל)

סיבוב ז' | 1/8 גמר | 1/4 גמר | 1/2 גמר | גמר

משחקי גביע האינטרטוטו 1982/83 (כדורגל)

מחזור 1 | מחזור 2 | מחזור 3 | מחזור 4 | מחזור 5 | מחזור 6