עונת 2009/10 (כדורגל) הליגה האירופית שלב הבתים מחזור 3

מתוך ויקיפועל
גרסה מ־10:29, 23 באוקטובר 2009 מאת RfWikiAdm (שיחה | תרומות)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עונה 2009/10
מסגרת הליגה האירופית
מחזור/סיבוב מחזור 3
תאריך 22/10/09
יריבה ראפיד וינה
מקום אצטדיון בלומפילד
תוצאה 1:5
צופים 11,000

תיאור המשחק

יכולת אדירה של הפועל תל-אביב הובילה לניצחון מדהים, 1:5 על ראפיד וינה, במסגרת המחזור השלישי בשלב הבתים של הליגה האירופית. השדים האדומים סיפקו עוד משחק שיירשם בדפי ההיסטוריה של המועדון, ששובר שיאים כל פעם מחדש במפעל אירופאי.

11,000 הצופים בבלומפילד לא האמינו למראה עיניהם בתום המשחק. חלקם תהו האם זהו חלום, חלק אחר טען שאין דברים כאלה. השחקנים מיהרו לחגוג מול היציעים את הניצחון הענק, שמעלה את הפועל לפסגת בית ג' בליגה האירופית.

טריויה

  • גילי ורמוט שימש כקפטן הקבוצה בעקבות היעדרותו של ואליד באדיר המושעה
  • לראשונה בהיסטוריה ניצחה הפועל קבוצה אוסטרית בבלומפילד
  • לראשונה העונה שיחק הזר מנטטשוילי 90 דקות מלאות ולראשונה הבקיע שער
  • ביציעים נכחו כ-800 אוהדי ראפיד וינה שלא הפסיקו לעודד ולשיר לאורך כל המשחק, כולל מופע מרהיב של לבישת חולצות ניילון אחידות במחצית בצבעי המועדון

מהלך המשחק

מחצית ראשונה

המשחק נפתח בצורה טובה עבור שתי הקבוצות שהציגו משחק מסודר מאוד והרבו להגיע למצבי הבקעה. כבר בדקה ה-9 הגיע איתי שכטר למצב כיבוש טוב אך כדור חזק שבעט מחוץ לרחבה יצא החוצה. האוסטרים מנגד הסתגרו בתחילת המשחק ויצאו למתפרצות קטלניות. בדקה ה- 16 כמעט ומצאו את הראשון כאשר בהתקפה מתפרצת הגיע הכדור ליילביץ' המסוכן בתוך הרחבה אך הכדור שבעט נהדף ע"י אניימה לקורה והחוצה.

בהמשך החלו שתי הקבוצות לשלוח שחקנים קדימה. האוסטרים איימו על השער בעיקר בכדורים נייחים והפועל בעיקר שלטה במרכז השדה ויצאה למספר התקפות בעזרת משחק מצוין של וויצ'יצ'ביץ' ורמוט, שכטר ויבואה המהיר אך לא הגיע לכדי סיכון ממשי של השער.

בדקה ה-30 זה סוף סוף הגיע. איתי שכטר פרץ באגף ימין והעביר כדור רוחב לתוך הרחבה שם חיכה יבואה שבעזרת דובר, שחקן ההגנה האוסטרי, דחק את הכדור פנימה. 0-1 להפועל.

האוסטרים לא נבהלו ומיד לאחר השער יצאו להתקפה שנעצרה 35 מטרים משער הפועל בעבירה. את הכדור החופשי לקח הופמן שספק הגביה ספק בעט לשער כדור שהכניע את אניימה. 1-1.

עד המחצית היו אלו האוסטרים שלחצו על הדוושה וניסו לעלות ליתרון בעיקר בעזרת כדורים נייחים מסוכנים. בדקה ה-34 מצא הופמן את ראשו של יילביץ' שהתרומם גבוה בתוך הרחבה של האדומים אך אניימה הדף לקורה.

לפני השריקה עוד הספיק יבואה להגיע להזדמנות טובה כאשר נשלח ע"י וויצ'יצ'ביץ' לתוך הרחבה אך נתפס ע"י מגן אוסטרי. השופט לא חשב כך והוציא ליבואה כרטיס צהוב על התחזות.

במחצית השנייה ראינו רק קבוצה אחת על המגרש. הפועל תל אביב כבר מההתחלה עלתה בסערה למגרש ותקפה בכל הזדמנות את השער האוסטרי. בדקה ה-49 כדור חופשי של נאתכו כמעט והכניע את השוער האוסטרי שבשנייה האחרונה הצליח להדוף לקרן.

ואז בדקה ה-54 זה הגיע. כדור הורחק מהרחבה של האוסטרים והגיע אל מנטשאשווילי שהוציא טיל מ-30 מטר לחיבור השמאלי של השוער האוסטרי שנותר המום. 1-2 להפועל. שער בכורה לגאורגי.

שחקני ראפיד ההמומים הבינו שעליהם להתחיל ולתקוף על מנת להשוות ולזה בדיוק חיכה איתי שכטר שבדקה ה- 59 קיבל כדור מוויצ'יצ'ביץ' שהוציא את הפועל למתפרצת. שכטר עשה דרך ארוכה מהחצי ועד לקו ה-16 של האוסטרים ושחרר כדור מדויק וחזק לפינה הימנית של השוער שלא הצליח להגיע אל הכדור. 1-3 להפועל. בלומפילד על הרגליים.

הפועל המשיכה ללחוץ ובדקה ה-70 מצאה את הרביעי. וויצ'יצ'ביץ' מצא את בן דיין פנוי באגף שמאל. המגן הוציא כדור רוחב לורמוט שמתוך הרחבה לא התקשה להכניע את השוער האוסטרי המסכן. הפועל תל אביב 4- ראפיד וינה 1.

מי שחשב ששחקניו של גוטמן יסתפקו ב-4 שערים טעה. בדקה ה-83 שלח בן דיין כדור מצוין ללאלא שמספר דקות קודם לכן החליף את יבואה. החלוץ קיבל את הכדור לבד מול השוער אך בעט לגופו. בדקה ה-90 נקבעה תוצאת המשחק. גילי ורמוט עבר את המגן שלו באגף שמאל והוציא כדור ענק ללאלא שנותר פנוי בתוך הרחבה ומקרוב שלח את הכדור לרשת. 1-5. הקהל בטירוף.......

כרטיסים ומורחקים

צהובים:

  • הפועל ת"א: יבואה, מנטששווילי, ורמוט

הרכבים

הפועל תל אביב: וינסנט אניימה, דני בונדר, אביחי ידין, דגלאס דה סילבה, דדי בן דיין, זוראב מנטשאשווילי, ביברס נאתכו, גילי ורמוט, נמניה ווצ'יצ'ביץ' (ערן זהבי, 82'), סמואל יבואה (מהראן לאלא, 76'), איתי שכטר (ויקטור מרעי, 87').

ראפיד וינה: הלגה פאייר, אנדראס דובר (חמדי סליהי 66), רגנוולד סומא, יורגן פטוצ'קה, מרכוס קאצר, יאסין פחליבן, ברקנקו בוסקביץ' (מילאן ג'ובאנוביץ' 71), כריסטופר טרימל (סטפן קולוביץ' 73), סטפן הופמן, ולי קבלאק, ניקיצ'ה ילאביץ'.

שפט: כריסטין יעקובסון (איסלנד)

קישורים חיצוניים