קובי רפואה: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקיפועל
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מאין תקציר עריכה
שורה 64: שורה 64:
|רשימה=[[מאמני הפועל תל אביב (כדורגל)]]
|רשימה=[[מאמני הפועל תל אביב (כדורגל)]]
|נוכחי=[[קובי רפואה]]  
|נוכחי=[[קובי רפואה]]  
|הבא=?
|הבא=[[ניסו אביטן]]
|הקודם=[[אופיר חיים]]
|הקודם=[[אופיר חיים]]
|}}
|}}

גרסה מ־20:29, 19 באוגוסט 2019

קובי רפואה
כינוי
תאריך לידה 3.9.1974
ארץ לידה ישראל
תפקיד מאמן
שנים 2
קבוצות כמאמן מכבי פ"ת, מכבי שעריים, הפועל ת"א
קבוצות כשחקן מכבי ת"א, הפועל אשדוד, הפועל כפ"ס, בני יהודה, מכבי פ"ת
תארים אין



קובי רפואה (נולד ב-3 בספטמבר 1974) הינו כדורגלן עבר ישראלי ומאמן כדורגל בהווה. אימן בחציה השני של עונת 2017/18 ומספר פעמים במהלך עונת 2018/19.

קריירה כשחקן

רפואה גדל במחלקת הנוער של היריבה העירונית אך לא הצליח בתחילה להשתלב בקבוצה הבוגרת. לאחר מכן נדד להפועל אשדוד והפועל כפ"ס. את עונת 1996/97 החל בבני יהודה, אך חזר להפועל כפ"ס. רפואה עשה את קפיצת המדרגה בתור חלוץ בבני יהודה החל מעונת 1997/98 ולמשך 3 עונות. עקב הצלחתו אצל הכתומים הוא עבר למכבי ת"א, אך לא השתלב אצל הצהובים וחזר לכתומים בחלקה השני של העונה. החל מעונת 2001/02 שיחק במכבי פ"ת ובמדיה סיים כמלך שערי ליגת העל בעונה זו. הוא שיחק במכבי פ"ת 4 עונות ובמדיה פרש ממשחק.

קריירה כמאמן

רפואה החל קריירת האימון שלו במחלקת הנוער של מכבי פ"ת ובמהלך עונת 2014/14 מונה למאמן הקבוצה הבוגרת, יחד עם ייטב לוזון. צוות המאמנים הצליח להשאיר את פ"ת בליגה הראשונה לאחר קרבות הישרדות ארוכים ובתום העונה עזב את פ"ת. בתחילת עונת 2015/16 אימן את קבוצת הנוער של עירוני ק"ש, אך באמצע העונה קיבל הצעה ממכבי שעריים מהליגה השלישית במטרה להעלותה לליגה השנייה והוא אכן צלח את המשימה והוביל את שעריים לליגה הלאומית לאחר 23 שנים. לקראת עונת 2016/17 מונה רפואה למאמן מכבי פ"ת והוביל אותה לאחת העונות הטובות בשנים האחרונות, הצלחה שהובילה את הנהלת פ"ת להאריך את חוזהו באמצע העונה. הוא סיים עם מכבי פ"ת את העונה במקום הרביעי בליגה. את עונת 2017/18 פתחה מכבי פ"ת בצורה גרועה ורפואה התפטר מאימונה כבר לאחר ארבעה מחזורים.

2017-2018: מחזיר את הפועל לליגת העל

מספר ימים לאחר פיטוריו של מוטי איוניר מאימון הקבוצה במהלך עונת 2017/18 (עומר פרץ עמד על הקווים במחזור התשיעי, יממה לאחר פיטוריו של איוניר), מונה רפואה למאמן הקבוצה בחוזה עד תום העונה, כשהמטרה הברורה היא להעלותה בחזרה לליגת העל. עת מינויו של רפואה למאמן הפועל הייתה שרויה הקבוצה ב"משברון" עקב ארבעה משחקים ללא ניצחון והדחה מגביע הטוטו. משחקו הראשון של רפואה היה מול מוליכת הטבלה, הפועל כפ"ס. עם פרסום ההרכבים הצליח רפואה להפתיע את כולם, שכן הציב את אדי גוטליב בעמדת הקשר האחורי לאחר שלא שיחק מתחילת העונה. המאמן ניצח משחק הבכורה שלו כמאמן הפועל והצליח להרגיע מעט את המערכת. עם זאת, בין המחזורים 14-16 חזרה הפועל להציג יכולת חלשה והשיגה נקודה אחת מתוך 9, כשבתווך הצליחה הפועל לנצח בקושי במשחק הגביע מול מ.ס דימונה מתחתית הליגה השלישית, משחק שבו שבר המאמן את ידו ונזקק לניתוח בסיומו [1]. במחצית המשחק מול הפועל ראשל"צ במחזור ה-16 הורחק רפואה לאחר דין ודברים עם שופט המשחק. כמה ימים לאחר מכן, הועמד לדין וספג הרחקה לשני משחקים בגין העלבת שופט [2]. בעקבות ההרחקה, צפה רפואה במשחק הגביע מול מכבי חיפה מיציע הכבוד ועוזריו ניהלו את המשחק. ההתמודדות נגררה לבעיטות הכרעה והמאמן נצפה משוחח בטלפון במטרה לקבוע את הבועטים. בעקבות כך, הועמד שוב לדין והורחק משני משחקים נוספים [3]. רפואה חזר לאמן בהפסד להפועל עפולה, שחיזק את טענותיו של המאמן כי הקבוצה חייבת להתחזק בחלון ההעברות של ינואר על מנת להבטיח את העלייה. ארבעת השחקנים שהגיעו לבקשת רפואה בחלון ההעברות של ינואר (מרווין פירסמן, אמיר עגייב, דור חוגי ופייסל מוליץ') הביאו לשיפור ניכר ביכולת של הפועל. הפועל החלה במסע ניצחונות, כשבין מחזור 21 ועד להבטחת העלייה במחזור ה-31 היא רושמת 9 ניצחונות מ-11 משחקים. רגע לפניי הבטחת העלייה, הודיעה הנהלת הקבוצה ב8.4.2018 על הארכת חוזהו של רפואה לעונה נוספת. במחזורים האחרונים של העונה דאג רפואה להבהיר בתום כל משחק כי הפועל חייבת חיזוק לקראת ליגת העל [4].

2018/19: חיכוכים ופיטורים

במסיבת העיתונאים לקראת פתיחת האימונים לעונת 2018/19 אמר רפואה כי "המצב לא אידיאלי" [5], אמירה שכנראה רמזה על העתיד לבוא. שלושה ימים לאחר תחילת האימונים, הודיע רפואה על התפטרותו על רקע טענות להתערבות מקצועית של בעלי הקבוצה וחוסר חיזוק מקצועי, כשנכון ליום התפטרותו הקבוצה התחזקה רק בחמישה שחקנים, כששלושה מהם נחשבים לשחקנים משניים והגיעו מהליגה השנייה, כשמו"מ מול השחקנים הבכירים אותם ביקש המאמן להחתים. מנגד, טען שרון ניסנוב, אחד מבעלי הקבוצה, כי בראיונות בתקשורת כי רפואה רצה להביא שחקנים מסוכנים מסוימים [6].

בעקבות הסערה שעלתה עקב המהלך הבעייתי וזעם האוהדים החליטו שני הצדדים לסגת לבסוף מעמדותיהם ורפואה חזר לתפקידו. אך בהמשך עדיין חזרו ועלו טענות מצד רפואה על החיוק החלש לקבוצה שהתבטא בזרים זולים ולא איכותיים. במקביל פתחה הפועל את העונה בצורה לא טובה כשלמרות יכולת מקצועית סבירה מיעטה מאד להבקיע. שילוב התוצאות הלא טובות והחיכוכים בין רפואה להנהלה הובילו לדיבורים בלתי פוסקים על פיטוריו האפשריים. הקש ששבר את גב הגמל היה תקרית באימון בה התעמת אדי גוטליב עם עמית מלכה ולא זכה לתגובה הולמת מרפואה לדעת ההנהלה. הדבר הוביל לכך שרפואה פוטר מתפקידו שלושה מחזורים לפני תום הסיבוב הראשון.

בעלי הקבוצה האחים ניסנוב התבטאו מספר פעמים בהצהירם כי מחליפו בתפקיד אופיר חיים לא יפוטר אלא במקרה של רצף כשלונות יוצא דופן. למרות זאת, לאחר מספר משחקים בהם הידרדרה יכולת הקבוצה והצליחה לצבור נצחון אחד נוסף בלבד פוטר חיים, והניסנובים פנו שוב לרפואה והגיעו עימו לסיכום כי יחזור לאמן את הקבוצה בחוזה לעונה וחצי.

ראו גם

קישורים חיצוניים

כתבות

הקודם:
הבא:
עומר פרץ (זמני)


הקודם:
הבא: