1978/79: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 3,060 בתים ,  9 באפריל 2012
מ
גרסה אחת: המשך עדכון מקביל לשרת ישן
אין תקציר עריכה
מ (גרסה אחת: המשך עדכון מקביל לשרת ישן)
 
(גרסת ביניים אחת של אותו משתמש אינה מוצגת)
שורה 66: שורה 66:
<i>לפירוט נוסף ראה [[:קטגוריה:סגל הפועל ת"א (כדורסל) 1978/79|סגל הפועל ת"א (כדורסל) 1978/79]]</i>  <br>
<i>לפירוט נוסף ראה [[:קטגוריה:סגל הפועל ת"א (כדורסל) 1978/79|סגל הפועל ת"א (כדורסל) 1978/79]]</i>  <br>


שיטת הליגה שונתה מ[[1977/78|העונה שעברה]] ובמקום בית ליגת-על, לראשונה בתולדות הליגה הוחלט על הכרעת האליפות בשיטת פלייאוף עם סדרות (הטוב משלושה).  
שיטת הליגה שונתה מ[[1977/78|העונה שעברה]], ולראשונה בתולדות הליגה הוחלט על הכרעת האליפות בשיטת פלייאוף עם סדרות (הטוב משלושה). זאת למרות התנגדות מכבי ת"א שטענה כצפוי שהצעד מכוון נגדה. בתום עשור רווי אכזבות קיוו בהפועל שאולי בשיטה החדשה יצליחו סופסוף להחזיר את האליפות הביתה. בסגל נכללו שמות אגדיים כמו [[בארי לייבוביץ']], המתאזרח [[ג'ון ויליס]], [[דני ברכה]], ו[[פיני חוזז]] הצעיר. על הקוים עמד לראשונה מר כדורסל [[יהושע רוזין]]. את הליגה הסדירה סיימה הפועל במקום השלישי, אחרי מכבי שסיימה ללא הפסד, ו[[הפועל ר"ג]] החזקה.  


במשחק המרכזי של העונה הסדירה ניצחה מכבי ת"א את הפועל ת"א 90 - 87 אבל האירועים המעניינים קרו אחרי שריקת הסיום כאשר פרצה קטטה בין שמואל נחמיאס מהפועל לאולסי פרי ממכבי. על אולסי הגבוה בראש וחצי מחנמיאס, קם להגן חברו הטוב ארל וויליאמס שבריצת אמוק הצטרף לפרי במרדף אחרי נחמיאס, שנתפס והוכה על ידי שניהם. ועדת המשמעת של איגוד הכדורסל השעתה את שני השחקנים ל 10 משחקים.  
לאחר שדילגה בקלילות מעל העולה החדשה הפועל חולון ברבע הגמר, פגשו האדומים את הפועל ר"ג בחצי הגמר. בימים ההם לבשו את מדי האימפריה הרמת גנית כוכבים אמיתיים, כמו סטיב קפלן, אביגדור מוסקוביץ ובעיקר הכוכב הגדול ניל וולק בעל עבר בNBA. בניית אוסישקין טרם הסתיימה, ואילו ר"ג הייתה מאז ומתמיד נטולת אולם ביתי, על כן כל המפגשים בסדרה שוחקו ביד אליהו. במפגש חצי גמר הגביע בין הקבוצות חודש לפני כן הביסו הרמת גנים את הפועל, והיו פייבוריטים ברורים גם בסדרה.


גמר הפלייאוף נערך באפריל 79', ולא עורר התעניינות גדולה. מכבי מביסה את הפועל במשחק הראשון, ולמשחק השני הגיעו 4000 איש בלבד. המשחק לא התעלה לרמה גבוהה. 2 דקות לסיום הוליכה מכבי 4 נק' אולם הפועל לא ניצלה את ההזדמנות, ומכבי ניצחה במשחק ואת הסידרה 2-0.
אלא שכבר במשחק הראשון התהפכו היוצרות. למרות חסרונו של בארי לייבוביץ' הפצוע הפועל הוליכה לאורך כל המשחק. רמת גן הצליחו לחזור מפיגור 10 ולעלות ליתרון 3 דקות לסיום. אבל הפועל לא נבהלה, וניצלה יכולת גרועה של וולק בדקות הסיום כדי להפתיע [[עונת 1978/79 (כדורסל) פלייאוף 1/2 גמר משחק 1|77:74]] ולעלות ליתרון בסדרה.  


הפועל חזרה לסגנות לראשונה לאחר 8 שנים.
למשחק השני לייבוביץ' חזר, אך יום לפני המשחק ויליס אושפז בבית החולים עקב קלקול קיבה והיה חשש שלא יוכל לשחק. לבסוף הופיע אך יכולתו הייתה מאופקת. הפועל שוב הוליכה לאורך כל המשחק, הרבה בזכות הגנה מעולה של לייבוביץ' ששיתק את קפלן. אך לקראת הסיום הצליחה רמת גן לעלות ליתרון קטן, וסדרת החטאות של המתאזרח בוב פליישר בדקת הסיום קבעה נצחון רמת גני [[עונת 1978/79 (כדורסל) פלייאוף גמר משחק 2|83:78]]. הולכים למשחק שלישי מכריע.


רק כ-3,500 צופים התייצבו למשחק המכריע ביד אליהו. כל הפצועים בהפועל החלימו ובבית ברנר היו נחושים לעלות לגמר מול מכבי. בתחילה היה המשחק צמוד אבל דני ברכה העלה את הפועל ליתרון 18:25 ולקראת המחצית העלה לייבוביץ' את הפועל ליתרון 11. בפתיחת המחצית השניה וולק יצא ב5 עבירות, אך למרות זאת הצליחה רמת גן בעזרת גינדין לצמצם עד 73:77 כשנותרו מעט פחות מ3 דקות לסיום. אבל הפועל לא נבהלה, שמרה על היתרון ובסיום חגגה [[עונת 1978/79 (כדורסל) פלייאוף גמר משחק 3|85:77]] שחותם את ההפתעה ומעלה אותה לסדרת הגמר.
גמר הפלייאוף נערך באפריל ולא עורר התעניינות גדולה. מכבי הביסה את הפועל ב[[עונת 1978/79 (כדורסל) פלייאוף גמר משחק 1|משחק הראשון]], ול[[עונת 1978/79 (כדורסל) פלייאוף גמר משחק 2|משחק השני]] הגיעו 4000 איש בלבד. המשחק לא התעלה לרמה גבוהה. 2 דקות לסיום הוליכה מכבי 4 נק' אולם הפועל לא ניצלה את ההזדמנות, ומכבי ניצחה במשחק ואת הסידרה 0-2. הפועל מסתפק בחזרה לסגנות לראשונה לאחר 8 שנים.
=== טבלת ליגה סופית ===
=== טבלת ליגה סופית ===
{| border="1" cellpadding="2" cellspacing="0" width="100%" align=""right"
{| border="1" cellpadding="2" cellspacing="0" width="100%" align=""right"

תפריט ניווט