2008/09

מתוך ויקיפועל
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

כדורגל

יולי:מחנה אימונים באוסטריה

הפועל פתחה את העונה כהרגלה בשנים האחרונות במחנה אימונים באוסטריה. אל המחנה הגיעה הקבוצה כשהיא חסרה כמהשחקני מפתח שטרם הוחתמו כגון דאגלס דה סילבה ובן לוז אשר הגיעו רק לקראת סיום המחנה, וסמואל יבואה שהחתמתו לא נסגרה סופית עד לסיומו. כל זאת בעקבות סאגת מכירת הקבוצה למוני הראל אשר הסתיימה ימים ספורים לפני תחילת המחנה.

במחנה האימונים עצמו לא השיגה הפועל תוצאות טובות. אך לאור חוזק היריבות אשר השתתפו בו וההרכב החסר לא הורגשה אכזבה בקבוצה מהתוצאות והמחסור בשערים. במחנה בלטו בעיקר 2 תקריות מחוץ למגרש. אחת אחת בה כ-50 אוהדים לאומניים של הקבוצה הסלובנית מאריבור גנבו שלטים של אוהדי הקבוצה במהלך משחק האימון של קבוצתם מול הפועל, ולאחר מכן פרסמו באינטרנט תמונות בהן הם מצדיעים במועל יד לצד השלטים [1]. השנייה כאשר אתר אולטראס הפועל הצליח שנה שנייה ברציפות "להפיל בפח" אתר תקשורת מרכזי ע"י שתילת דיסאינפורמציה בסיקור משחק האימון השני [2].

לקראת סוף החודש החלה הפועל את משחקיה בגביע אופ"א, כאשר הוגרלה בסיבוב המוקדם ראשון מול יובנס/דוגנה החלשה מסן מרינו. הפועל עברה אותה סה"כ 5:0 בסיכום שניה המשחקים כשיהא משחקת בהילוך שני לכל היותר.

אוגוסט:פתיחה טובה

בחודש אוגוסט טרם נפתחה הליגה, והפועל שיחקה בו מספר משחקים בגביע הטוטו אותם סיימה בשני נצחונות ותיקו אחד חסר שערים. במשחקי הסיבוב המוקדם השני בגביע אופ"א הוגרלה מול וויוודינה נובי סאד הסרבית. על הנייר מדובר בקבוצה השלישית בחוזקה בסרביה, על כן תוצאת 0:0 בחוץ התקבלה בברכה. בבלומפילד המשופץ (עדיין בלי שער 5) כבר לא התקשתה הקבוצה והוכיחה יכולת טובה כאשר דרסה את וויוודינה 0:3 בדרך לשלב הבא. בסה"כ היו סיבות לאופטימיות לפני פתיחת הליגה, ועיקר התלונות היו כלפי השיפוץ המיותר והכיסאות האפורים והזולים אשר מקשים על חלק מהאוהדים הרגילים לעמוד במשחקים עקב נטייתם להתפרק בקלות.

ספטמבר: פתיחה חורקת בליגה

המחזור הראשון של ליגת העל נפתח בתיקו 2:2 נגד הכח רמת גן בחוץ. בהמשך הגיעו שתי תוצאות תיקו נוספות בליגה - 0:0 מול מכבי חיפה במשחק ללא קהל בבלומפילד ועוד תיקו מאופס בקרית שמונה. ביניהם היה משחק עם שערים, לשם שינוי, ההפסד הביתי לסט. אטיין בסיבוב הראשון של גביע אופ"א. הפועל הציגה כדורגל נרפה וחסר חשק בתקופה הזאת והיה נדמה שהפועל זקוקה ליותר מנס בשביל לנצח יריבה כלשהי. הנס הזה הגיע בסופו של דבר, עם 3 כפיות סוכר נגד הפועל פתח תקוה בבית. במהלך ההפסקה במשחק היו ארועים אלימים בשער 5 נגד כוחות המשטרה.



אוקטובר-נובמבר:המצב משתפר

חודש אוקטובר התחיל בבשורות רעות משחק חוץ מול מ.ס. אשדוד באצטדיון הי"א להפועל אף פעם לא הלך באיצטדיון הזה, לפחות לא בשנים האחרונות. משחק היה משחק חלש מאוד של הפועל שהחסירה שחקנים רבים כמו דימיטר טלקיסקי וגילי ורמוט. המשחק לא התעלה לרמה גבוה מצד שתי הקבוצות אבל שער מדהים של דוד רביבו מ-30 מטרים הכריעה את המשחק לטובת אשדוד, הפסד ראשון להפועל העונה. בהמשך החודש שיחקה הפועל נגד מכבי נתניה באיצטדיון הקופסא במשחק שלא התעלה לרמה גבוה ואין צורך בהרחבות רק נציין שנגמר 0:0.

בסוף חודש אוקטובר הגיע נקודת התפנית של העונה כנראה מבחינת האוהדים משחק הבית מול בני יהודה היה המשחק שיקבע האם הפועל למאבקי תחתית או אמצע ומעלה, הפועל שלטה במשחק ללא עורערין אבל לא השכילה לכבוש, בדקות הסיום הצליח סמואל יבואה אחרי כדור שפגע בקורה מרגלו של מהראן לאלה לדחוק את הכדור פנימה ובדקות הסיום זה היה שוב סמואל יבואה שמרגע זה ואילך הפך לאהוב הקהל בבלומפילד, המשחק נגמר בניצחון 2:0 להפועל שמשחרר הרבה לחץ מאלי גוטמןוקבוצתו.

חודש נובמבר היה חודש מרתק במתחם חודורוב התחילת החודש התארחה הפועל אצל בית"ר ירושלים באצטדיון טדי למשחק הכי חשוב של הפועל עד כה העונה, המשחק היה מרתק הפועל התגוננה בעיקר ויצאה למתפרצות קטלניות שלמזלם של הירשולמים לא נגמרו בשערים, המשחק הזה היה נזכר בעיקר בזכות החמצותיו של ברק יצחקי שהחמיץ ממצבים שאסור להחמיץ מהם. כמאמר הקלישאה "אם לא כובשים סופגים" סמואל יבואה כבש צמד בדקות הסיום בעזרת מהלכים מדהימים של הפועל בניצוחו של הפנומן דימיטר טלקיסקי שהתחיל את שתי במהלכים במסירות גאוניות לבן לוז ועומרי קנדה שבישלו את שתי השערים ליבואה. לאחר הניצחון המרהיב בטדי החמיאו להפועל תל אביב שסומנה כקבוצה מאיימת על הצמרת.

במשחק הבא של הפועל אירחה הקבוצה את מכבי פ"ת למשחק שאם מנצחים בו עולים למקום השלישי אבל הסיפור האמיתי של המשחק היה חזרתו של "המהמר" ליאור אסולין לבלומיפלד. המשחק היה משעמם נורא והכי הדבר הכי מעניין במחצית הראשונה היה קריאות הבוז לליאור אסולין, המחצית השניה נפתחה כמו קודמתה אבל בדקה ה-55 כבש ליאור אסולין שער יתרון לזכות מכבי פ"ת יתרון שהחזיק עד שבדקה ה-88 שי אבוטבול בבעיטת אומן כבש את השיוויון לזכות הפועל ושלח את המשחק לדקות מכריעות מאוד, בדקות הסיום הספיק דאגלס דה סילבה לכבוש שער שנפסל בטענה של הקוון לנבדל בעת המסירה והמשחק נגמר בתוצאה 1:1.

על המשחק הבא של הפועל לא נרחיב בדיבורים רק נציין שבני סכנין ניצחה את הפועל בביתה בתוצאה 1:0 במשחק נפסל שער חוקי של מהראן לאלה בטענת נבדל כוזבת. ופנדל בדקה ה-90 הוחמץ על-ידי יגאל אנטבי.

ועכשיו למשחק הגדול של החודש: הדרבי, הפועל מארחת את היריבה השנואה מכבי. המשחק נארח באצטדיון בלומפילד עם אווירה טובה וכ-16,000 אוהדים ביציע. אבי נימני על הקווים במכבי זכה לקבלת פנים "חמה" מאוהדי הפועל, ועכשיו למשחק. המחצית הראשונה הייתה בשליטתת היריבה העירונית שלהפועל שלא השכילה לכבוש עם זאת נציין שגם הפועל זכתה לשתי מצבים מצויינים מהם לא השכילה לכבוש.במחצית השניה הפועל כבר השתלטה על המגרש והשער הראשון במשחק הגיעה בדקה ה-59 מראשו של האחד והיחיד סמואל יבואה, מבישול יפיפה של מהראן לאלה. המשחק המשיך וכעבור 7 דקות הפועל יצא למתפרצת קטלנית שהסתיימה בבישול אדיר של דימיטר טלקיסקי למהראן לאלה שכבש שער ענק מהאוויר ובזאת חתם את תוצאת המשחק 0:2 להפועל תל-אביב במשחק הכל-כך חשוב הזה. הפועל תל אביב סיימה את הסיבוב הראשון בליגת העל במקום השלישי עם 17 נקודות.

דצמבר-ינואר: הפועל מתבססת בצמרת

אז אחרי הניצחון הגדול בדרבי, הפועל התייצבה למשחק שפתח את הסיבוב השני, עם אותה הכח עמידר רמת גן שהכשילה אותה בתיקו בסיבוב הקודם. הפעם זה נגמר אחרת לגמרי כשהפועל מפרקת את הכח 3:0 מצמד שערים של סמואל יבואה ושער נוסף של גיל ורמוט. כשהיא במומנטום חיובי, הפועל מגיעה לקרית אליעזר למשחק מול מכבי חיפה, כשבאורח פלא חיפה היא זו שהייתה צריכה להשוות פעמיים מגולים באופסייד ובמצבים נייחים כדי להגיע לתיקו 2:2. הפועל הגיעה למשחק הביתי הבא מול קרית שמונה, אך גם שם הציגה יכולת בינונית ותוך ספיגת פנדל מפוקפק, סיימה ב-1:1. 2 המחזורים הבאים היו נראים בהירים יותר, אם שני נצחונות של 2:0 על הפועל פ"ת ועל מ.ס. אשדוד. תוך כדי, נראה שהאדומים לא שכחו גם מגביע הטוטו, וברבע גמר המפעל הצליחו לעבור את מכבי חיפה אחרי ניצחון 0:2 בבית והפסד 2:0 בחוץ, בזכות בעיטות הכרעה מ-11 מטר. בשלבים אלה של העונה הפועל החלה במגעים עם קרית שמונה בקשר לעסקת חליפין הכוללת את דני בונדר ועידן סרור בתמורה לחלוץ עדן בן בסט, במסגרת חלון ההעברות של חודש ינואר. לאחר מו"מ קצר העסקה יצאה לפועל והשחקנים עברו בין הקבוצות בחוזי השאלה. לאחר הטרייד הנחמד הזה שחיזק ההתקפה הדלה של הפועל, ותוך התחזקות מעמד הפועל תל אביב בצמרת ליגת העל ובמקומות השני והשלישי, הגיע תורה של הפועל לארח את מכבי נתניה, למפגש שמלבד התפאורה המדהימה של הקהל, אף אחד לא זוכר מה היה בו בסיבוב הראשון. האדומים מנצחים את נתניה 2:1 משערים שניים ברציפות של שי אבוטבול וסמואל יבואה, עוברים את נתניה בטבלה אל המקום השני, ושומרים על פער של 4 נקודות ממכבי חיפה המוליכה. המחדל הגדול של התקופה הזו הוא לוח הזמנים הצפוף שההאתחדות לכדורגל יחד עם מועצת ההימורים לספורט זימנו להפועל ת"א - תוך פחות מ-48 שעות הפועל הייתה צריכה להתייצב לחצי גמר גביע הטוטו, למשחק מיותר שלא תרם לה הרבה, בו היא הפסידה 1:0 למכבי ת"א כשהיא עולה אל כר הדשא בהרכב טלאים. חודש ינואר הסתיים בצורה מרה, לאחר שהפועל הובסה 3:0 ע"י בני יהודה, שהייתה באותה תקופה בכושר שיא.

פברואר-מרץ: תחילת המירוץ לתארים

בניגוד לסיומו של חודש ינואר המאכזב שאולי דיכא את האוהדים וגרם לפסימיות מסוימת, חודש פברואר נפתח בסערת ענק כשהפועל תל אביב השפילה את בית"ר ירושלים בתוצאה של 0:4 בבלומפילד, ובכך פיצתה את עצמה ואת האוהדים על משחק הליגה הקודם שלה. האווירה בקבוצה התרוממה פלאים וכולם נזכרו באיכויות שיש להפועל ת"א להציע הן מבחינה טקטית ומשמעתית והן מבחינת יכולות אישיות ורגעי משחק קסומים. הניצחון על בית"ר ייזכר למשך שנים כאחת ההצגות היותר מרגשות שנראו בבלומפילד בשנים האחרונות, בטח ובטח במשחקים מול בית"ר. שבוע לאחר המשחק החלו המשחקים במסגרת גביע המדינה, המפעל שהפועל כיכבה בכל 3 הגמרים האחרונים שלו, המפעל שכ"כ כיף לזכות בו. ההגרלה, כבר של סיבוב ט', הראשון בו הפועל לקחה חלק, זימנה משחק נגד לא אחרת מאשר היריבה העירונית מכבי. כבר בשלב המוקדם ביותר, האדומים נאלצו לאבק על מקומם בגביע במשחק דרבי. 2:0 הייתה התוצאה בסיום לזכות החניכים של גוטמן, שבניהול משחק מבריק הצליח להעלות את הפועל ליתרון, לשמור עליו, ולעקוץ את הצהובים בדיוק ברגע הנכון. לאחר מכן, הפועל הוגרלה לשחק גם בשמינית הגמר מול קבוצה גדולה - מכבי חיפה, מוליכת הליגה. בהמשך, כשחזרה הפועל לליגה, היא סיימה ב-1:1 עם מכבי פ"ת באורווה. לאחר מכן, הפועל מנצחת בבית את בני סכנין 0:1, ומנצלת מעידה של מכבי חיפה כדי להתקרב עד לכדי נקודה מהפסגה. המחזור האחרון לסיבוב השני המוצלח של הפועל זימן דרבי נוסף בליגה, והפועל, במשחק לא גדול ולא מרשים במיוחד, מצליחה לנצח שוב את המחלה הצהובה תוך מלחמה נחושה וחזרה מפיגור בפעם הראשונה מאז '89 הזכורה לנו לרעה, בתוצאה של 3:1, ונשארת חזק בתמונת האליפות. 3 ימים לאחר הניצחון, תם המירוץ של האדומים לגביע המדינה, לאחר שהודחה ע"י מכבי חיפה במסגרת שמינית הגמר, בבעיטות הכרעה מהנקודה הלבנה לאחר שהמשחק עצמו הסתיים לאחר 120 דקות ב-1:1. בהמשך דרכה בליגה, הפועל פתחה את הסיבוב השלישי במקום השני במשחק מול הממוקמת רביעית - בית"ר ירושלים בטדי. הפועל הציגה משחק מצוין גם מבחינה מקצועית וגם מבחינה מלחמתית ומנטאלית, אבל זה לא הספיק כדי לחפות על גולים שטותיים שהבקיעה בית"ר, והאדומים יצאו מטדי כשהם מנוצחים 1:2. המשחק שחתם את חודש מרץ הוא ניצחון חשוב של 1:2 על בני יהודה במשחק ביתי בבלומפילד, שהכניס את הפועל שוב חזק לתמונה בצמרת, תוך ניצול של מעידות של היריבות העיקריות למאבק.

אפריל- מאני טיים?

את חודש אפריל פתחו האדומים ברגל ימין לאחר ניצחון 2-1 על הלוזוניה. הקבוצה הראתה הרבה אופי וניצחה משער נוסף של ערן זהבי באורווה נגד הלוזונים העונה, כשהפועל מעבירה את רבע השעה האחרונה עם השוער הרביעי שלה, אריק יאנקו, לאחר שהשוער שהחליף את אניימה המורחק, יניב מזרחי, הורחק גם הוא. כתוצאה מהניצחון עלתה הפועל לראשונה למקום הראשון, לפחות ליומיים, עד למשחקה של מכבי חיפה. חיפה כמובן הביסה את אשדוד וחזרה למקום הראשון, ובמחזור שלאחר מכן הפועל ניצחה את אותה אשדוד 0:1 ושמרה על פער 2 הנקודות מחיפה, שניצחה גם היא. במסגרת המחזור ה- 27 האדומים נסעו לאורווה, בפעם השלישית והאחרונה העונה (משחק החוץ נגד הפועל פ"ת בסיבוב השני נערך בר"ג) כדי לפגוש את הפועל פ"ת, ובמשחק קשה עם עצירה מדהימה של ווינסנט אניימה לקבוע סוויפ על הפועל פ"ת, 0:1. למחרת פגשו הטרפות מהצד השני של הכביש את מכבי חיפה במשחק שהסתיים בתיקו 1, דבר שהעלה את הפועל למקום הראשון בזכות הפרש של שער אחד (עם ביטחון של פחות ספיגות מחיפה) לראשונה מאז עונת 2002/03. עם זאת התבסרנו כי דמיטר טלקייסקי יחמיץ את הדרבי בגלל צהובים, מהראן לאלה בגלל פציעה מתמשכת, וגם בן לוז (אצבע שבורה) וגילי ורמוט היו בספק. למרות זאת כולם עלו בהרכב (מלבד לאלה שעלה כמחליף) ולמרות שער יתרון של אניימה הפועל סיימה את הדרבי ב- 1:1 מאכזב לאחר מחצית ראשונה טובה של הפועל. בעקבות התיקו הפועל ירדה למקום השני בהפרש של 2 נקודות מחיפה הראשונה. ראויה לציון התפאורה- אחת הגדולות שנראו בבלומפילד מאז שהופסק השימוש באבוקות, וכן הקהל הרב שבא לבלומפילד ומילא, מלבד 5 ו-7, גם את שערים 2 ו- 13.

קישורים חיצוניים

כדורסל

הפועל תל אביב

גם בעונה זו פתחה את הקבוצה כמאמנת שירה העליון[3] בליגה הארצית (מחוז צפון).

הפועל אוסישקין

31.8.2008: אימון פתיחה

אימון הפתיחה של הפועל אוסישקין, הדר יוסף, 31.8.2008

ב-31.8.2008 התקיים אימון הפתיחה של הקבוצה לקראת העונה החדשה[4]. כ-50 אוהדים צפו בשחקנים החדשים בסגל הקבוצה אשר הוחתמו ביניהם רועי גופר, ניר גלאון, עופר נעים ואלעד ענבר (שלא התאמן עקב פציעה קלה). טוהר חיימוביץ' נעדר מהאימון עקב מחלה. על הקווים נשאר לעונה שנייה ברציפות המאמן אורי שלף.

בנוסף נבחנו גם מספר שחקנים חדשים בקבוצה ביניהם גל ניגל (26, 2:04) ששיחק בבית"ר בני בבלי בעונה שעברה והרשים במשחקיו מול הקבוצה כאחד מהשחקנים בעלי הפוטנציאל בליגה והרשים מאוד באימון הראשון. כמו כן התאמן אלון זייברט (36, 1:90) ששיחק בתחילת שנות ה-90 המוקדמות בהפועל תל אביב. אליעזר כהן התאמן אבל מעמדו בסגל טרם נקבע[5]

הפועל תל אביב (נשים)

בעונת 2008/09 משחקת הפועל תל אביב בליגה העליונה, ליגת ווינר.





עונות
לפני קום המדינה

1929/30 | 1930/31 | 1931/32 | 1932/33 | 1933/34 | 1934/35 | 1935/36 | 1936/37 | 1937/38 | 1938/39
1939/40 | 1940/41 | 1941/42 | 1942/43 | 1943/44 | 1944/45 | 1945/46 | 1946/47

אחרי קום המדינה

1948/49 | 1949/50
1950/51 | 1951/52 | 1952/53 | 1953/54 | 1954/55 | 1955/56 | 1956/57 | 1957/58 | 1958/59 | 1959/60
1960/61 | 1961/62 | 1962/63 | 1963/64 | 1964/65 | 1965/66 | 1966/67 | 1967/68 | 1968/69 | 1969/70
1970/71 | 1971/72 | 1972/73 | 1973/74 | 1974/75 | 1975/76 | 1976/77 | 1977/78 | 1978/79 | 1979/80
1980/81 | 1981/82 | 1982/83 | 1983/84 | 1984/85 | 1985/86 | 1986/87 | 1987/88 | 1988/89 | 1989/90
1990/91 | 1991/92 | 1992/93 | 1993/94 | 1994/95 | 1995/96 | 1996/97 | 1997/98 | 1998/99 | 1999/00
2000/01 | 2001/02 | 2002/03 | 2003/04 | 2004/05 | 2005/06 | 2006/07 | 2007/08 | 2008/09 | 2009/10
2010/11 | 2011/12 | 2012/13 | 2013/14 | 2014/15 | 2015/16 | 2016/17 | 2017/18 | 2018/19 | 2019/20
2020/21 | 2021/22 | 2022/23 | 2023/24