2009/10/סיכום עונה (כדורגל)

מתוך ויקיפועל
גרסה מ־15:06, 12 באפריל 2011 מאת Nadavb (שיחה | תרומות) (טבלאות)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

סיכום עונה מלא

קיץ: חוסר ודאות בהנהלה ובסגל

אימון טרום עונה

ההכנות לעונה החלו בעצלתיים בעקבות השגותיה של הרשות לבקרה תקציבית על מעורבותו בקבוצה של אלי טביב ומקורבו גבי קצרה. קברניטי הקבוצה ציפו לקבל רווח נאה ממכירתם של וינסנט אניימה וסמואל יבואה לקבוצות מאירופה אך העסקאות המדוברות איחרו לבוא. באמצע יוני חתם הבלם אלין טופוזאקוב בלבסקי סופיה לקדנציה נוספת, לאחר שסיים את חוזהו בקבוצה. הבולגרי השני, דימיטאר טלקיסקי, סיים גם הוא את חוזהו, ובמועדון הוחלט להיפרד גם ממנו. בתחילת חודש יולי, עם פתיחת האימונים, הגיע הרכש הראשון לקבוצה - קשר בית"ר ירושלים בשלוש השנים החולפות, מיכאל זנדברג, שחתם לאחר מו"מ שנמשך חודש שלם. שבוע לאחר מכן הגיע חיזוק נוסף למועדון - המגן דדי בן דיין עבר ממכבי נתניה, שעברה קיצוץ דרמטי בתקציב. בעקבות החתמה זו, נודע למגן הקבוצה ב-10 השנים האחרונות, יגאל אנטבי, כי הוא לא מיועד להמשיך, למרות שכבר הושג עמו סיכום על חוזה חדש עם פרמיות מקוצצות לעומת חוזהו הקודם. כך נפרד המועדון ממי שנחשב לסמלו האנושי האחרון.

בן לוז סיים את הקדנציה השניה שלו, וככל הנראה האחרונה שלו בקבוצה, לאחר שרצה להישאר (ואף פורסם בתקשורת כי אם לא יחתום בהפועל יעדיף לפרוש) אך בעקבות מו"מ איטי והימנעות של ההנהלה להחתימו מיידית, עזב כשחקן חופשי לעולה החדשה הפועל ר"ג.

באמצע יולי סיכמה הפועל עקרונית עם אריק בנאדו מבית"ר ירושלים על הצטרפות לקבוצה, אך המו"מ פוצץ לבסוף, ככל הנראה מאחר ומדובר היה בתרגיל בלבד של סוכני השחקן אשר ניהלו מו"מ במקביל עם מכבי. בנוסף, הוחתם החלוץ איתי שכטר, כשבהפועל ציפו לצרף עד למועד ההרשמה לליגה האירופית בלם זר נוסף.

הקבוצה ערכה מחנה אימונים באוסטריה בחודש יולי, כשבזמן המחנה נבחנו שחקנים זרים רבים לתפקיד הקשר האחורי, כאשר הרציני ביותר מביניהם היה הגיאורגי זוראב מנטשאשווילי, שהוחלט לבסוף לצרפו. הקבוצה לא הפסידה באף משחק נגד יריבות חזקות.

יולי - אוגוסט: פתיחת העונה

מנוי לשער 4-5

הפועל פותחת בתקופת הקיץ את העונה בתוך 3 מסגרות: הליגה האירופית, במסגרתה הוגרלה הפועל בסיבוב השלישי נגד גטבורג השבדית, גביע הטוטו, במסגרתו הוגרלה הקבוצה בבית שבו תשחק נגד בני יהודה, בית"ר ירושלים ומכבי נתניה, וליגת העל, שבה חל השנה שינוי: הליגה הורחבה ל- 16 קבוצות, שישחקו בשני סיבובים (בית וחוץ נגד כל קבוצה) ואחריהם תחולק הליגה ל- 3 פלייאופים: פלייאוף עליון שבו ישחקו 6 המובילות בקרב על האליפות; פלייאוף מיקום שבו ישחקו 4 קבוצות מרכז הטבלה על מענקים, ופלייאוף תחתון שבו ישחקו 6 קבוצות נגד ירידה לליגת המשנה. כל קבוצה תשחק פעם אחת בלבד נגד כל יריבה בפלייאוף, ולפני תחילתו יחולקו הנקודות אותן צברו הקבוצות במסגרת העונה הסדירה בחצי.

במשחק הבכורה של הפועל לעונה זו הקבוצה הציגה משחק התקפי שוטף וניצחה את גטבורג בביתה 3:1 על אף יתרון שבדי. שכטר (בהופעת בכורה), יבואה ונאתכו הפכו, ורמוט בישל פעמיים. על הניצחון הגדול העיב מקרה של חוסר אחריות מצד שני שחקני המועדון דגלאס דה סילבה ואיתי שכטר (וייתכן כי גם שחקנים נוספים). למלון הוכנסה בחורה מקומית שבסוף הערב התלוננה במשטרה השוודית על ניסיון תקיפה ואונס ע"י שני השחקנים המוזכרים לעיל. השניים עוכבו בשוודיה ונחקרו במשך כ-12 שעות, ולאחר מכן שוחררו עקב שינויים בגרסתה של הבחורה ועדות תומכת של איש האבטחה במלון שהיה עד למקרה. התקרית גרמה לאווירה שלילית בהפועל, כשהשחקנים והצוות חזרו ארצה - במקום מאושרים ומרוצים מההישג האירופי - מודאגים ועצבניים לאור עיכובם של שני חבריהם לקבוצה. תקשורת הספורט חגגה על האירוע תוך הכפשת שמם של המועדון ושל השחקנים המעורבים בפרשה. דה סילבה שותף במשחק גביע הטוטו שהתקיים באמצע השבוע, ויחד עם שכטר פתח במשחק הגומלין מול השבדים- שהסתיים ב- 1:1 והעלה את הפועל לסיבוב הבא עם 4:2 בסיכום שני המשחקים.

ההתחלה בגביע הטוטו היתה חלשה (יש אוהדים שיגידו - מבורכת) - תיקו מול בני יהודה והפסד בנתניה יצרו "סכנה" משמעותית שהפועל לא תעפיל מעבר לשלב הבתים במפעל הפנטסטי הזה. לאחר מכן הגיע שבוע מצויין עם ניצחון יוקרתי 1:2 על בית"ר בגביע הטוטו שהזניק את הפועל למקום השני בבית. בהמשך, הפועל השיגה ניצחון בתוצאה זהה בצ'כיה מול קבוצת טפליצ'ה שהוריד את החששות לקראת המשך דרכה של הפועל באירופה. ארבעה ימים לאחר מכן, הפועל פתחה עונה בטדי במשחק חלש מאוד שרק בזכות חוסר תכליתיות בהתקפה של בית"ר ויום מצויין של וינסנט אניימה הסתיים בתיקו מאופס.

בהמשך השבוע העפילה הפועל בפעם השלישית ב- 4 שנים לשלב הבתים של הליגה האירופית2006/07 ו- 2007/08 היה זה גביע אופ"א), אחרי 1:1 מול טפליצ'ה במשחק עם סיום מותח, ובדקה ה- 91 דדי בן דיין קבע (בשער בכורה באדום) 3:2 בסיכום. בהגרלה עצמה קיבלה הפועל, שדורגה בדרג האיכות השלישי, את המבורג, סלטיק וראפיד וינה במסגרת בית C.

יומיים לאחר ההגרלה הפועל פגשה למשחק בית ראשון את מכבי פ"ת, וסיימה בתיקו 1:1. בן דיין כבש שער שני בארבעה ימים (ואת שער הזכות הראשון של הפועל במסגרת הליגה לעונה זו), וטל בן חיים הפתח תקוואי הבקיע את שער החובה הראשון. וינסנט אניימה הורחק בסיום לאחר שנגע בידו בכדור מחוץ לרחבה ובכך מנע שער, אך הסיפור הגדול היה שער 7 שנסגר למנויים. המנויים החדשים, מריחים אליפות, שרקו בוז לקבוצה במהלך המחצית השניה ובמיוחד לביברס נאתכו. נאתכו, שהוחלף במהלך המשחק, בכה מאוחר יותר בחדר ההלבשה לפי דיווחים. בסיום המשחק תקף אלי גוטמן את האוהדים כשאמר: "זה לא הקהל שאני מכיר".

ביום האחרון לחלון ההעברות האירופי התבשרו האוהדים על הגעתו של נמניה ווצ'יצ'ביץ' הסרבי, שחקנה של קלן הגרמנית.

ספטמבר- אוקטובר: נראים טוב, ומה עם יעילות?

מיד עם הגעתו הרשים הסרבי החדש באימונים, ואף כבש שני שערי שוויון מרהיבים בשני המשחקים הראשונים שלו בקבוצה: מול הפועל ב"ש בניצחון הליגה הראשון העונה - 3:1, ומול סלטיק במחזור הראשון של שלב הבתים בליגה האירופית, בו הפועל ניצחה לבסוף 1:2.

במשחק העונה הראשון הפועל הפסידה למכבי חיפה בבלומפילד 2:1, כאשר כהרגלה בקודש, נעזרה מכבי חיפה בשופטים. שכטר צימק בשער בכורה בליגה. בהמשך השבוע הפועל הפסידה להמבורג 4:2 אחרי משחק הגנתי נורא של המגנים בן דיין ובונדר, הראשון גרם להרחקת באדיר. אניימה עצר פנדל של זה רוברטו הברזילאי ואיתי שכטר בעוד הופעה הירואית כבש, ובבישול מדהים סידר שער מצמק גם לסמואל יבואה.

הפועל חזרה לליגה, אחרי משחק חוץ אירופי, לקופסא, נגד מאמן חדש - ודרסה את נתניה 3:0 מצמד של שכטר ושער נוסף של יבואה.

שבועיים אח"כ (בגלל פגרת נבחרות) הציגה הפועל את אחד ממשחקיה היותר טובים העונה, ולמרות זאת סיימה רק בתיקו 2:2 עם מ.ס. אשדוד. אשדוד הוליכה פעמיים אחרי שתי טעויות נוראיות בהגנה האדומה, האדומים חזרו פעמיים ופספסו עוד לפחות 8 גולים בטוחים. שער חוקי של איתי שכטר נפסל בדקת הסיום.

מתוסכלת מהתצוגה חסרת התכלית בליגה הפועל הוכיחה שאת הסוויץ' לאירופה היא יודעת לעשות, כשהתעללה 1:5 בראפיד וינה המסכנה באחת המחציות הגדולות ביותר שראה הכדורגל הישראלי. שכטר הביא לגול עצמי של האוסטרים, שהשוו מיד. במחצית השניה התכבד זוראב מנטשאשווילי בשער בכורה מדהים באדום, שכטר גמר את המשחק וגילי ורמוט כבש ובישל למהראן לאלה המחליף. חגיגה אדומה.

הפועל המשיכה להיראות טוב כשפירקה בניוטראל את אחי נצרת בעילוט 4:0. שכטר חגג עוד צמד, ווצ'יצ'ביץ' הוסיף עוד גול נהדר ובן דיין התכבד גם הוא; זהבי ולאלה היו חייבים להוסיף אך כשלו ממצבים קורצים. יומיים אח"כ ההתאחדות החליטה לדחות משחק גביע טוטו נגד מכבי נתניה בהתראה של פחות מ- 24 שעות, אבל זה לא שינה יותר מדי לאף אחד, כשפני כולם היו נשואות לעבר הדרבי התל אביבי מול צפרדעי קרית שלום.

נובמבר-דצמבר: כדורגל מעולם אחר

הפועל הגיעה כפייבוריטית ובכושר שיא מול מכבי שנראית בינונית וחלשה - כל הנסיבות להפסד הובילו לניצחון בדרבי הראשון העונה, 0:1 משער נפלא של דגלאס דה סילבה, תוצאה שהישוותה את מאזן הדרבים הכולל ל-41:41 והובילה לחגיגות אדירות בצד האדום. הצהוב-כחול הפך ירוק מקנאה, כשאוהדי מכבי, שוב, יוצאים מבלומפילד אחרי דרבי עם גורנישט בידיים.

נרגשים מהניצחון בדרבי, יצאו אנשי ואוהדי הפועל ת"א לוינה, למחזור הרביעי בשלב הבתים מול ראפיד. רבות דובר על הגיהנום שמצפה לאדומים מת"א באצטדיון ארנסט האפל המאכלס כ-50,000 אוהדים אוסטרים צמאי נקמה לאחר ההשפלה בבלומפילד. 1000 האוהדים שנסעו עם האדומים לאוסטריה ראו הצגה מהשדים שהביכו בשנית את ראפיד וינה, הפעם בביתה, עם 3:0 ענק. ורמוט ניצח על התזמורת עם שער ובישול אדיר, אביחי ידין הוסיף שער מדהים משלו. ניצחון מרשים להפועל שתופסת את המקום הראשון בבית C בתום ארבעה מחזורים, להפתעתן הרבה של שאר הקבוצות בבית שהתבטאו על כך בתקשורת. יומיים וחצי לאחר ההצגה בוינה, הפועל כבר מצאה את עצמה בדוחא להתמודדות במחזור הליגה התשיעי מול בני סכנין. זה היה נראה כמו עוד תצוגת נפל אחרי משחק חוץ אירופי, והפועל כבר הייתה בדרך לתיקו שירחיק אותה עוד יותר ממכבי חיפה המושלמת, אבל בדיוק בדקה ה-90 הגיע איתי שכטר ובגול ענק סידר להפועל מהפך ו-2:1, שהעניק לגוטמן ולאדומים 3 נקודות יקרות, ושלח את האוהדים לפגרה עם חיוך אחרי רצף מדהים של 5 נצחונות ב-6 משחקים בכל המסגרות ומאזן שערים של 20:4.

מעפילים מהמקום הראשון בבית בליגה האירופית

לאחר פגרה של שבועיים ממשחקי ליגה שמבהלכה הודחה הפועל מגביע הטוטו עם תיקו מול נתניה והפסד לבני יהודה, שבה הפועל לליגת העל למשחק באצטדיון רמת גן מול הפועל פ"ת. היה זה משחק הליגה הראשון של שי אבוטבול לאחר חזרתו מהפציעה שלקחה כמעט שנה של שיקום, והשדים האדומים, במשחק מושלם, התעללו, פירקו וקברו את האורחים בתוצאה מדהימה של 1:7, עם שלושער של שכטר והצגת ענק של ורמוט. השניים המשיכו לבלוט ולהרשים כשהפועל ניצחה גם במחזור הליגה שלאחר מכן, הפעם 1:0 את בני יהודה שהייתה צמודה לאדומים עד לאותו משחק, כשורמוט בישל לשכטר את שער הליגה ה-10 שלו. לאחר פגרת המפעלים האירופאיים הפועל שבה ביום חמישי של אותו השבוע לליגה האירופאית, אך הציגה משחק חלש בסלטיק פארק וירדה מנוצחת 2:0 ע"י הסקוטים. מסביב לאותו משחק התפתחה בתקשורת פרשת הכסף של שי אבוטבול, שע"פ השמועות נגנב ע"י עומרי קנדה. למרות בדיקת פוליגרף שיזם המגן הצעיר בה הוכח כי לא גנב כסף השייך לאבוטבול, שחקני הקבוצה, ובראשם גילי ורמוט, לא ראו את האירוע בעין יפה והתאגדו על מנת להוציא את קנדה מהקבוצה בינואר ההולך וקרב. בקבוצה לא מיהרו לקפוץ למעשים חפוזים והוחלט לפעול בשיקול דעת וברוגע. לאחר פיוס בין אבוטבול וקנדה, ופציעה של בונדר על סף ינואר, הדברים חזרו לסדרם. הפרשה וההפסד בחוץ לא מנעו מהפועל ת"א לחזור לבלומפילד מוכנה ודרוכה ולהביס 2:0 את הפועל חיפה, עם שערים יפהפיים של שכטר וידין. בשבוע שלאחר מכן, הפועל תל אביב נפגשה במחזור האחרון של שלב הבתים בליגה האירופית עם המבורג בבלומפילד לקרב ישיר על ראשות בית C - ושער נהדר של סמואל יבואה הכריע את המשחק לצד האדום, והעלה את הפועל לשלב הנוק-אאוט הראשון של המפעל מהמקום הראשון בבית. בשלב זה, הוגרלה הפועל לזוג משחקים בחודש פברואר מול רובין קאזאן הרוסית, הקבוצה היחידה שהצליחה לנצח את ברצלונה בקאמפ נואו העונה. בין לבין, התגלה אצל הקשר הסרבי נמניה ווצ'יצ'ביץ' קריש דם ברגל והתבשר כי ייעדר מהמגרשים עד לחודש מרץ, בשורה שהעיבה על מצב הרוח במועדון. מחזור הליגה ה-13 ייעד משחק חוץ מול הפועל עכו, שנדחה בגלל - גשמים. האוהדים המסורים שטרחו להצפין נשארו עם הכרטיסים ונשלחו הבייתה רטובים ועייפים, לאחר שמביאי הכדורים בעכו לא הצליחו לפנות ממשטח הדשא באצטדיון גרין את שלוליות המים. לאחר "שבוע פגרה" שקיבלה הקבוצה, המשיך רצף הנצחונות המטורף כשהפועל השחילה חמישייה לרשת של רעננה בבלומפילד, ושלישייה לרשת הפועל ר"ג בוינטר. האדומים הציגו את הכדורגל היפה בארץ ואף צימקו את הפער מחיפה ל-6 נקודות, אבל אז הגיע משחק ההשלמה מול עכו באמצע השבוע. כשמהראן לאלה העלה את הפועל ל-1:0 בדקה ה-3 זה היה נראה בדרך לעוד ניצחון רב שערים על קבוצת תחתית, אך הפועל זילזלה ביריבה, חטפה שער שוויון והתקשתה לחזור למשחק, בתיקו מיותר שהגדיל את הפער מהמקום הראשון ל-8 נקודות בסוף הסיבוב הראשון.

ינואר: בלאגן בחלון ההעברות

בהנהלת הקבוצה הוחלט למכור את החלוץ סמואל יבואה בחלון ההעברות שנפתח עם השנה האזרחית החדשה, והאפריקאי עזב את האדומים לגנק הבלגית תמורת 700,000 יורו, לאחר תקופה של שנה וחצי בה כבש 21 שערים בכל המסגרות. וינסנט אניימה עזב כדי להשתתף עם נבחרת ניגריה באליפות אפריקה שתימשך לאורך כל חודש ינואר, וניל אברבנל תפס את מקומו. עם פתיחת הסיבוב השני אירחה הפועל את בית"ר בבלומפילד, שנערך בצל השמועות על מעבר אפשרי של ברק יצחקי לאדומים, במותחן שהסתיים בניצחון ענק של 4:3 לטובים בהרכב חסר מאוד, לאחר שהאדומים כבר הובילו 4-1 ונחלשו ככל שהמשחק התקרב לסיומו. הקבוצה התקשתה להתמודד עם החסרונות הרבים בסגל והוטחו ביקורות רבות על התנהלותה במועד ההעברות בעניין חיזוק הקבוצה, שניכרו בו סחבות ועיכובים רבים. בעוד הפועל נראתה זוועה במחזור שלאחר מכן וסיימה ב-0:0 מאכזב מול הלוזוניה באורווה, מכבי חיפה המשיכה לנצח ולהתחזק ופתחה פור של 10 נק' בראשות הטבלה. במחזור שלאחר מכן פגשה הפועל תל אביב את הפועל באר שבע בבלומפילד. האדומים, שהיו חייבים ניצחון לאחר שבאותו מחזור ניצחה חיפה 5:0 את הפועל ר"ג, הביסו את האורחים מהדרום 1:4 ושלחו מסר שהם עדיין במירוץ, שבוע לפני משחק העונה בקריית אליעזר. במהלך אותו שבוע, החתימה הפועל שני שחקנים חדשים לשורותיה: הקשר ההתקפי, דניאל דה רידר הישראלי-הולנדי, שהיה אמור להירשם כישראלי אך בסופו של דבר בחר שלא לעשות זאת, שלאחר מו"מ ממושך של הפועל עם וויגאן מהפריימר ליג, הושאל להפועל עד תום העונה תמורת 250 אלף יורו, והמגן הבוליביאני מיגל הויוס חתם בהפועל בהעברה חופשית לשנה וחצי. בעקבות ההחתמות הוקפא חוזהו של נמניה ווצ'יצ'ביץ' הפצוע עד לסיום העונה, כשבקבוצה גם התכוונו להחתים חלוץ זר במקומו של יבואה.

משחק העונה, אליו מגיעה הפועל בפער של 10 נקודות ממכבי חיפה, סומן בתור המשחק שבו ניתן יהיה לפתוח את המירוץ מחדש במידה והקבוצה תנצח ותצמצם את הפער מחיפה ל-7 נקודות ולשבור את הקללה הרובצת על הקבוצה במגרש המזוויע הזה. ציפיות רבות, אמונה ותקווה מובילים למשחק של השנה. הפועל פותחת את המשחק חזק ומראה הצהרת כוונות שהיא באה לנצח, הזדמנויות רבות מוחמצות והפועל מסיימת את המשחק בתוצאת 0:0 מאכזבת, שמשאירה את הפער בעינו על 10 נקודות, 10 מחזורים לפני קיצוץ הנקודות. יום לאחר המשחק, שוחרר מיכאל זנדברג מהפועל, ועבר לבני יהודה. ביום שלאחר מכן, שוחרר מיגל הויוס מהקבוצה ושבר את שיא השהות הקצרה ביותר בהפועל אי פעם - זאת כי דה רידר סירב להירשם כישראלי והפועל הייתה חייבת לפנות עבורו משבצת של זר. הפועל המשיכה במירוץ החימוש ולאורך כל חלון ההעברות ניהלה מו"מ מתקדם עם החלוץ הטוניסאי סדאת בוקארי. הקבוצה הבהירה לא פעם כי היא מעוניינת מאוד בשירותיו של השחקן, ואף טרחה להוציא לו כרטיס טיסה אחר כרטיס טיסה כדי שיגיע לארץ להתרשם ולהצטרף, אך החלוץ הבריז והבריז עם שלל תירוצים. בהפועל אף טרחו להוציא ויזה ישראלית לבוקארי, ויזה שבה השתמשה קבוצת מכבי חיפה כדי לחטוף אותו ולהחתים אותו - ותוך יממה, החלוץ הוצג בחיפה וערך אימון ראשון. הפועל לא נשארה אדישה לנוכח המחטף והתחזקה בחלוץ הקרואטי בויאן ורוצ'ינה מקבוצת סלאבן בלופו, שחתם ל-3 וחצי שנים. בינתיים, במשחק האחרון לחודש ינואר, סיימה הקבוצה את משחק הבית מול מכבי נתניה ב-3:3 דרמטי ומטורף, לאחר שהפועל חזרה מפיגור של שלושה שערים ב-10 הדקות האחרונות - כשוואליד באדיר כבש את הראשון שלו העונה וגילי ורמוט הבקיע צמד והחמיץ פנדל. תוצאה זו הקטינה את הפער ממכבי ת"א במקום השלישי ל-2 נקודות בלבד.

פברואר: "תודה לך הפועל..."

הופכים את מאזן הניצחונות בדרבים

לאחר סיומו המאכזב של חודש ינואר והגדלת הפער בצמרת ע"י מכבי חיפה, הפועל יצאה למשחק חוץ מול מ.ס. אשדוד במגרש בו לא ניצחה כבר 8 עונות. מודל 2009/10 שם סוף למנחוס שבאצטדיון הי"א והפועל פוצצה את אשדוד 4:0, במשחק בו חזר איתי שכטר לכושר ההבקעה שלו עם צמד. באמצע אותו השבוע, הפועל פגשה בקריית אליעזר את הפועל חיפה בסיבוב ח' של גביע המדינה - והעפילה לשמינית הגמר עם 3:0 חלק, כששוב איתי שכטר מבקיע. מחזור הליגה שלפני הדרבי זימן יריבה נוחה נוספת בדמות אחי נצרת, אותה הפועל פירקה בבלומפילד 0:4 כשכל השערים הובקעו במהלך המחצית הראשונה - שכטר המשיך לכבוש ומרעי רשם שער בכורה. האדומים יצאו לקור המקפיא של רוסיה למשחק הראשון מול רובין קאזאן באווירה חיובית לאחר סריית הנצחונות המרשימה, חדורי תקווה ומוטוביציה, מצוידים בביגוד חם ותרמי ועם סגל כמעט מלא, אך גם זה לא עזר והפועל ירדה מהמשטח הקפוא בהפסד 3:0, שיהיה קשה מאוד לתת לו מענה בגומלין. 4 ימים לאחר המשחק בקאזאן, חיכה לאדומים הדרבי התל אביבי, דרבי כמותו לא היה שנים, גם דרבי צמרת מקום שני נגד שלישי, וגם אפשרות לעבור את מכבי במאזן הניצחונות בדרבי. הפועל עלתה דרוכה בידיעה שחיפה הפסידה לנתניה באותו מחזור, וניצחון יצמק את הפער מהמוליכה ל-9 נקודות בלבד לפני הקיצוץ, הפועל דרסה את מכבי ב-30 הדקות הראשונות והגיעו לתוצאה 3:0!! 7 דקות לאחר מכן צימצמה מכבי ל-3:1 והספיקה להחמיץ פנדל לפני המחצית. את המחצית השניה פתחה מכבי בלחץ על השער של הפועל, אך מתפרצת אחת טובה של הפועל עשתה 4:1 והחגיגות החלו, לא לפני שבוזגלו הספיק לכבוש שער שנוי במחלוקת ולצמק ל-4:2, התוצאה נשמרה עד הסיום וכמה סמלי שהניצחון ה-42 של הפועל בדרבי, יהיה בתוצאה 4:2, היסטוריה. יממה לאחר המשחק, בעוד האוהדים שיכורים מאופוריה, התקיימה הגרלת שמינית גמר גביע המדינה, בהגרלה קיבלה הקבוצה את מכבי קביליו יפו, הקבוצה המיתולוגית משנות השבעים, המשחקת בליגה ב' ובה משחקים כיום עוזר המאמן יוסי אבוקסיס ומאמן השוערים גבי בורשטיין, שהיה נדמה כי לא ישחקו במפגש בין הקבוצות ב-23 למרץ, עקב ניגוד אינטרסים. שלושה ימים לאחר הדרבי הענק בו הביסה את מכבי, מגיעה הפועל למשחק הגומלין מול קאזאן תחת גשם שוטף כשהאופוריה עוד באוויר ויש תחושה שניתן לעשות זאת, הרבה חוסר מזל כשבונדר ודה סילבה פוגעים במשקוף ואי ניצול הזדמנויות של הקבוצה, מה שמוביל להדחה של הפועל מהליגה האירופית בכבוד כשמשחק הגומלין מסתיים בתוצאה 0:0, בסוף המשחק שרו האוהדים לקבוצה "תודה לך הפועל" על המסע הנפלא באירופה והמשחקים המרגשים, וכמובן על הניצחון 4:2 בדרבי שהפך לראשונה את מאזן הניצחונות לחיובי לטובת הפועל. בשארית כוחותיה, עלתה הפועל למשחק הליגה נגד בני סכנין, 3 ימים אחרי המשחק נגד קאזאן. שער של ערן זהבי אחרי בישול ענק של עומרי קנדה, נתן לאדומים ניצחון ביתי חשוב להמשך המאבק על האליפות עם מכבי חיפה.

מרץ: נאתכו עוזב לקאזאן, המאבק נמשך

איתי שכטר שובר את שיא ההבקעות של פייגנבוים

בתחילת החודש, נסגרת העברתו של שחקן הבית הצעיר ביברס נאתכו לאלופת רוסיה רובין קאזאן מולה הודחה הפועל בשלב 32 האחרונות בליגה האירופית שבוע לפני כן. הפועל הרוויחה על הקשר הצעיר 650,000 יורו. לאחר ה-7:1 בו ניצחה הפועל את הפועל פ"ת בסיבוב הראשון, נפגשות הקבוצות למשחק הנוסף בסיבוב השני באורווה במסגרת משחקי הליגה במחזור ה-25, משחק אנמי מאוד של השחקנים והפועל יוצאת מהאורווה עם 1:1 לאחר שספגה שער שוויון בדקה ה-90. הפער מחיפה גדל ל-11, והאליפות נראית קרובה יותר מתמיד לירוקים. לאחר שגוטמן מטיף בהם מוסר, עולים השחקנים לדרבי הקטן של ת"א נגד בני יהודה במחזור ה-26, בידיעה שחייבים לנצח כדי להשאיר סיכוי לאליפות. הפועל פותחת את המשחק בצורה מדהימה ותוקעת שלישייה ברשת של הקבוצה של גיא לוזון עוד במחצית הראשונה, ורמוט הוסיף עוד אחד בדקה האחרונה והפועל מביסה את בני יהודה 4:0. תל אביב מוכרזת רשמית כאדומה לאחר שהפועל מנצחת את כל ארבעת משחקי הדרבי השונים בליגה הסדירה. שבוע לאחר מכן, מגיעה הפועל למשחק חוץ מול הפועל חיפה בקריית אליעזר, לאחר שניצחה אותה גם בליגה בסיבוב הראשון וגם בגביע. מחצית ראשונה נפלאה של האדומים נותנת ניצחון חוץ חשוב של 2:1 שמשמעותו צימוק הפער מחיפה ל-8 נקודות לאחר שהאלופה מעדה בסכנין. 3 ימים אחרי משחק הליגה, מגיעה הפועל למשחק במסגרת שמינית גמר גביע המדינה נגד מכבי קביליו יפו, בה משחקים 2 שחקנים שהם גם חלק מהצוות המקצועי של הפועל ת"א, הקשר ועוזר המאמן בהפועל יוסי אבוקסיס והשוער ומאמן השוערים בהפועל גבי בורשטיין. אבוקסיס התחייב לא לשחק במשחקי גביע המדינה ובכך נמנע מלהשתתף במשחק נגד הקבוצה בה מועסק כעוזר מאמן, לעומתו, רצה מאמן השוערים גבי בורשטיין להשתתף במשחק ולעמוד בשער של יפו, דבר שלא התקבל בעין יפה ע"י המועדון ואלי גוטמן בפרט שאיים על מאמן השוערים שיפוטר מתפקידו אם ישחק. על אף ההשלכות שיהיו לכך, החליט בורשטיין להשתתף במשחק שלפי דבריו יהיה "שיא הקריירה שלו וחלום שמתגשם", אך הוא לא ציפה שיצטרך להוציא 5 כדורים מהרשת שלו תוך 53 דקות, עם צמד של שכטר, ושער בכורה לורוצ'ינה. למרות החגיגה האדומה מול הקבוצה המיתולוגית, המשחק נצבע בצבעים מכוערים כאשר קללות וגידופים לעבר גבי בורשטיין ושחקני יפו והתחממות העניינים על הדשא מובילות למשחק ברוטאלי ומכוער שבסופו הפועל מאבדת שני שחקני הרכב - מהראן לאלה שנקע את הקרסול וזוראב מנטשאשווילי שפרק את הכתף. הבשורה היא ששני השחקנים ייעדרו לפחות עד הפלייאוף בליגה. הפועל עלתה לרבע הגמר ואף לבסוף המשיכה להעסיק את בורשטיין לאחר שהתנצל בפני אלי גוטמן אישית ובפני כל המועדון בפומבי. בעודה שמה את הניצחון בגביע ואת פרשת בורשטיין מאחור ולאור קולות המשבר הבוקעים ממכבי חיפה לאחר שהודחה מהגביע ע"י הפועל ר"ג, חוזרת הפועל לבלומפילד למשחק מול הפועל עכו במחזור ה-28, בנוכחות 13,000 צופים. אבוטבול שוב פתח בהרכב דווקא נגד השחקן שאחראי לפציעה הקשה שלו - אבודו אוקוצ'ה. בניגוד למשחק החוץ בסיבוב הקודם בו הפועל לא ידעה לשמור על היתרון שלה ומעדה בתיקו, הפעם האדומים נתנו 2 חתיכות ב-12 הדקות הראשונות והמשחק היה נראה סגור, למרות שער מצמק של עכו. כניסה מכוערת של אוקוצ'ה בבאדיר, שבנס לא נגמרה באסון, הרתיחה את רוחם של אנשי הפועל ובעיקר את של שי אבוטבול ובאדיר עצמו. הפועל איבדה את הריכוז במשחק ונכנסה ללופ של עצבים ומתח ועכו הצליחה להשוות ל-2:2. האדומים יירדו להפסקה עצבניים וחמים, אך קיבלו את זריקת ההרגעה מהגאון מוילנה, שבנוסף ביצע גם שני חילופים כשהכניס את עומרי קנדה וויקטור מרעי למשחק. בדקה ה-61 הראשון בישל לאחרון והפועל עלתה ל-2:3 עוצמתי. שכטר גמר את המשחק 5 דקות לסיום ובן דיין הספיק להוסיף עוד אחד בשביל הכיף, עבדול ראזק בעוד שער מצמק והפועל מנצחת משחק ענק בתוצאה מטורפת של 3:5. איתי שכטר הפך לשחקן הראשון אי פעם שכובש 20 שערי ליגה בעונה אחת בהפועל ת"א, ובכך שבר את שיאו של שייע פייגנבוים שעמד על 19. הפועל מצמקת את הפער ל-5 והכל נראה עוד אפשרי. כחלק מההכנות לעונה הבאה, ההנהלה התחילה כבר בדיונים על חידוש חוזיהם של שחקני המפתח, בינהם וינסנט אניימה, דאגלס דה סילבה וגילי ורמוט, כשהמטרה היא לבנות את הסגל של העונה הבאה על השלד הבסיסי של העונה הזאת. לאחר שהדיחה את מכבי יפו, הקבוצה מליגה ב', מגיעה ההגרלה של שלב רבע גמר גביע המדינה, שמזמנת לקבוצה מפגש מול בית"ר ירושלים בבלומפילד שיערך ב-14 לאפריל.

אפריל: מקצצים... רגעי ההכרעה מתקרבים

בהמשך המאבק על האליפות, יצאה הפועל במחזור ה-29 והלפני האחרון של העונה הסדירה למשחק חוץ בכפ"ס מול נועלת הטבלה הפועל רעננה, בידיעה שניצחון יצמק את הפער שוב ל-5 נקודות וילחיץ את חיפה לקראת משחקה שישלים את המחזור. הפועל מנצחת 4:1 ומקרבת עצמה למוליכה. כשבוע לפני משחק רבע גמר הגביע נגד בית"ר ירושלים, הוצאו הכרטיסים למכירה באינטנרט, כל הכרטיסים שהוצאו למכירה נמכרו תוך פחות מ-24 שעות, שאר הכרטיסים נמכרו אחרי המשחק נגד הפועל ר"ג בשבת של אותו השבוע - המשחק האחרון במסגרת הליגה הסדירה, אותו ניצחה הפועל 1:3 בזכות שני פנדלים מוצלחים. לאחר מעידה נוספת של מכבי חיפה שעשתה תיקו אפס בדרבי שלה מול הפועל, האדומים הגיעו לפלייאוף העליון בפער של 6 נקודות, ולאחר הקיצוץ - 3 נקודות בלבד מהמקום הראשון. באמצע אותו שבוע הגיע משחק רבע גמר הגביע המדובר מול בית"ר ירושלים בבלומפילד. שימון גרשון, שספג קריאות בוז רמות מהקהל האדום, ראה את בן דיין מחורר את הרשת עם פתיחת המחצית השניה, ודאג בעצמו לטעות בענק ולסדר לגילי ורמוט את הגול שגמר את המשחק - והפועל במשחק יוצא מן הכלל מעיפה את בית"ר מהגביע עם 0:2 ענק בבלומפילד. הקבוצה מעפילה לחצי גמר גביע המדינה שם תשחק מול הסינדרלה מהלאומית, עירוני רמה"ש.

.

מנצחים בענק בקריית אליעזר

האדומים פותחים את הפלייאוף העליון של הליגה, עם משחק אחד בלבד לפני הקרב הגדול בקרית אליעזר. המחזור הראשון למשחקי הצמרת מזמן להפועל מפגש ביתי עם בני יהודה וגיא לוזון, והפועל במשחק קשה ועם 10 שחקנים מצליחה לגבור 0:1 משער בכורה של דה רידר. הפער בפסגה נותר 3 נקודות אחרי שגם חיפה ניצחה, והפועל תהייה חייבת לנצח בקללה כדי לתת לעצמה סיכוי. יום לאחר מכן סיכמו המאמן אלי גוטמן ועוזרו יוסי אבוקסיס לעונה נוספת במועדון. לקראת העונה הבאה הקבוצה החלה בניסיונות החתמת שחקני המפתח שמועמדים לקבוצות באירופה לעונות הבאות. דדי בן דיין שנפגע בניצחון נגד בני יהודה, יעבור טיפולים על מנת להיות כשיר למשחק העונה בחיפה. אוהדי הפועל מגיעים גם לאימונים הטקטיים לפני משחק העונה בקריית אליעזר ומעודדים ללא הרף.

הגיע הרגע, הגיעה השעה. משחק העונה הגורלי שסומן כמשחק העשור של הפועל ת"א. המפץ הגדול של העונה. גם בשנים עברו היו משחקי עונה, אבל לא זכור סיקור תקשורתי כ"כ נרחב של כ"כ הרבה עיתונים, אתרים, תכניות. הדיבורים לפני המשחק לא פסקו. דיונים, השוואות, קלישאות, קיזוז, לא קיזוז - הפועל ת"א הגיעה למשחק עם מכבי חיפה בקריית אליעזר למשחק עם לחץ בשמיים - ועשתה זאת בע-נ-ק. יכולת לא טובה בפתיחה של האדומים אבל הגנה חזקה השאירה את הפועל בתמונה. במחצית השניה זה הגיע - בישול גאוני (ה-17 במספר, שיא לשחקן בעונה אחת בהפועל ת"א) של היהלום המלוטש ורמוט למהראן לאלה - והפועל נועצת שער ענק ב"קללת אליעזר" - שמעלה אותה, והפעם על אמת, למקום הראשון בטבלה, עם 1:0 אדיר על הירוקים מחיפה. הפועל ניצבת בפסגה עם אותו מספר נקודות כמו מכבי חיפה והפרש שערים של +3, כשלפניה עוד משחק ביתי מול אשדוד, דרבי, ומשחק במחזור האחרון בטדי מול בית"ר.

מאי: פוטו פיניש מטורף

אחרי שהתאוששה מהחגיגות לאחר הניצחון הענק בקריית אליעזר, מגיעה הפועל למשחק שהוגדר כמוקש בקרב על הצלחת, נגד מ.ס. אשדוד בבלומפילד, בחג הפועלים ה-1 במאי. שעת אחה"צ נעימה והפועל מפרקת את אשדוד עם 0:4 לעיני למעלה מ-14,000 אוהדים אדומים בשערי בלומפילד, כשדגלאס דה סילבה הצטיין לאחר שבישל פעמיים והבקיע. הפועל פותחת פער 3 נקודות מחיפה שתשחק יומיים לאחר מכן נגד מכבי בבלומפילד. אף אחד לא ציפה שמכבי תתבזה בצורה כזאת, הנבלות הצהובות כלל לא התאמצו במשחק נגד הירוקים וניכר היה חוסר האכפתיות שלהם מהמעמד, כל זאת בעידוד הקהל הצהוב. הטרפות מפסידות 2-0 למכבי חיפה, במשחק שיכל להגמר גם בשביעייה, וחיפה סוגרת את הפער.

יממה לאחר הביזיון בבלומפילד, התייצבה הפועל למשחק חצי גמר הגביע באצטדיון רמת גן נגד עירוני "ניר" רמת השרון, והעפילה לגמר במעמד נשיא המדינה לאחר ניצחון 1:3 על הקבוצה מהלאומית. הפועל עומדת במבחן התוצאה ותפגוש בגמר את בני יהודה, בשחזור של גמר הגביע מ-2005/06.

האדמה מתבקעת, הארץ מתמרקת. המחזור הרביעי של הפלייאוף העליון מזמן עוד דרבי גדול בקרבו, והפעם דרבי שיכול באמת ובתמים לחרוץ את גורל האליפות. הצהובים, אוהדים כשחקנים, עולים במטרה אחת בלבד: להרוס להפועל את החלום. מכבי מציגה בונקר אימתני, כשבאותה שעה משחקת מכבי חיפה נגד בית"ר ירושלים בקריית אליעזר. מכבי מסתגרת סביב הרחבה, בעוד הפועל מחמיצה הזמדנויות בלתי נתפסות ממש, ושטראובר בהצלות מטורפות נתן את כל כולו כדי שהפועל לא תצליח להכניס את הכדור לרשת. במצב העיניינים הזה הפועל במקום הראשון, בעוד התוצה מאופסת בבלומפילד ובחיפה שוויון 1-1. אחרי 86 דקות של כדורגל בשני המשחקים, חיפה עולה ליתרון מאוחר שמחזיר אותה למקום הראשון. באותו רגע, פרץ של שמחה לאיד בקרב אוהדי מכבי בעוד המשחק נגד הפועל בעיצומו. מכבי ממשיכה בבונקר חסר גבולות, בעוד הפועל לא מוותרת, תוקפת ותוקפת עד לשריקת הסיום. הפועל מסיימת את המשחק עם קרוב ל-70 אחוזים(!) של החזקה בכדור ומספר הזדמנויות שהיו נותנות תבוסה למכבי בכל יום רגיל, אבל כנראה שלא היום. כל הנתונים הללו בטלים בשישים עם שריקת הסיום. חיפה מנצחת, הפועל לא מכריעה את המשחק ויורדת למקום השני מחזור אחד לסוף, כשהיא במרחק 2 נקודות מחיפה. בסיום המשחק הודו השחקנים לאוהדים שלא הפסיקו לעודד למרות הירידה למקום השני, בעוד האוהדים הצהובים מעודדים כאילו לקחו אליפות. הסיכוי התאורטי עדיין קיים, כשלהפועל נותר משחק בטדי מול בית"ר ירושלים ולמכבי חיפה משחק בבלומפילד מול בני יהודה מולה תתמודד הפועל בגמר הגביע, אבל תחושת הכאב לאחר הדרבי החד צדדי הזה מעפילה על האופטימיות שנחזה במעידה של חיפה במחזור האחרון.

3 ימים אחרי שיברון הלב והאכזבה הענקית מיום שבת, מתייצבת הפועל, יחד עם 25,000 אוהדים צמאים לתואר, למעמד גמר גביע המדינה נגד בני יהודה באיצטדיון רמת גן. הכנה מנטלית נהדרת של אלי גוטמן שהרים את השחקנים אחרי הדרבי, והפועל נותנת משחק פנטסטי עם שליטה במגרש והתקפה שוטפת, כפי שהתרגלנו מהמכונה האדומה המשומנת לאורך כל העונה. צמד שערים מרהיבים של גילי ורמוט ועוד פנדל מוצלח של וינסנט אניימה נותנים להפועל ניצחון 1:3 בדרך לזכיה בגביע המדינה בפעם השלישית ב-5 שנים. השחקנים חוגגים לתוך הלילה ואלי גוטמן מנצח על האוהדים בר"ג בשיר: "כל העולם כולו שונא את הפועל ורק אני אוהב!" הגביע מגיע למתחם חודורוב!

הפועל ת"א משלימה דאבל בטדי

מחזור הליגה האחרון והמשחק האחרון לעונת 2009/10. הטוענת לכתר - הפועל ת"א מול בית"ר ירושלים בטדי, האלופה - מכבי חיפה מול בני יהודה בבלומפילד. לירוקים יתרון של 2 נקודות על פני הפועל לה הפרש שערים עודף, ולכן רק מעידה של מכבי חיפה בתוספת ניצחון אדום בירושלים יעניקו את הצלחת לשדים של גוטמן. האדומים עולים אל כר הדשא עם תמיכה של 4000 אדומים, בעוד חיפה מופיעה במשחק חוץ מול 12,000 אוהדים שלה. הפועל פותחת חזק ומנצלת טעות קשה בהגנת בית"ר כדי לעלות ליתרון מרגליו של גילי ורמוט. הדקות נוקפות להן ובינתיים בבלומפילד עדיין אין שער. השופט מחליט להרחיק את עומרי קנדה הודות להצגה יפה של שחקן ירושלמי, ומשאיר את הפועל ב-10 שחקנים. בעיטה מרחוק של יצחקי חודרת לשער של אניימה על סף סיום המחצית הראשונה, ומסדרת תמונה של שוויון בשני המשחקים בירידה להפסקה. בפתיחת המחצית השניה, מתבשרים האוהדים בטדי כי בני יהודה עולה ליתרון על מכבי חיפה, ומתמלאים באנרגיות מחודשות. עוד מספר דקות חולפות, ושכטר מוכשל ברחבה ובלם בית"ר מורחק, אבל אניימה, שעד אותו משחק החמיץ פנדל אחד בלבד (במשחק ליגה מול עכו), מחמיץ מהנקודה הלבנה. בינתיים, שוויון של חיפה בבלומפילד. האליפות נראית כ"כ קרובה אך כ"כ רחוקה. בטדי כאמור 1-1, 10 מול 10 לאחר החמצת פנדל, וגם בבלומפילד התוצאה זהה. במצב העניינים הזה, חיפה אלופה. עם הרחקת שחקן בית"ר הפועל משתלטת לחלוטין על המשחק ומייצרת מצבים בקצב מסחרר, אבל נראה שכוח עליון מונע מהכדור להיכנס לשער.

דקה 92. עמוק בתוך תוספת הזמן. המתח בשיאו, העצבים בשמיים. הפועל לא מרפה מהבליץ הקטלני. בעיטה אדירה של גילי ורמוט נהדפת ישירות לרגליו של ערן זהבי, שבחצי יעף, עם כל הביצים, הלב והנשמה, מפציץ את הרשת וקובע: 2:1 להפועל וניצחון מדהים בטדי, בעוד המשחק של מכבי חיפה עדיין משוחק, ועדיין בתיקו. כעבור שתי דקות מתקבלים האיתותים כי המשחק בבלומפילד הסתיים, וכל אנשי, מנהלי, מאמני, שחקני, ואוהדי הפועל תל אביב פורצים בדמעות וחגיגות של אושר. הפועל זוכה באליפות בטדי לאחר 10 שנים כנגד כל הסיכויים וחותמת עונה מדהימה שכללה הישג אירופי ודאבל, תוך תצוגות כדורגל מלהיבות ומלחמה בלתי מתפשרת בכל משחק ומשחק. תרחיש מהסרטים. השחקנים חוגגים עם הצלחת, האוהדים כחולמים, מסרבים לצאת מהאצטדיון. החגיגות עוברות לבלומפילד ונמשכות אל תוך הלילה.

עונת 2009/10 - קסם הכדורגל. עכשיו יותר מתמיד: תודה לך הפועל!

טבלאות

לאחר הקיזוז

טבלת הפלייאוף העליון למחזור ה-30

מקום קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים יחס הפרש נק'
1 מכבי חיפה 30 25 2 3 64-12 52 39 (77)
2 הפועל תל אביב 30 21 8 1 79-25 54 36 (71)
3 מכבי תל אביב 30 15 7 8 47-33 17 26 (52)
4 בית"ר ירושלים 30 13 7 10 46-34 12 23 (46)
5 בני יהודה 30 12 9 9 37-30 7 23 (45)
6 מ.ס. אשדוד 30 11 10 9 32-31 1 22 (43)
  • בסוגריים- מספר הנקודות לפני הקיזוז

טבלת הפלייאוף האמצעי למחזור ה-30

מקום קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים יחס הפרש נק'
7 בני סכנין 30 11 8 11 28-29 1- 21 (41)
8 הפועל באר שבע 30 10 10 10 44-50 6- 20 (40)
9 מכבי נתניה 30 9 9 12 41-40 1 18 (36)
10 מכבי פתח תקווה 30 8 11 11 37-43 6- 18 (35)
  • בסוגריים- מספר הנקודות לפני הקיזוז

טבלת הפלייאוף התחתון למחזור ה-30

מקום קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים יחס הפרש נק'
11 הפועל רמת גן 30 8 9 13 26-46 20- 17 (33)
12 הפועל חיפה 30 8 8 14 39-45 6- 16 (32)
13 הפועל פתח תקווה 30 6 13 11 23-41 18- 16 (31)
14 הפועל עכו 30 4 13 13 32-46 14- 13 (25)
15 מכבי אחי נצרת 30 6 6 18 27-67 40- 12 (24)
16 הפועל רעננה 30 4 8 18 27-57 30- 10 (20)
  • בסוגריים- מספר הנקודות לפני הקיזוז

טבלת הליגה הסופית

טבלת הפלייאוף העליון

מקום קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים יחס הפרש נק'
1 הפועל תל אביב 35 25 9 1 87-26 61 49
2 מכבי חיפה 35 28 3 4 72-16 56 49
3 מכבי תל אביב 35 17 9 9 52-35 17 34
4 בני יהודה 35 14 11 10 43-34 9 31
5 בית"ר ירושלים 35 14 7 14 50-44 6 26
6 מ.ס. אשדוד 35 11 10 14 36-45 9- 22

טבלה סופית: הפלייאוף האמצעי

מקום קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים יחס הפרש נק'
7 בני סכנין 33 13 8 12 31-31 0 27
8 מכבי פתח תקווה 33 10 11 12 44-47 3- 24
9 הפועל באר שבע 33 11 10 12 49-55 6- 23
10 מכבי נתניה 33 10 9 14 44-47 3- 21

טבלת הפלייאוף התחתון

מקום קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים יחס הפרש נק'
11 הפועל חיפה 35 10 9 16 44-50 6- 23
12 הפועל עכו 35 7 14 14 38-52 14- 23
13 הפועל פתח תקווה 35 8 14 13 28-48 20- 23
14 הפועל רמת גן 35 9 11 15 34-49 15- 22
15 הפועל רעננה 35 6 10 19 33-58 25- 18
16 מכבי אחי נצרת 35 7 7 21 33-81 48- 16
  • בני יהודה זכתה בניצחון טכני על אשדוד במחזור הראשון
  • הפועל רמת גן נשארה בליגה אחרי משחק מבחן נגד הפועל כפר סבא מהליגה השנייה.

העברות

שם שחקן תפקיד קבוצה קודמת קבוצה נוכחית סוג העברה סכום העברה (ש"ח) מועד העברה
איתי שכטר חלוץ מכבי נתניה הפועל ת"א העברה 1,750,000 טרום עונה
דדי בן דיין מגן מכבי נתניה הפועל ת"א חופשית 0 טרום עונה
זוראב מנטשאשווילי קשר חופשי הפועל ת"א חופשית 0 טרום עונה
נמניה ווצ'יצ'ביץ' קשר קלן הפועל ת"א חופשית 0 טרום עונה
מיכאל זנדברג קשר בית"ר ירושלים הפועל ת"א חופשית 0 טרום עונה
בן לוז קשר הפועל ת"א הפועל ר"ג חופשית 0 טרום עונה
יגאל אנטבי מגן הפועל ת"א מכבי נתניה חופשית 0 טרום עונה
דימיטאר טלקיסקי קשר הפועל ת"א לבסקי סופיה חופשית 0 טרום עונה
אלין טופוזאקוב בלם הפועל ת"א לבסקי סופיה חופשית 0 טרום עונה
עידן סרור קשר הפועל ת"א הפועל פ"ת השאלה 0 טרום עונה
בוריס קליימן שוער הפועל ת"א מכבי הרצליה השאלה 0 טרום עונה
סמואל יבואה חלוץ הפועל ת"א גנק העברה 2,400,000 חודש ינואר
בויאן ורוצ'ינה חלוץ סלאבן בולפו הפועל ת"א העברה 700,000 חודש ינואר
דניאל דה רידר קשר וויגאן הפועל ת"א השאלה 1,500,000 חודש ינואר
מור שושן בלם נצרת עילית הפועל ת"א העברה לא ידוע חודש ינואר
רמי דואני בלם הפועל ת"א אחי נצרת השאלה 0 חודש ינואר
מיכאל זנדברג קשר הפועל ת"א בני יהודה חופשית 0 חודש ינואר
ביברס נאתכו קשר הפועל ת"א רובין קאזאן העברה 2,400,000 חודש מרץ



2009/10

כדורגל - סגל | ליגה | גביע | גביע הטוטו | אירופה | אימון
כדורסל - סגל | ליגה | גביע האיגוד | אימון