2017/18/סיכום עונה (כדורגל)

מתוך ויקיפועל
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עונת 2017/18
בעלים קבוצת ניסנוב
מאמן מוטי איוניר (עד 26.10.17)

עומר פרץ (עד 29.10.17)

קובי רפואה

מגרש ביתי אצטדיון המושבה
ליגה הליגה הלאומית
מקום 1
גביע המדינה סיבוב ח'
מפעל אירופי לא השתתפה
גביע הטוטו חצי גמר
שיאן ההופעות אריק ינקו ומוטי ברשצקי (32)
הכובש המצטיין שחר הירש (9)
חברת הלבשה macron
נותני חסות ארקיע (החל מהמחזור ה-3) [1]

עונת 2017/18 הייתה העונה ה-94 של מועדון הכדורגל הפועל תל אביב מאז היווסדו. זו הייתה העונה השנייה בהיסטוריה (והראשונה מאז 1989/90) בה השתתפה במשחקי הליגה השנייה בישראל. זו הייתה עונה שחששות האוהדים ממנה היו רבים, בעיקר בעקבות אי הניסיון בליגה זו והחשש מהשארות בליגה השנייה לאורך זמן. בראש המועדון עמדו קבוצת ניסנוב, שלקחו את הקבוצה מפירוק בתחילת 2017 והצהירו שהפועל תעמיד את התקציב הגבוה בלאומית. אצטדיונה הביתי של הפועל בעונה זו היה אצטדיון המושבה, בעקבות השיפוצים באצטדיון בלומפילד. לאחר משברון בתחילת העונה, הוחלף המאמן מוטי איוניר בקובי רפואה, כשהשינוי הביא את הפועל לתקופה מקצועית טובה ולהבטחת העלייה כחודש לפניי תום העונה.


רקע

מחירי המנויים לעונה

יומיים לאחר תום עונת 2016/17, פוטר המאמן מנחם קורצקי מהפועל וההנהלה החלה בחיפושים אחר מאמן שיוביל את הקבוצה בעונה זו. עוד בטרם מונה מאמן, הוחתם בקבוצה השוער שגדל בהפועל, אריק ינקו, שירד לליגה הלאומית, למרות הצעות מליגת העל. כמו כן, פורסם כי ראשי המועדון שוקלים לעזוב את אצטדיון המושבה ולעבור לאצטדיון שעלותו נמוכה יותר, כשהאצטדיונים שעלו כאופציה היו אצטדיון הברפלד בראשל"צ ואצטדיון וינטר בר"ג. הפועל נקלעה לתסבוכת במינוי המאמן לאחר שיוסי מזרחי (הצעה כספית נמוכה), אלון חזן ופרדי דוד (סיבות אישיות) סירבו להגיע. בעקבות כך, פנתה ההנהלה לאופציית מוטי איוניר, המזוהה עם היריבה העירונית, ומינתה אותו למאמן הקבוצה. כמה ימים לאחר מכן, החל מסע הרכש, עם החתמת דניאל גרץ, עומרי שקל ועידו אקסברד באותו היום. לאחר מכן חתם גם פדרו גלבאן, הזר שהבקיע הכי הרבה שערים בליגת העל ולו ייעד איוניר את הובלת הקבוצה. לאחר מכן נתקלו ראשי הקבוצה בבעיה עם האפסנאי הוותיק, אלי בואנו, שסירב לקצץ בשכרו וההנהלה התכוונה לפטרו. צעד זה הוביל לתרעומת בקרב אוהדי הקבוצה, בעקבותיה לקחה הההנהלה צעד אחורנית וסיכמה עם בואנו על קיצוץ מינורי וסוכם איתו כי הוא ימשיך לעבוד בהפועל עד הפנסיה [2]. הפועל המשיכה לחזק את הסגל עם החתמתם של ישראל ראש, רז נחמיאס, טל בנש וגיא בדש. בתווך, ערכה הפועל מפגש עם האוהדים ובה פורסמו מחירי המנויים הרשמיים, שהיו גבוהים וגררו מחאה מהאוהדים שהגיעו למפגש. בעקבות המחאה, הסכים אחד מבעלי הקבוצה, איציק ניסנוב, להיפגש עם מספר אוהדים במטרה להגיע להסכמה על מחירי המנויים. פחות משבוע לאחר מכן, הודיעה הקבוצה על הורדה של 10% במחירי המנויים לחיילים, נוער, סטונדנטים ונשים [3]. בהמשך הודיעה הפועל גם על הישארותו של הקפטן, אביחי ידין, אתו סוכם כי המחלוקות הכספיות שנותרו בין הצדדים יבוררו במוסדות המתאימים, וכן על חזרתו של שחקן הבית, ניר לקס והחתמתו ל-3 עונות. כמו כן, מכרה הפועל את עומרי אלטמן לפאנאתינאיקוס בתמורה ל-150 אלף יורו [4].

שיטת המשחקים

ליגה

שני סיבובים מלאים בין כל קבוצות הליגה (30 משחקים בסה"כ) ולאחריהם תחולק הליגה לפלייאוף עליון (מקומות 1-8) ופלייאוף תחתון (מקומות 9-16). בשני הפלייאופים יתקיים סיבוב אחד בן 7 מחזורים בסדר שנקבע מראש לפי המיקומים בתום העונה הסדירה. 2 הקבוצות שתסיימנה במקומות 1-2 תעפלנה לליגת העל, כאשר בפלייאוף התחתון, הקבוצות שתסיימנה במקומות 15-16 תרדנה לליגה א' והקבוצה שתסיים במקום ה-14 תתמודד מול מנצחת פלייאוף העלייה של ליגה א'.

גביע המדינה

הפועל הצטרפה למפעל הגביע בסיבוב ז', כמו כל קבוצות גביע המדינה (למעט הפועל כפר סבא שהעפילה ישירות לסיבוב ח' בהגרלה). בסיבוב ח' הצטרפו קבוצות ליגת העל, כששיטת המשחקים הנה נוקאוט.

גביע הטוטו

קבוצות הליגה חולקו ל-4 בתים של 4 קבוצות. 2 הראשונות בכל בית תעפלנה לשלב רבע הגמר ומאז שוחקו המשחקים בשיטת נוקאוט.

סגל השחקנים

תיאור העונה

מוטי איוניר אימן את הפועל עד המחזור ה-8

יולי-אוגוסט: פתיחת האימונים, ניצחונות בטוטו ובליגה

הפועל פתחה את האימונים ב-4 ביולי 2017 לעיניי מאות אוהדים, כשבמקביל לאימון פורסם כי סוכמה העברתו של אדי גוטליב לאופה מרוסיה [5] בתמורה לכחצי מיליון יורו. כמה ימים לאחר האימון הראשון, הגיש ידין את התביעה הצפויה לבוררות כנגד הפועל על סך 350 אלף שקל [6]. במקביל, העבירה הההנהלה מכתב לאוראל דגני ובו דרישה להחזיר להם 170 אלף שקלים שהועברו לו "בטעות ובתום לב". בעקבות כך, השחקן לא זומן למשחק האימון הראשון מול בני לוד ואף לא זומן למחנה האימונים של הקבוצה [7], כשמנגד הגיש דגני תביעה נגד הפועל בדרישה לחזור לאימוני הקבוצה [8]. בין ההתרחשויות הנ"ל, פוצצה העברתו של אדי גוטליב [9] והוא נשאר בהפועל ואף יצא למחנה האימונים, אך עזב אותו בעקבות ניסיון להעבירו למכבי חיפה [10]. בהמשך חתם בקבוצה הבלם הברזילאי, ברונו סוארס. במחנה האימונים בפולין רשמה הפועל ניצחון [11] על פולוניה סרודה, תיקו [12] מול מילואי לך פוזנן והפסד [13] מול אומוניה ניקוסיה. כמו כן, חייב הבורר בנושא הפערים מול אוראל דגני לשתף את השחקן באימוני הקבוצה [14]. בפן הניהולי, מינו בהפועל את שחקן העבר ומנכ"ל הפועל כפ"ס לשעבר, רובי רגב, למנכ"ל הקבוצה [15].

בתחילת אוגוסט החלה הפועל את העונה בגביע הטוטו של הליגה הלאומית. המחזור הראשון היה מאכזב, שכן הפועל הציגה יכולת חלשה וסיימה בתיקו מול ר"ג, אך בשני המחזורים הבאים היו טובים יותר והפועל הביסה 4:1 את לוד (משחק שבו אוראל דגני חזר להרכב) ו-0:3 את פ"ת. גם בשני המשחקים הראשונים בליגה רשמה הפועל ניצחונות למרות יכולת חלשה (בחסות מערך שלושת הבלמים של איוניר), כשבמחזור השני, שהיה לראשון "הביתי" לעונה, נזקקה הפועל לשער של ג'וזף גנדה בתוספת הזמן בכדי לנצח את בני לוד, לאחר משחק שבו הציגה יכולת חלשה במיוחד. עוד לפניי המשחק מול לוד, הפועל החזירה את שחר הירש ושחררה את דנילו לופז.

ספטמבר: ניצחונות ביכולת חלשה והפסד ראשון

זו הייתה העונה ה-7 של אביחי ידין בהפועל, בה שימש גם כקפטן הקבוצה

בתחילת החודש פורסם כי חברת "ארקיע" תאמץ את הקבוצה ותהיה נותנת החסות הראשית של הקבוצה [16]. כמו כן, הגיש אדי גוטליב מכתב התראה להפועל לפניי תביעה, כשיום לפניי תום חלון ההעברות סיכמה הפועל על העברתו של אדי גוטליב לאשדוד תמורת 275 אלף יורו עבור חצי מכרטיס השחקן, אבל השחקן הטיל וטו על המעבר ושבוע לאחר מכן הגיש תביעת בוררות בה הוא דורש להשתחרר מהקבוצה [17]. הפועל חזרה מהפגרה וסגרה רצף של 5 ניצחונות רצופים בליגה, אך ביכולת לא מרשימה, בעיקר בגלל שיבוצים ומערכים משונים של המאמן איוניר, כשבמחזור ה-5 הבטיחה את הניצחון מול עפולה בעקבות שער של עידו אקסברד בדקה ה-95. בעקבות היכולת החלשה, היה ברור כי גם ההפסד יגיע. הפועל הפסידה במחזור ה-6 למכבי אחי נצרת, כשבטרם חלפה מחצית החליט איוניר לפרק את שיטת שלושת הבלמים שלו, מהלך שלא מנע את ההפסד שהחל את ההתדרדרות המקצועית של הקבוצה.

אוקטובר: קריסה מקצועית ופרידה מאיוניר

החודש התחיל עם עלייה לחצי גמר גביע הטוטו, לאחר ניצחון על הפועל מרמורק, אך לאחר החזרה מהפגרה היא רשמה הפסד שני ברציפות והוא היה מביך במיוחד, 1:2 לעירוני נשר. הפועל המשיכה להראות יכולת חלשה ובהמשך השבוע סיימה בתיקו מול הפועל חדרה, לאחר שכבר ביצעה מהפך והובילה בתחילת המחצית השנייה. בהמשך, הוחזר לקבוצה מורדי דדון לעמדת מנהל הקבוצה [18]. הקש ששבר את גב הגמל מבחינת ההנהלה הייתה ההדחה מגביע הטוטו לאחר הפסד לר"ג, שכן יומיים לאחר מכן פוטר מוטי איוניר מהפועל [19]. יום לאחר הפרידה מאיוניר התייצבה הפועל למשחק מול הפועל קטמון, שעל הקווים עמד עוזרו של איוניר ומאמן הנוער, עומר פרץ. הפועל לא הצליחה לנצח וסיימה בתיקו, שסגר רצף של ארבעה משחקי ליגה ללא ניצחון. יומיים לאחר מכן הודיעה הפועל על מינוי של קובי רפואה

קובי רפואה אימן את הפועל החל מהמחזור ה-10 והוביל אותה לעליית ליגה

למאמן הקבוצה [20].

נובמבר-דצמבר: התחלה הפכפכה לרפואה

משחק הבכורה של קובי רפואה העמיד אותו במבחן חשוב מול מוליכת הטבלה, הפועל כפ"ס, שהפועל ניצבת במקום ה-3 במרחק 8 נקודות מהמוליכה. רפואה הפתיע עם פרסום ההרכב, שכן שיבץ את אדי גוטליב בהרכב הפותח לאחר שלא שיחק מפתיחת העונה. הפועל הפתיעה את כולם וניצחה לאחר שכבשה משער עצמי בטרם חלפה דקת משחק ושמרה על היתרון עד תום המשחק. לאחר המשחק הזה, הפועל יצאה לפגרת הנבחרות והשזרוע וחזרה לשחק לאחר שלושה שבועות, כשאירחה בעכו את הפועל מרמורק משער של אוראל דגני. לאחר מכן נודע לקבוצה על פציעה של ג'וזף גנדה בגינה הוא סיים את העונה [21]. הפועל המשיכה ביכולת הטובה וניצחה את הפועל רמה"ש בחוץ, ניצחון שהחזיר אותה למקום הראשון מאז תום המחזור ה-5. הפועל רשמה ניצחון שלישי במשחק הביתי מול הפועל נצרת עילית לאחר שכבשה לראשונה 4 שערים. לאחר מכן הגיע רצף של 3 משחקים ללא ניצחון: תיקו מול ר"ג, הפסד מול פ"ת והפסד מול ראשל"צ, כשבתווך הפועל עברה בקושי שלב בגביע לאחר שניצחה את מ.ס דימונה מתחתית הליגה ה-3, משחק בו שבר רפואה את ידו לאחר ששחקן יריב נתקל בו בשוגג במהלך המשחק. כמו כן, נפרדה הפועל מהבלם ברונו סוארס שעבר למלזיה תמורת 300 אלף דולר [22].

ינואר-פברואר: חיזוק ושיפור ביכולת

אוראל דגני רשם את הופעתו ה-100 בהפועל במהלך העונה

בתחילת 2018 הודיע המועדון על הארכת חוזהו של אוראל דגני עד 2022 [23]. בכך הסתיים הליך הבוררות שהתנהל בין הצדדים והסכום שהפועל תבעה מדגני נשאר אצל השחקן [24]. כמו כן, נסגרה הבוררות בין הפועל לאביחי ידין לאחר שסוכם שמחצית מהסכום שתבע השחקן יועבר אליו מהפועל ואת החצי השני יתבע מביטוח לאומי [25]. כמו כן, פורסם שהפועל סיכמה עם מלך שערי הליגה הלאומית, רועי זיקרי לעונה הבאה, מהלך שגרם להנהלת הפועל כפר סבא לנדותו מהסגל [26]. החיזוק הראשון של הפועל בינואר היה אמיר עגייב שהגיע מבית"ר ירושלים. רפואה הורחק משני משחקים לאחר שהועמד לדין בגין ויכוח עם השופט במחצית המשחק מול ראשל"צ [27]. בסיבוב ח' בגביע המדינה הודחה הפועל, למרות שהייתה טובה יותר ממכבי חיפה מליגת העל ונכנעה לה רק לאחר דו קרב מהנקודה הלבנה. בטרם יחל דו קרב הפנדלים נצפה רפואה שהוא משוחח בטלפון עם אחד מעוזריו, הועמד שוב לדין והורחק משני משחקים נוספים [28]. באותו היום גזר בית הדין עונש של שני משחקי רדיוס בגין האבוקות שהושלכו במשחק הגביע. המשחק הטוב מול חיפה העניק לאדומים רוח גבית, שסייעה לה לנצח 3 משחקים רצופים: את בני לוד, את מכבי הרצליה ואת בית"ר ת"א/רמלה, למרות יכולת בינונית שהציגה בשלושתם. ניצחונות אלו סייעו להפועל לפתוח פער של 5 נקודות המקום ה-3. במקביל, נסגרה הבוררות מול אדי גוטליב לאחר שהבורר קבע כי השחקן לא משוחרר מהקבוצה [29]. רפואה חזר למשחק מול עפולה, אך היכולת החלשה פגעה בקבוצה והיא הפסידה, למרות הופעת הבכורה של החלוץ דור חוגי שהגיע מהפועל רעננה. לגביי רועי זיקרי, השחקן הגיש בוררות כנגד כפ"ס [30], שהסתיימה בהחלטה של הבורר שהוא יכול לעבור לכל קבוצה מלבד הפועל בתמורה ל-72 אלף ש"ח [31], ולכן הוא שיחק בהפועל רעננה עד תום העונה, בידיעה שהוא מצטרף להפועל עם סיום העונה. רגע לפניי תום חלון ההעברות, החתימה הפועל שני שחקנים זרים: את המגן השמאלי הבלגי, מרווין פירסמן, ואת החלוץ הסרבי, פייסל מוליץ', שהגיע מהפועל עכו. מהשחקנים המרכזיים שעזבו במהלך חלון זה ניתן למצוא את עידו אקסברד (מכבי אחי נצרת) ופדרו גלאבן (השאלה להפועל מרמורק). לאחר ההפסד לעפולה, הגיעה הפועל למשחק קריטי מול מכבי אחי נצרת בחוץ, אותו ניצחה משער בודד של הרכש אמיר עגייב, ניצחון שנתן לה הרבה אוויר להמשך והחל רצף נהדר של משחקים ללא הפסד. במחזור הבא אירחה את עירוני נשר באצטדיון רמת גן והביסה אותה, כשפייסל מוליץ' כובש את שער הבכורה שלו בהפועל. בתום המשחק, הונף שלט כנגד אדי גוטליב ע"י חלק מאוהדי הקבוצה [32]. בהמשך, נפרד עוזר המאמן דורון מוכתרי מהקבוצה בשל סיבות אישיות [33]. שבוע לאחר מכן סיימה הפועל בתיקו ביתי משמים מול הפועל חדרה. במשחק הבא יצאה לאצטדיון טדי למשחק מול הפועל קטמון ירושלים, אותו ניצחה בזכות שערים של גוטליב ועגייב, שהחל להסתמן כרכש מצוין עם שערו השלישי בקבוצה. לאחר ניצחון זה, פתחה הפועל פער של 8 נקודות מיריבותיה לצמרת, בידיעה שבמחזור הבא מחכה לה משחק העונה מול הפועל כפר סבא.

מרץ-אפריל: בריחה והבטחת העלייה

פייסל מוליץ' כבש 7 שערים מאז הגיע להפועל בינואר

הפועל אירחה את הפועל כפר סבא למשחק העונה, כאשר ניצחון מבטיח לה פער שיא של 11 נקודות מהמקום ה-3. האדומים פתחו את המשחק בסערה וכבשו שני שערים תוך 11 דקות, כשאת שני השערים כובשים שחקני הרכש, פייסל מוליץ' (2') ואמיר עגייב (11'). היתרון אפשר להפועל לשלוט לאורך כל המשחק, אך השער הבא הגיע בדקה ה-84 כשמוליץ' השלים צמד. דור חוגי, רכש נוסף שהגיע בינואר, כבש את הרביעי וחתם את הסיפור, כשהפועל הביסה 0:4 את כפ"ס. בהמשך השבוע יצאה הפועל לאצטדיון ברמלה למשחק מול הפועל מרמורק, אך איכזבה וסיימה בתיקו מאופס, כשבנוסף לתוצאה המאכזבת, הפועל יצאה מודאגת מהמשחק עקב הפציעות של עגייב, ברשצקי (ירך) וכהן (פריקת כתף). בעקבות הפציעות, הפועל התייצבה למשחק מול הפועל רמה"ש בסגל חסר, מה שלא הפריע לה לנצח את המשחק 1:3, כשהשער השני של מוליץ' היה יפה במיוחד לאחר שרץ יותר מחצי ממגרש והבקיע מתוך הרחבה. במשחק זה חגג אוראל דגני את הופעתו ה-100 בהפועל [34]. המשחק הבא של הפועל היה באצטדיון גרין מול הפועל נצרת עלית, אותה היא ניצחה 1:0 קטן משער דרדל'ה של אופיר טקיאר. רגע לפניי חג הפסח אירחה הפועל את הפועל ר"ג וניצחה אותה 0:2. במשחק זה החלו אי הבנות עם הקפטן אביחי ידן שלא שותף במשחק, כשטענותיו היו שהבעלים הנחו את המאמן לא לשתפו כיוון שאם הוא ימשיך להיות משותף במשחקים הוא יעבור את מכסת ההופעות שלו בחוזה והוא יחודש אוטומטית, בעוד הבעלים מצידם טענו כי התקבלה החלטה מערכתית לשתף יותר שחקנים צעירים עד תום העונה [35]. במחזור האחרון של העונה הסדירה שיחקה הפועל מול הפועל פתח תקווה וניצחה 2:1, כשהתוצאות במשחקים המקבילים הובילו לאופציה כי ניצחון במחזור הבא יוכל להבטיח להפועל את חזרתה לליגת העל.
כשבוע לפניי משחק שתוכנן להיות משחק העלייה, הודיעה הפועל על הארכת חוזהו של המאמן קובי רפואה [36] ושל הקפטן אביחי ידין [37], כולל סרטון מרשים שפורסם לרגל החתימה [38], וזאת לאחר המחלוקות שגרמו לאי שיתופו בשני המשחקים שחלפו, נפתרו. למשחק הראשון של הפלייאוף העליון הגיעה הפועל בידיעה כי ניצחון על מכבי אחי נצרת, במקביל לאיבוד נקודות של הפועל ראשל"צ במשחק המקביל, יבטיח לה את העלייה באופן רשמי. הפועל פתחה את המשחק בסערה ובדקה ה-24 כבר הובילה 0:3. התוצאה נותרה בעינה, הפועל ניצחה המשחק, ראשל"צ הפסידה לעפולה והפועל הבטיחה את העלייה באופן רשמי, שישה משחקים לפניי המחזור האחרון.
הבטחת העלייה הפכה את ששת המחזורים האחרונים למיותרים עבור הפועל. במחזור השני של הפלייאוף העליון אירחה את הפועל חדרה, המועמדת הבכירה לעלות מהמקום ה-2 וסיימה איתה בתיקו 1, לאחר שפיגרה ונותרה ב-10 שחקנים עקב הרחקתו של אדי גוטליב. לקראת סוף החודש וביום המשחק מול הפועל קטמון הודיע המועדון שהקפטן אביחי ידין לא ימשיך בעונה הבאה, למרות הסיכום על חוזה חדש כשבועיים קודם וזאת עקב התפתחויות והתנהלות לא ראויה מצד השחקן, כך על פי הודעת המועדון [39], כשבכלי התקשורת השונים סברו כי ידין העלה את דרישותיו, דבר שגרם לאדומים להתאכזב מהתנהלותו ולמעשה לבטל את החתימה על החוזה החדש [40]. במשחק שנערך באותו היום מול קטמון, הפסידה הפועל 3:2 וזה היה הפסדה הראשון מזה שלושה חודשים. למרות ההפסד, הפועל הבטיחה לעצמה את המקום הראשון בתום העונה וזאת בעקבות איבוד הנקודות של חדרה. במשחק האחרון בחודש אפריל סיימה הפועל בתיקו עם המתמודדת הנוספת על העלייה, הפועל ראשל"צ.

מאי: גארבג' טיים והזדמנויות לצעירים

בחודש מאי שיחקה הפועל 3 משחקים לפרוטוקול ואיפשרה לשחקנים הבכירים מנוחה עד לתום העונה. במקביל, ניתנה הזדמנות לשחקנים צעירים רבים, בהן עלי אלעוברה ואופק בלס שרשמו הופעות בכורה בקבוצה. הפועל הביסה בחוץ את הפועל עפולה, כשרז שלמה הצעיר התכבד בשער בכורה בבוגרים וניצחה 3:4 במשחק הפכפך במושבה את הפועל נצרת עילית. כמה ימים לאחר מכן נערך ערב גאלה בביתו של אחד מהבעלים, איציק ניסנוב, לסיכום העונה [41]. במחזור האחרון לעונה הפסידה לבית"ר תל אביב רמלה. כאמור, הפועל סיימה את העונה בליגה השנייה במקום הראשון, בפער של 11 נקודות מהעולה הנוספת, הפועל חדרה, ובפער של 12 נקודות מהמקום ה-3, שלא הוביל לליגת העל.

סטטיסטיקה קבוצתית

תמונה קבוצתית לאחר הבטחת העלייה

ריכוז תוצאות במסגרת הליגה

  • סיבוב ראשון: 9 ניצחונות, 3 תוצאות תיקו ו-4 הפסדים, 66.67% הצלחה, מאזן שערים: 13:24
  • סיבוב שני: 11 ניצחונות, 2 תוצאות תיקו ו-3 הפסדים, 77.78% הצלחה, מאזן שערים: 4:22
  • פלייאוף עליון: 3 ניצחונות, 2 תוצאת תיקו ו-2 הפסדים, 52.38% הצלחה, מאזן שערים: 9:13
  • משחקי בית בלבד: 11 ניצחונות, 4 תוצאות תיקו ו-4 הפסדים, 64.92% הצלחה, מאזן שערים: 12:31
  • משחקי חוץ בלבד: 12 ניצחונות, 3 תוצאות תיקו ו-3 הפסדים, 68.42% הצלחה, מאזן שערים: 14:28
  • סה"כ: 23 ניצחונות, 7 תוצאות תיקו, ו-7 הפסדים, 68.47% הצלחה, מאזן שערים: 26:59

טריוויה

  • הפועל סיימה את העונה במקום הראשון, בו שהתה 27 מתוך 37 מחזורים (ברצף ממחזור 18 עד תום העונה).
  • הפועל השיגה את מאזן משחקי הבית ומשחקי החוץ הטובים בליגה.
  • להפועל ההתקפה וההגנה הטובים בליגה.
  • הפועל שמרה על רשת נקייה ב-20 משחקי ליגה מתוך 37 משחקים (%54.06 מהמשחקים).
  • הפועל ספגה 65 כרטיסים צהובים ושלושה כרטיסים אדומים.
  • לזכות הפועל נפסקו חמישה פנדלים, מתוכם ארבעה נוצלו (80% הצלחה).

טבלת הליגה הסופית

פלייאוף עליון

מקום קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים יחס הפרש נק'
1 הפועל תל אביב 37 23 7 7 26-59 33 76
2 הפועל חדרה 37 18 11 8 39-50 11 65
3 הפועל ראשון לציון 37 18 10 9 34-38 4 64
4 בית"ר תל אביב רמלה 37 17 9 11 43-56 13 60
5 הפועל קטמון ירושלים 37 15 10 12 37-42 5 55
6 מכבי אחי נצרת 37 15 8 14 39-35 4- 53
7 הפועל נצרת עילית 37 14 7 16 43-48 5 49
8 הפועל עפולה 37 12 12 13 40-39 1- 48

פלייאוף תחתון

מקום קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים יחס הפרש נק'
9 הפועל פתח תקווה 37 15 10 12 40-46 6 55
10 בני לוד 37 15 9 13 40-44 4 54
11 הפועל רמת השרון 37 15 5 17 39-39 0 50
12 הפועל מרמורק 37 14 6 17 41-39 2- 48
13 הפועל רמת גן 37 12 11 14 36-40 4 47
14 הפועל כפר סבא 37 14 5 18 49-50 1 47
15 מכבי הרצליה 37 10 7 20 63-41 22- 37
16 עירוני נשר 37 3 5 29 77-20 57- 14

סטטיסטיקה אישית

השוער אריק ינקו היה שיאן ההופעות לעונה, בצוותא עם מוטי ברשצקי

הופעות במסגרת הליגה

מקום שם השחקן הופעות
1 אריק ינקו 32
מוטי ברשצקי 32
3 אוראל דגני 31
4 שחר הירש 30
5 עידן כהן 27
אור אוסטוינד 27
7 ניר לקס 25
טל בנש 25
9 אדי גוטליב 19
אביחי ידין 19
11 דור חוגי 18
עידו אקסברד 18
אופיר טקיאר 18
14 רז נחמיאס 17
ישראל ראש 17
16 פדרו גלבאן 16
עדן הרשקוביץ 16
פייסל מוליץ' 16
19 מרווין פירסמן 15
אמיר עגייב 15
21 ברונו סוארס 13
22 רז שלמה 12
23 ג'וזף גנדה 11
24 עמית מלכה 10
דניאל גרץ 10
26 שי אליאס 8
27 דודי אלון 6
יהונתן לוי 6
29 גיא בדש 4
30 אופק בלס 2
31 איציק שולמייסטר 1
אלי אלעוברה 1

שערים במסגרת הליגה

שחר הירש כובש
מקום שם השחקן שערים
1 שחר הירש 9
2 פייסל מוליץ' 7
3 מוטי ברשצקי 6
דור חוגי 6
5 אמיר עגייב 5
6 ג'וזף גנדה 4
7 אוראל דגני 3
עידו אקסברד 3
אור אוסטוינד 3
10 אדי גוטליב 2
פדרו גלבאן 2
שער עצמי 2
13 ניר לקס 1
עידן כהן 1
גיא בדש 1
טל בנש 1
רז נחמיאס 1
רז שלמה 1
אופיר טקיאר 1

כרטיסים צהובים במסגרת הליגה

מקום שם השחקן כרטיסים צהובים
1 אוראל דגני 6
2 ברונו סוארס 5
טל בנש 5
דניאל גרץ 5
5 מוטי ברשצקי 4
ניר לקס 4
אור אוסטוינד 4
עידן כהן 4
פייסל מוליץ' 4
10 אדי גוטליב 2
שי אליאס 2
אביחי ידין 2
עמית מלכה 2
ג'וזף גנדה 2
15 ישראל ראש 1
שחר הירש 1
עדן הרשקוביץ 1
אמיר עגייב 1
פדרו גלבאן 1
אופיר טקיאר 1
אריק ינקו 1

כרטיסים אדומים במסגרת הליגה

מקום שם השחקן כרטיסים אדומים
1 אדי גוטליב 1
מוטי ברשצקי 1
שי אליאס 1


ראו גם

קישורים חיצוניים

כללי

כתבות וראיונות

2017/18

כדורגל - סגל | ליגה | גביע | גביע הטוטו | אימון | סיכום | תמונות
כדורסל - סגל | ליגה | גביע | אימון | סיכום | תמונות