2019/20/סיכום עונה (כדורגל): הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקיפועל
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
{{קצרמר}}
{{קצרמר}}
'''עונת 2019/20''' היא העונה ה-96 של מועדון הכדורגל [[הפועל תל אביב (כדורגל)|הפועל תל אביב]] מאז היווסדו. זו העונה ה-77 בה הוא משתתף במשחקי הליגה הבכירה.
==רקע==
לאחר עונה אפורה לאורך [[2018/19]], היה נדמה כי על הפועל להתחזק באופן משמעותי כדי לחזור ולהוות פקטור במאבקי הצמרת לאחר שנים שחונות.  [[קבוצת ניסנוב]], שהמשיכה להחזיק בבעלות ובזכויות הניהול על המועדון, ביצעו בטרום העונה שורה של החלטות מקצועיות שחלקן נראו לאוהדים כשנויות במחלוקת. במועדון לא הצליחו להשאיר את נקודות האור מהעונה שעברה, ושחקנים כמו [[רמזי ספורי]], [[רובי לבקוביץ']], ו[[אדי גוטליב]] עזבו לקבוצות אחרות. [[ניסו אביטן]], מאמנה של העולה החדשה דאשתקד [[הפועל חדרה]] שהביא אותה באופן מפתיע לפלייאוף העליון, חתם כמאמן ראשי בקבוצה בחוזה לשנתיים, לצידו של [[דן רומן]] שנשאר עוזר מאמן עוד מהעונה שעברה. במקביל, הצטרפו לקבוצה מספר שחקנים חדשים: [[מאור בוזגלו]] שחתם לשנתיים בקול תרועה רמה והקפיץ את רף הציפיות מהפועל לקראת העונה שפתח, [[יואב ג׳ראפי]], השוער הצעיר והמבטיח של נבחרת ישראל, [[אור אינברום]] שהגיע בהשאלה מ[[גנט]] הבלגית לאחר ששיחק בעונה שעברה בבית״ר ירושלים, [[עומרי אלטמן]] שחזר לקדנציה שניה באדום לאחר שנתיים ב[[פאנאתינייקוס]], ושחקנים צעירים כמו [[רז שלמה]] ו[[ירין פרץ]] חזרו מהשאלות במטרה להשתלב בסגל הקבוצה לאורך העונה. בסימן החזרה הצפויה סוף סוף ל[[בלומפילד]] שעבר שיפוץ ווהכפיל את תכולתו, חזרתו מהפציעה של [[עומר דמארי]] והישארותו בקבוצה של [[אוראל דגני]] - נבנתה במהלך טרום העונה אווירה של אופטימיות זהירה.
==שיטת המשחקים==
===ליגה===
שני סיבובים מלאים בין כל קבוצות הליגה (26 משחקים בסה"כ) ולאחריהם מחולקת הליגה לפלייאוף עליון (מקומות 1-6) ופלייאוף תחתון (מקומות 7-14). בפלייאוף העליון מתקיימים שני סיבובי משחקים נוספים (10 משחקים) שבסופם מוכרזת העומדת במקום הראשון בתור אלופת המדינה ונקבעות הנציגות במפעלים האירופיים. בפלייאוף התחתון מתקיים סיבוב אחד (7 משחקים) שבסופם מוכרזות היורדות לליגה הלאומית. לראשונה בישראל, מערכת השיפוט הטכנולוגי VAR - שופט הוידאו, הונחלה בליגת העל כבר החל מפתיחתה.
===גביע המדינה===
הפועל תצטרף למפעל הגביע בסיבוב ח', כמו כל קבוצות ליגת העל. שיטת המשחקים בכל סיבוב הינה נוקאוט.
===גביע הטוטו===
המפעל כולו חל לפני תחילת משחקי הליגה, מלבד משחק הגמר. הקבוצות חולקו ל-2 מסלולים: מסלול האירופיות ומסלול שאר הקבוצות. במסלול האירופיות נערך משחק [[אלוף האלופים]] בין האלופה ומחזיקת גביע המדינה וכן משחק בין שתי הקבוצות הנוספות שישחקו במוקדמות הליגה האירופית. שתי המנצחות במשחקים האלו מעפילות ישירות למשחקי חצי הגמר. במסלול הרגיל חולקו 10 הקבוצות הנותרות ל-2 בתים של 5 קבוצות, כשכל קבוצה משחקת מול כל שאר הקבוצות פעם אחת. בסיומו של סיבוב המשחקים, הראשונה מכל בית מעפילה למשחקי חצי הגמר. הקבוצה שסיימה עם מאזן הטוב יותר בשלב הבתים פוגשת את המנצחת במשחק האירופיות והקבוצה שסיימה עם המאזן הפחות טוב פוגשת את מחזיקת [[אלוף האלופים]]. חצי הגמר והגמר משוחקים בשיטת נוק-אאוט.
==סגל השחקנים==
* ''ראו [[:קטגוריה:סגל הפועל ת"א (כדורגל) 2019/20]]''
==תיאור העונה==
===יולי-אוגוסט: פתיחה חורקת===
על הפועל תל אביב עבר קיץ בווליום גבוה. הציפייה להתחזק ולהתברג בצמרת לראשונה מזה מספר שנים הובילה למהפך בסגל תחת שרביטו של המאמן החדש, [[ניסו אביטן]]. בנוסף על כך, החזרה המיוחלת ל[[אצטדיון בלומפילד]] המשודרג יצרה התעוררות ורף ציפיות גבוה מצד הקהל האדום, והקבוצה מכרה למעלה מ-8000 מנויים. באמצע חודש יולי יצאה הקבוצה למחנה אימונים בפולין, בו היה קשה להתרשם מיכולת הקבוצה לאור חולשת היריבות וכושר המשחק הירוד של הסגל החדש. על האווירה האופטימית סביב הקבוצה העיבו מספר תקריות מצערות במערכת היחסים שבין ההנהלה לשחקנים; לאורך כל הקיץ נתלה סימן שאלה גדול סביב הישארותו בקבוצה של הקפטן [[אוראל דגני]], שדרש מההנהלה שדרוג בשכרו לקראת פתיחת העונה. ההנהלה סירבה בתוקף והצדדים לא הצליחו להגיע לעמק השווה, ולאחר שדגני הועמד למכירה אך לא נמצאה קבוצה שתשלם את סעיף השחרור שלו, הוא נופה מתפקידו כקפטן הקבוצה. לאחר שיחה נוספת בין הבעלים לשחקן שהובילה לפיצוץ בין הצדדים, היה נדמה כי דגני בדרכו החוצה מהמועדון, אך הצעות עליו מכל קבוצה אחרת מיאנו להגיע. בסופו של דבר דגני נשאר בקבוצה לאחר שלא קיבל שדרוג ואף איבד את סרט הקפטן, אך שלח מסר אופטימי לאוהדים כשאמר: ״הגיע הזמן לשים הכל מאחור ולפתוח עונה כמו שצריך״. במקביל גם מול [[עומר דמארי]] נרשמה פארסה הזויה - לאחר שלא הצליח להרשים ולחזור ליכולת הקודמת שלו מלפני שעזב את הקבוצה, בהנהלה הוחלט בצעד דרסטי לשחרר את דמארי לפני פתיחת הליגה. בעקבות לחץ נגד מאסיבי של האוהדים, שמחאו והפגינו באימוני הקבוצה, הנהלת המועדון חזרה בה ודמארי נשאר בקבוצה בסופו של דבר. במקביל לכל אלו, פתיחת העונה בביצה המקומית הייתה מזעזעת כשהפועל רשמה שישה הפסדים רצופים בששת המשחקים הראשונים של העונה, במפעל [[גביע הטוטו]]. שני ההפסדים האחרונים היו נגד שתי העולות החדשות - [[סקציה נס ציונה]] ו[[הפועל כפר סבא]], והאופטימיות התמימה שאפפה את המועדון בטרום העונה התגלתה מהר מאוד כחובבנות מקצועית. הקבוצה נראתה לא מאומנת וחסרת יכולת, והלחץ סביב המועדון לקראת פתיחת הליגה והחזרה לבלומפילד היה במפלסים גבוהים במיוחד.
עם פתיחתה של ליגת העל, הפועל מארחת את מכבי נתניה במחזור הראשון במשחק ביתי ראשון מזה שלוש שנים ב[[אצטדיון בלומפילד]]. הקהל האדום שהתגעגע כל כך למשכן הטבעי שלו, גדש בהמוניו את שערי המקדש המחודש עם נוכחות של כ-20,000 אוהדים אדומים ביציעים, שיצרו אווירה ביתית מחשמלת. במשחק עצמו הפועל הציגה יכולת פושרת וסיימה ב[[עונת 2019/20 (כדורגל) מחזור 1|תיקו מאופס]]. במחזור השני יצאה הפועל למשחק חוץ באשדוד, ורשמה עוד תצוגה רעה והפסד שביעי בשמונה משחקים, כשנכנעה [[עונת 2019/20 (כדורגל) מחזור 2|1:2]]. [[מאור בוזגלו]] כבש את שער הזכות הראשון לטובת הפעול בליגה לעונה זו, ו[[ניר ברדע]] מאשדוד הבקיע את שער החובה הראשון. הפועל סופגת שער נוסף בדקות האחרונות ויורדת מנוצחת עם נקודה אחת משש אפשריות, וחששות רבים שאופפים את האוהדים לקראת המשך העונה.


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==

גרסה מ־16:59, 7 בספטמבר 2019

ערך זה הוא קצרמר. אתם יכולים לעזור לויקיפועל ולהרחיב אותו.

עונת 2019/20 היא העונה ה-96 של מועדון הכדורגל הפועל תל אביב מאז היווסדו. זו העונה ה-77 בה הוא משתתף במשחקי הליגה הבכירה.

רקע

לאחר עונה אפורה לאורך 2018/19, היה נדמה כי על הפועל להתחזק באופן משמעותי כדי לחזור ולהוות פקטור במאבקי הצמרת לאחר שנים שחונות. קבוצת ניסנוב, שהמשיכה להחזיק בבעלות ובזכויות הניהול על המועדון, ביצעו בטרום העונה שורה של החלטות מקצועיות שחלקן נראו לאוהדים כשנויות במחלוקת. במועדון לא הצליחו להשאיר את נקודות האור מהעונה שעברה, ושחקנים כמו רמזי ספורי, רובי לבקוביץ', ואדי גוטליב עזבו לקבוצות אחרות. ניסו אביטן, מאמנה של העולה החדשה דאשתקד הפועל חדרה שהביא אותה באופן מפתיע לפלייאוף העליון, חתם כמאמן ראשי בקבוצה בחוזה לשנתיים, לצידו של דן רומן שנשאר עוזר מאמן עוד מהעונה שעברה. במקביל, הצטרפו לקבוצה מספר שחקנים חדשים: מאור בוזגלו שחתם לשנתיים בקול תרועה רמה והקפיץ את רף הציפיות מהפועל לקראת העונה שפתח, יואב ג׳ראפי, השוער הצעיר והמבטיח של נבחרת ישראל, אור אינברום שהגיע בהשאלה מגנט הבלגית לאחר ששיחק בעונה שעברה בבית״ר ירושלים, עומרי אלטמן שחזר לקדנציה שניה באדום לאחר שנתיים בפאנאתינייקוס, ושחקנים צעירים כמו רז שלמה וירין פרץ חזרו מהשאלות במטרה להשתלב בסגל הקבוצה לאורך העונה. בסימן החזרה הצפויה סוף סוף לבלומפילד שעבר שיפוץ ווהכפיל את תכולתו, חזרתו מהפציעה של עומר דמארי והישארותו בקבוצה של אוראל דגני - נבנתה במהלך טרום העונה אווירה של אופטימיות זהירה.

שיטת המשחקים

ליגה

שני סיבובים מלאים בין כל קבוצות הליגה (26 משחקים בסה"כ) ולאחריהם מחולקת הליגה לפלייאוף עליון (מקומות 1-6) ופלייאוף תחתון (מקומות 7-14). בפלייאוף העליון מתקיימים שני סיבובי משחקים נוספים (10 משחקים) שבסופם מוכרזת העומדת במקום הראשון בתור אלופת המדינה ונקבעות הנציגות במפעלים האירופיים. בפלייאוף התחתון מתקיים סיבוב אחד (7 משחקים) שבסופם מוכרזות היורדות לליגה הלאומית. לראשונה בישראל, מערכת השיפוט הטכנולוגי VAR - שופט הוידאו, הונחלה בליגת העל כבר החל מפתיחתה.

גביע המדינה

הפועל תצטרף למפעל הגביע בסיבוב ח', כמו כל קבוצות ליגת העל. שיטת המשחקים בכל סיבוב הינה נוקאוט.

גביע הטוטו

המפעל כולו חל לפני תחילת משחקי הליגה, מלבד משחק הגמר. הקבוצות חולקו ל-2 מסלולים: מסלול האירופיות ומסלול שאר הקבוצות. במסלול האירופיות נערך משחק אלוף האלופים בין האלופה ומחזיקת גביע המדינה וכן משחק בין שתי הקבוצות הנוספות שישחקו במוקדמות הליגה האירופית. שתי המנצחות במשחקים האלו מעפילות ישירות למשחקי חצי הגמר. במסלול הרגיל חולקו 10 הקבוצות הנותרות ל-2 בתים של 5 קבוצות, כשכל קבוצה משחקת מול כל שאר הקבוצות פעם אחת. בסיומו של סיבוב המשחקים, הראשונה מכל בית מעפילה למשחקי חצי הגמר. הקבוצה שסיימה עם מאזן הטוב יותר בשלב הבתים פוגשת את המנצחת במשחק האירופיות והקבוצה שסיימה עם המאזן הפחות טוב פוגשת את מחזיקת אלוף האלופים. חצי הגמר והגמר משוחקים בשיטת נוק-אאוט.

סגל השחקנים

תיאור העונה

יולי-אוגוסט: פתיחה חורקת

על הפועל תל אביב עבר קיץ בווליום גבוה. הציפייה להתחזק ולהתברג בצמרת לראשונה מזה מספר שנים הובילה למהפך בסגל תחת שרביטו של המאמן החדש, ניסו אביטן. בנוסף על כך, החזרה המיוחלת לאצטדיון בלומפילד המשודרג יצרה התעוררות ורף ציפיות גבוה מצד הקהל האדום, והקבוצה מכרה למעלה מ-8000 מנויים. באמצע חודש יולי יצאה הקבוצה למחנה אימונים בפולין, בו היה קשה להתרשם מיכולת הקבוצה לאור חולשת היריבות וכושר המשחק הירוד של הסגל החדש. על האווירה האופטימית סביב הקבוצה העיבו מספר תקריות מצערות במערכת היחסים שבין ההנהלה לשחקנים; לאורך כל הקיץ נתלה סימן שאלה גדול סביב הישארותו בקבוצה של הקפטן אוראל דגני, שדרש מההנהלה שדרוג בשכרו לקראת פתיחת העונה. ההנהלה סירבה בתוקף והצדדים לא הצליחו להגיע לעמק השווה, ולאחר שדגני הועמד למכירה אך לא נמצאה קבוצה שתשלם את סעיף השחרור שלו, הוא נופה מתפקידו כקפטן הקבוצה. לאחר שיחה נוספת בין הבעלים לשחקן שהובילה לפיצוץ בין הצדדים, היה נדמה כי דגני בדרכו החוצה מהמועדון, אך הצעות עליו מכל קבוצה אחרת מיאנו להגיע. בסופו של דבר דגני נשאר בקבוצה לאחר שלא קיבל שדרוג ואף איבד את סרט הקפטן, אך שלח מסר אופטימי לאוהדים כשאמר: ״הגיע הזמן לשים הכל מאחור ולפתוח עונה כמו שצריך״. במקביל גם מול עומר דמארי נרשמה פארסה הזויה - לאחר שלא הצליח להרשים ולחזור ליכולת הקודמת שלו מלפני שעזב את הקבוצה, בהנהלה הוחלט בצעד דרסטי לשחרר את דמארי לפני פתיחת הליגה. בעקבות לחץ נגד מאסיבי של האוהדים, שמחאו והפגינו באימוני הקבוצה, הנהלת המועדון חזרה בה ודמארי נשאר בקבוצה בסופו של דבר. במקביל לכל אלו, פתיחת העונה בביצה המקומית הייתה מזעזעת כשהפועל רשמה שישה הפסדים רצופים בששת המשחקים הראשונים של העונה, במפעל גביע הטוטו. שני ההפסדים האחרונים היו נגד שתי העולות החדשות - סקציה נס ציונה והפועל כפר סבא, והאופטימיות התמימה שאפפה את המועדון בטרום העונה התגלתה מהר מאוד כחובבנות מקצועית. הקבוצה נראתה לא מאומנת וחסרת יכולת, והלחץ סביב המועדון לקראת פתיחת הליגה והחזרה לבלומפילד היה במפלסים גבוהים במיוחד.

עם פתיחתה של ליגת העל, הפועל מארחת את מכבי נתניה במחזור הראשון במשחק ביתי ראשון מזה שלוש שנים באצטדיון בלומפילד. הקהל האדום שהתגעגע כל כך למשכן הטבעי שלו, גדש בהמוניו את שערי המקדש המחודש עם נוכחות של כ-20,000 אוהדים אדומים ביציעים, שיצרו אווירה ביתית מחשמלת. במשחק עצמו הפועל הציגה יכולת פושרת וסיימה בתיקו מאופס. במחזור השני יצאה הפועל למשחק חוץ באשדוד, ורשמה עוד תצוגה רעה והפסד שביעי בשמונה משחקים, כשנכנעה 1:2. מאור בוזגלו כבש את שער הזכות הראשון לטובת הפעול בליגה לעונה זו, וניר ברדע מאשדוד הבקיע את שער החובה הראשון. הפועל סופגת שער נוסף בדקות האחרונות ויורדת מנוצחת עם נקודה אחת משש אפשריות, וחששות רבים שאופפים את האוהדים לקראת המשך העונה.

קישורים חיצוניים