2022/23/סיכום עונה (כדורגל)

מתוך ויקיפועל
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הקודם:
סיכומי עונה
הבא:
2022/23


עונת 2022/23
בעלים קבוצת ניסנוב
מאמן קובי רפואה
מגרש ביתי אצטדיון בלומפילד
ליגה ליגת העל בכדורגל
מפעל אירופי לא השתתפה
חברת הלבשה אדידס
נותני חסות הכשרה חברה לביטוח

עונת 2022/23 הייתה העונה ה-99 של מועדון הכדורגל הפועל תל אביב מאז היווסדו, במהלכה יחגוג את שנת ה-100 להקמתו. זו העונה ה-80 בה הוא משתתף במשחקי הליגה הבכירה.

רקע

מחאת האוהדים נגד ההנהלה

לאחר סיום עונה מאכזב, שכלל הפסד בדרבי שמנע מהפועל לתפוס את המקום ה-4 המוביל לאירופה, החלה הפועל להיערך לשנת ה-100 של המועדון. התרעומת כלפי הנהלת הקבוצה בשנים האחרונות, שקולות מחאה גוברים כלפיה נשמעו בבלומפילד כבר במשחקי סיום העונה, החלה להתבטא באופן משמעותי יותר במהלך הקיץ. בתחילה הודיע דף הפייסבוק "מחזירים את הפועל" על חרם מנויים [1], אך זה הפך למשמעותי יותר עם הצטרפותו של ארגון אולטראס הפועל לחרם, כשבוע לאחר מכן [2]. בהודעת הארגון הוצבו כמה דרישות כלפי הנהלת המועדון, וביניהם הצבת תג מחיר לרכישת המועדון והשכרת צוות תיווך למכירתו. במקביל דווח כי זאב גרינברג חוזר לדירקטוריון [3]. בניסיון להרגיע את הרוחות, פירסמו בעלי הקבוצה הודעה [4] ובה הודאה כי עליהם להעביר את המושכות וכי מתקיימים דיאלוגים למכירת המועדון. כמו כן, בהודעה נכתב כי מסמך הכולל את המידע הפיננסי של המועדון יהיה זמין במשרדו של עו"ד רועי רוזן, עבור כל אדם שיתעניין באופן רציני בהשקעה במועדון. הודעה זו נענתה בצעדת מחאה מול ביתו של שרון ניסנוב [5], בטענה שהמסמך המבוקש אינו קיים, וכך היה גם בביקורים נוספים של מבקשי המסמך במשרדו של עו"ד רוזן בשבוע שלאחר מכן [6]. בעקבות הביקורת הציבורית ושבוע לאחר הודעתו הראשונה, הודיע המועדון כי המסמך נמצא אצל עו"ד רוזן ופרטיו יימסרו למי שיפנה "בדרך המקובלת" [7]. למרות המחאה המתגבשת, פתח המועדון מוקדם מהצפוי את מכירת המנויים (בליווי סרטון לרגל שנת ה-100 [8]), במחירים גבוהים מעונות קודמות [9]. במקביל, ארגון האולטראס קרא פעם נוספת לאוהדי הקבוצה, שלא לרכוש מנויים [10]. כחלק משיווק המחאה כנגד ההנהלה, יזם ארגון האולטראס מסע"ת אליה הוזמנו בעלי הקבוצה, במסגרתה יגיעו למסור הודעה על מכירת הקבוצה [11]. לאחר זמן קצר, החלו להישמע דיווחים מפי עיתונאי יחיד על מו"מ לרכישת הקבוצה ע"י קבוצת אנשי עסקים אנגלית [12], ואף טען כי הוחלפו טיוטות בין הצדדים [13]. במסע"ת של ארגון האולטראס הוצג מיצג אומנותי של כיסאות עם שמות בעלי הקבוצה ומיקרופונים, לצורך הדגשת חוסר הקשב לדרישות הקהל. במקביל, במסע"ת, שהפכה להפגנה, פרסם הארגון מסמך חתום ע"י בעלי הקבוצה, ובו מספר מתוויים באמצעותם ניתן לרכוש את הקבוצה [14]. ההירתמות המוחלטת לחרם המנויים הביאה לחשש בקרב ההנהלה מהקשיים הכלכליים שעשויים להיגרם מכך [15] [16]. מאיר תושב, בעל המניות שעדיין זוכה לקרדיט מסויים בקהל, שבר שתיקה ארוכת שנים ופנה במכתב למנויים ובו טען כי סך הנכסים גדול מסך ההתחייבויות וכי קיימת בקרב ההנהלה ההבנה כי עליהם להעביר את המושכות לאדם או גוף עם יכולת כלכלית גבוהה יותר [17]. במקביל, האריך המועדון בשבוע את תקופת חידוש המנויים, בעיצומם של הנסיונות להגיע להבנה על הפסקת חרם המנויים. יומיים מאוחר יותר הודיע ארגון אולטראס הפועל על הפסקת חרם המנויים. בהודעתו מנה את הישגי החרם, ובהם פרסום המתווים להעברת הבעלות, תחילת פעילות של השר לשעבר יזהר שי ושל חברה אנונימית לייעוץ כלכלי על מנת לאתר רוכש למועדון, הצהרתו של תושב כי סך נכסי המועדון גבוהים מהתחייבויותיו, וכן מינוי של עו"ד טל שפירא לנציג הקהל, שיעודכן בתהליך רכישת המועדון [18]. במהלך הקיץ עלו כמה ספקולציות בדבר התעניינות בהשקעה או רכישת המועדון, בין היתר של ד"ר פלאח סמארה [19], שנסוג תוך מספר שעות [20]. כמו כן, השר עיסוואי פריג' טען באירוע שבתרבות כי קבוצה אמירתית עשויה לרכוש את הפועל [21].

היערכות מקצועית ומנהלתית

בסוף חודש מאי הודיע המועדון כי נחתם הסכם לשנתיים עם אדידס ישראל וחברת ספורט ישיר, שתחליף את מקרון ותספק לקבוצה את התלבושות והציוד [22]. כמו כן, פורסם כי "הכשרה חברה לביטוח" תמשיך לשמש כספונסר הראשי בשנתיים הבאות [23]. בנוסף, פרסם המועדון את סמל הקבוצה המשודרג לשנת ה-100, כולל לוגו מיוחד שיופיע על גב חולצות השחקנים [24]. בהמשך פורסם כי חברת "IBI בית השקעות", שהייתה הספונסר של קבוצת הנוער, תשמש כנותנת חסות המשנית של קבוצת הבוגרים [25]. כמו כן, פורסמו מדי הבית לעונה הקרובה [26].

מבחינה מקצועית, בתחילת הקיץ הדיווחים נסובו סביב המחלוקת על עמדת עוזר המאמן [27], שאף הובילו לדיווח שקובי רפואה שוקל את המשך דרכו [28]. בסופו של דבר הוא התפשר, כשאיש אמונו ועוזרו בעונה שעברה, נמרוד קוסטיקה, עזב, ועומר דמארי, סמל אדום ומאמן קבוצת נערים א' בעונה שעברה, יהיה עוזרו [29]. שלומי אזולאי החלוץ עזב את הקבוצה לאחר עונה וחצי וחתם בעולה החדשה, מכבי בני ריינה, לאחר שקיבל הצעה נמוכה [30]. בתחילת חודש יוני נערכה מסע"ת של המנהל המקצועי החדש, עומר בוקסנבוים, שהתקדם לעמדה זו לאחר חמש שנים מוצלחות במחלקת הנוער. באירוע זה פרס את משנתו, טען כי היחסים עם רפואה תקינים וכי הכוכבים הצעירים של הקבוצה, דורון ליידנר ואושר דוידה לא יעזבו לקבוצה ישראלית [31]. באותו היום הוחתם החלוץ קייס גאנם, שהיה לרכש הראשון לקראת העונה החדשה. בהמשך נרכש ב-700 אש"ח הקשר ההתקפי של מ.ס. כפר קאסם, הישאם לאיוס [32], וחתם על חוזה ל-3 עונות [33], כשהרכש הזר הראשון לעונה זו היה הקשר האחורי, ההולנדי בן ה-22, גודפריד רומארטו, המשתייך לטוונטה ושיחק בעונה האחרונה בווילם II, שחתם לעונה עם אופציה לאחת נוספת [34]. בגזרת השוער, לאחר שויתרה סופית על ארנסטס שטקוס [35], לא הצליחה להגיע להבנות עם אריאל הרוש [36] ולא הצליחה להעביר מהפועל חדרה את רובי לבקוביץ' [37], החתימה הפועל במהלך מפתיע את סטפן מרינוביץ', שוערה הניו-זילדני של היורדת הטריה, הפועל נוף הגליל [38]. בהמשך, מכרה הפועל את מרקו ינקוביץ' לקרבאח האזרית, שמימשה את סעיף יציאתו שעמד על 125 אלף יורו [39]. כמו כן, הודיע המועדון רשמית על חתימתו של רומראטו לשנתיים [40]. באותו היום חתם גם המגן הימני, דור אלו, על חוזה לעונה, וזאת על חשבונו של אלון אזוגי להפועל י-ם, אליה הושאלו גם בנימין טרידובסקי [41] ואופק ביטון [42]. בהמשך נמכרו שניים משחקני הבית הבולטים של הפועל בשנים האחרונות: על שי אליאס מימשה הפועל ב"ש את סעיף השחרור שלו שעמד על 750 אלף יורו על 80% מכרטיסו [43], ושי אייזן נמכר למ.ס. אשדוד תמורת 220 אלף דולר [44]. אלו הובילו לדיווחים על הכנסות גבוהות מהצפוי של הפועל ממכירת שחקנים [45] [46]. במקביל, הוחתם לשנתיים הקשר ההתקפי הספרדי, פאבלו גונזלס, שהגיע מבסיגמה אולמוץ' הצ'כית, והקשר הישראלי, סינטאיהו סלליך, שחזר מטורקיה וחתם לשנתיים. בנוגע לאייזן, זמן קצר לאחר מכירתו החליטה אשדוד שהיא מבטלת את העסקה בטענה כי השחקן פצוע [47], והפועל מצידה טענה כי העסקה עומדת בעינה וכי על אשדוד להעביר את התשלום [48]. את המשך הקיץ ליוו כמה אירועים מרכזיים: סאגת ההחתמה של החלוץ הסלובני אלן אוז'בולט, שלאחר מו"מ שידע עליות ומורדות (בעיקר עקב דרישותיו העמלה של סוכנו הזר), נרכש מסלובן בראטיסלבה הסלובקית ב-200 אלף אירו וחתם לשנתיים [49]. שנית, ההתעניינות המוגברת ממועדנים שונים ברחבי אירופה בדורון ליידנר, ולאחר שכבר יצא למחנה אימון עם הפועל ונראה היה שישאר, נמכר לאולימפיאקוס ב-2 מיליון אירו [50]. האירוע השלישי נסוב סביב החתימה על חוזה הבוגרים של אל-ים קנצפולסקי, ולאחר מו"מ שהתארך בעיקר עקב חילוקי דעות בנוגע לגובה סעיף השחרור, חתם הקשר הצעיר על חוזה ל-3 עונות [51].

שיטת המשחקים

ליגה

שני סיבובים מלאים בין כל קבוצות הליגה (30 משחקים בסה"כ) ולאחריהם תחולק הליגה לפלייאוף עליון (מקומות 1-6) ופלייאוף תחתון (מקומות 7-14). בפלייאוף העליון שני סיבובים נוספים בין הקבוצות שבסיומן הקבוצה במקום הראשון מוכתרת לאלופת המדינה. בפלייאוף התחתון סיבוב בודד שבו הביתיות נקבעת מראש לפי מיקומי הקבוצות, ובסיוומו 2 הקבוצות במקומות האחרונים נושרות לליגה הלאומית.

גביע המדינה

הפועל הצטרפה למפעל הגביע בסיבוב ח', כמו כל קבוצות ליגת העל. כל הסיבובים בשיטת משחק בודד.

גביע הטוטו

קבוצות הליגה חולקו ל-2 מסלולים. המשתתפות במסלול אחד הן 4 הקבוצות המשתתפות במפעלי אופ"א. המנצחת במשחק גביע אלוף האלופים בין האלופה ומחזיקת הגביע מעפילה לחצי גמר גביע הטוטו, אליו תעפיל גם המנצחת במשחק שיערך בין שתי הקבוצות שהעפילו למוקדמות הקונפרנס ליג. המשתתפות במסלול השני הן שאר 10 הקבוצות, המחולקות ל-2 בתים על-פי אזור גאוגרפי. שתי הקבוצות שיסיימו במקום ה-1 יעפילו גם הן לשלב חצי הגמר, כששאר הקבוצות ימשיכו למשחקי הדירוג.

תיאור העונה

יולי: ?

הפועל פתחה את האימונים ב-3 ביולי לעיני מאות בודדות של אוהדים. בסיום האימון ספגו אדי גוטליב ועידן ורד קללות בדרך לרכבם [52]. שבועיים מאוחר יותר יצאו האדומים למחנה אימונים בסרביה, ממנו נעדר דן איינבינדר שעבר ניתוח בבטנו [53]. במהלך המחנה ערכה הפועל שלושה משחקי אימון מול קבוצות סרביות, בהם ניצחה פעם אחת (את ווזדובאץ') וסיימה פעמיים בתיקו (מול IMT ווויבוודינה).

סגל השחקנים

ראו גם

קישורים חיצוניים