אולטראס הפועל

מתוך ויקיפועל
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אולטראס הפועל
כינוי UH99
הוקם 1999
נסגר
פעילויות עיקריות תפאורות למשחקים, עידוד, הסעות אוהדים, פנזין כדורגל, הפגנות, אירועים חברתיים, מכירת מוצרים
אתר http://www.ultrashapoel.com

אולטראס הפועל הינו ארגון האוהדים הגדול של הפועל תל אביב.

הארגון הוקם בשנת 1999 ומיסד לראשונה למעשה את פעילות האוהדים ה"שרופים" שבשער חמש בבלומפילד ויציע א' באולם אוסישקין.

הארגון מגדיר את עצמו כחלק מארגון אנטיפא הישראלי-פלסטיני (הידוע גם בתור "אנטיפה" או "פעולה אנטי-פאשיסטית")


הסטוריית הארגון

האירגון הוקם בשנת 1999 תחת שמו המקורי - היצורים, כשמטרתו לצאת למאבק נגד השחיתות שפשטה באותם ימים בקבוצת הכדורסל של המועדון. מתחילת דרכו שם האירגון בראש מעייניו את המטרה לתמוך בקבוצה בצורה הטובה ביותר. אחרי כשנה החל האירגון להתעסק ברכישת אביזרי העידוד, כשהפרויקט הראשון היה דגל פריסה של 8X10 מטר - באותם ימים הוצאת דגל פריסה ללא פרסומות, גם בגודל כזה, הייתה משימה לא פשוטה בכלל.


בתחילת 2001 חל המפנה ממנו החלה צמיחתו של האירגון ושדרוגו - בעקבות חילוקי דעות בין מנהיגיו, חדל האירגון מלהתקיים באופן רשמי, אך מאחורי הקלעים האירגון חי ונשם. כמה חודשים לאחר מכן נערכה פגישה של כ-30 אוהדים באוסישקין, ובה הוחלט לצאת לדרך חדשה תחת השם החדש - "המיליציה האדומה". מקורו של השם, כמובן, מהמיליציות האדומות באיטליה -אירגון שמאלני קיצוני מחתרתי שפעל במהלך שנות ה-70 ושהתאים, עבור הארגון, לזיהוי הפוליטי שלו כיחידים ושל הפועל כמועדון. פירות העבודה הראשונים היו שלטים חדשים (גם כשהשטן יקח אותנו... ,born to be red, red or dead, hapo-hell ,המיליציה האדומה ועוד). שלטים אלו ליוו אותנו במשחקים הראשונים באירופה (גראץ וכו'), וכמובן במסע המופלא בגביע אופ"א בעונת 2001/02.

נקודת מפנה נוספת וראויה לציון בתולדות האירגון התרחשה במשחק נגד גזיאנטפספור בחוץ (01/02) - עד המשחק בגזיאנטפ השימוש בתופים היה מצומצם מאוד, אך לאחר מכן, בעקבות רכישת שישה תופים ענקיים, הם אינם חודלים מלהשמיע את קולם ביציע אוהדי הפועל.

בעקבות התחלת מנהג ההתרמות בקרב יושבי בלומפילד, חלה גם עליה ברמת התפאורות שהוציא מתוכו האירגון. דגלי פריסה גדולים, שלטים, דגלי הנפה והשתדרגות תמידית הפכו את האירגון לחדשני, לצבעוני ולתומך ביותר בארץ. דגל הפריסה המצויר הראשון בארץ ועשרות דגלי שני מקלות בעונת 2002/03 הם רק חלק קטן מהישגיו של האירגון בתקופה שלאחר שינוי שמו ל-אולטראס הפועל. על אף שינויים פרסונאליים בתוכו, נותר האירגון נאמן לאידיאולוגיה שעל בסיסה הוא הוקדם שנים קודם לכן - תמיכה בלתי מסויגת בקבוצה, תוך כדי שימת דגש על מקוריות, צבע ועידוד.

פעילות בשנים האחרונות

שלט של אולטראס הפועל במחאת הצדק החברתי, 2011

עשר שנים לאחר שהוקם האירגון תחת השם היצורים, הוא הגיע לרמות גבוהות של יצירה - תפאורות מיוחדות ומקוריות נערכים למשחקים הגדולים, אך גם למשחקים פחות רגישים, כשלכל משחק מובאים דגלי הנפה, דגלי שני מקלות ואביזרים נוספים. במהלך השנים השתכלל האירגון והפך למעורה יותר בקרב כל יושבי בלומפילד, כשהחל באירגון הסעות מסודרות למשחקי החוץ של הקבוצה. עידוד בלתי פוסק, תמיכה ללא תנאי ואהבה אין סופית הם רק חלק מהתכונות המאפיינות את שער 5 כיום, בזכות האולטראס. הארגון תומך גם בקבוצת הכדורסל של המועדון, ואף לקח חלק מרכזי במאבק על אולם אוסישקין ובמחאה בעקבות הריסת אוסישקין.

ב-2010 לאחר העפלת הקבוצה לשלב הבתים בליגת האלופות הודיעה אופ"א כי הפועל אינה יכולה לארח את משחקיה הביתיים בבלומפילד מאחר ואינו עומד בדרישותיה. אולטראס הפועל הודיע כי מאחר ולטענתו לא נעשו מאמצים מספיקים מצד הנהלת הקבוצה לארח את המשחקים בבלומפילד לא יופיעו אנשי אולטראס הפועל למשחקיה ה"ביתיים" של הקבוצה בליגת האלופות.

לאחר מכן כאשר החל סכסוך מתוקשר בין שני בעלי הקבוצה מוני הראל ואלי טביב הופיעו חברי הארגון במתחם חודורוב בזמן פגישה ביניהם על מנת להביע את זעמם על המתרחש בקבוצה. טביב והראל יצאו לאחר הפגישה על מנת לשוחח עם האוהדים, הבטיחו להם כי הסכסוך נגמר, שיעשו כמיטב יכולתם לסיים את הכאוס הניהולי ולחזק את הקבוצה ולמנוע שחרור שחקנים בינואר, וכן שיוציאו מאות מנויי נוער מוזלים לשער 10 לשלב הבתים באלופות[1].

באוגוסט 2011 סייע הארגון למחאת הצדק החברתי בישראל כשתלה שלט ענקי אשר שימש בעבר תפאורה במשחק, לאורך מסלול צעדת ההפגנה בפינת הרחובות דובנוב-קפלן על שלט פרסומת לג'יפ.

בתחילת עונת 2011/12 פרץ סכסוך גלוי עם הבעלים אלי טביב אשר לא גיבה את האוהדים בתקשורת ובבית הדין המשמעתי , ודרש ממנויי שערים 4-5 לשלם עבור כרטיס כניסה ליציעים אחרים לאחר ששערים אלו נסגרו לאוהדים כעונש משמעתי. ארגון האולטראס הודיע עקב כך רשמית על החרמת אותם שני משחקים והזמין את כלל אוהדי הפועל לצפייה משותפת מחוץ לאצטדיון. האולטראס קראו לשאר האוהדים להצטרף אליהם להחרמה אך ללא הצלחה, ואף עוררו כעס בקרב חלק מהאוהדים לאחר פרסום בתקשורת כי במקביל כ-200 כרטיסים לדרבי הראשון של אותה עונה נשמרים לחברי האולטראס.

בהמשך המחאה ספגו האולטראס ביקורת קשה בתקשורת בעקבות אירועי הדרבי השני של העונה במחזור ה-28, אשר עמד בצל אירועים קשים ביציעים כולל פירוטכניקה ממקור לא ידוע מחוץ לאצטדיון אשר פגעה באוהדת מכבי, והשלכת חפצים והתפרעות ביציעים בסיום המשחק שהסתיים בהפסד.

ראו גם

קישורים חיצוניים

שונות

מעבר לרמת גן ב-2010

כתבות