אלי טביב: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקיפועל
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 130: שורה 130:
כיממה לאחר ההתפטרות הקולקטיבית, התייצבה הפועל למשחק ליגה ב[[קרית אליעזר]] מול [[הפועל חיפה]] מהתחתית. הבלם החדש [[מרקו שולר]] לא שיחק מאחר ואיש מהמועדון לא טרח לרשום אותו בהתאחדות. על המגרש הפועל נראתה כבויה ומדוכאת, וביציעים מחו האוהדים נגד טביב. התוצאה בסיום תבוסה מוחצת וצפויה [[עונת 2011/12 (כדורגל) מחזור 21|0:3]], בסיומה התבטאו שחקנים (בעילום שם) בחריפות נגד הבעלים טביב בכלי התקשורת השונים. בצל כוונת האוהדים להמשיך את המחאה גם [[עונת 2011/12 (כדורגל) מחזור 22|במשחק הביתי הבא]] נגד [[מכבי נתניה]] הודיע טביב כי יאסור הכנסת שלטי מחאה ל[[בלומפילד]][http://sports.walla.co.il/?w=/157/2501550]. בהמשך נסוגה הקבוצה מהאיסור, ונתלתה בתירוץ מקורי לפיו יש לתאם עם הנהלת האצטדיון הכנסת חומרי בעל פוטנציאל בערה[http://sports.walla.co.il/?w=/3825/2501929]S.
כיממה לאחר ההתפטרות הקולקטיבית, התייצבה הפועל למשחק ליגה ב[[קרית אליעזר]] מול [[הפועל חיפה]] מהתחתית. הבלם החדש [[מרקו שולר]] לא שיחק מאחר ואיש מהמועדון לא טרח לרשום אותו בהתאחדות. על המגרש הפועל נראתה כבויה ומדוכאת, וביציעים מחו האוהדים נגד טביב. התוצאה בסיום תבוסה מוחצת וצפויה [[עונת 2011/12 (כדורגל) מחזור 21|0:3]], בסיומה התבטאו שחקנים (בעילום שם) בחריפות נגד הבעלים טביב בכלי התקשורת השונים. בצל כוונת האוהדים להמשיך את המחאה גם [[עונת 2011/12 (כדורגל) מחזור 22|במשחק הביתי הבא]] נגד [[מכבי נתניה]] הודיע טביב כי יאסור הכנסת שלטי מחאה ל[[בלומפילד]][http://sports.walla.co.il/?w=/157/2501550]. בהמשך נסוגה הקבוצה מהאיסור, ונתלתה בתירוץ מקורי לפיו יש לתאם עם הנהלת האצטדיון הכנסת חומרי בעל פוטנציאל בערה[http://sports.walla.co.il/?w=/3825/2501929]S.


פרשת סיני, ההתפטרות ההמונית וחוסר החיזוק לקבוצה שינו את דעתם של אוהדי שאר השערים מלבד 5 לגבי טביב, וכתוצאה חל קמפיין מחאה רשמי כנגדו, כולל אתר המרכז את פעילות המחאה http://www.savehapoel.com.S
פרשת סיני, ההתפטרות ההמונית וחוסר החיזוק לקבוצה שינו את דעתם של אוהדי שאר השערים מלבד 5 לגבי טביב, וכתוצאה חל קמפיין מחאה רשמי כנגדו, כולל אתר המרכז את פעילות המחאה http://www.savehapoel.com.


==ציטוטים מפורסמים==
==ציטוטים מפורסמים==

גרסה מ־12:16, 20 בינואר 2012

אלי טביב

אלי טביב הינו איש עסקים ישראלי ובעליה לשעבר של הפועל כפר סבא המחזיק בבעלות מלאה על מחלקת הכדורגל החל מסוף עונת 2010/11, לאחר שהחזיק בה מתחילת אותה עונה בבעלות משותפת ביחד עם מוני הראל.

חייו האישיים

טביב נולד בשנת 1956,גדל בשכונת עליה בכפר סבא. בשנת 2010 התחתן בפעם השנייה (עם מעצבת הביגוד דנה אשכנזי). מנישואיו הראשונים לטביב יש שני ילדים (1986,1988). בבעלותו רשת חנויות גדולות של אביזרים וביגוד ימי ברחבי ארה"ב. לטענתו בבעלותו גם נדל"ן רב, והון הנאמד בסך של חצי מיליארד דולר.

הסתבכויות עם החוק

לאורך השנים הורשע ארבע פעמים בבתי משפט[1][2]. בין הרשעותיו אישומים כגון:

  • התחזות לאדם אחר במטרה להונות
  • שימוש במסמך מזויף
  • קבלת דבר במרמה.
  • הפרעה לשוטר מילוי תפקידו

הרשעותיו באו על רקע סכסוך גירושין עם אשתו הראשונה. בשנת 1991 על מנת להתגבר על צו עיכוב יציאה מהארץ נגדו וכדי להתחמק מתשלום מזונות לאשתו הראשונה, הגיש בקשה לקבלת דרכון תחת שם בדוי (שאלתיאל דאויל), רכש כרטיס טיסה בשם זה וברח לחו"ל. לאחר חצי שנה שב לישראל עם הדרכון המזויף ונתפס במשטרת הגבולות. טביב הורשע על פי הודאתו בעבירות הנ"ל, ונדון בבית משפט השלום בכפר סבא לשישה חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים ולקנס כספי בסך 15,000 ש"ח.

מספר חודשים לאחר מכן באו שוטרים לביתו של טביב וביקשו ממנו להזדהות. טביב הזדהה תוך שימוש בשם בדוי (רמי יצחק) וטען שאין בידו תעודה מזהה. השוטרים לא האמינו לדבריו כמובן, וטביב הורשע בהמשך בעבירת הפרעה לשוטר במילוי תפקידו ונענש ב-6 חודשי מאסר על תנאי.

מעורבות בכדורגל

לפני בואו להפועל כפר סבא החזיק טביב בקבוצת הפועל עליה כפר סבא. לאחר עזיבתו לקבוצה הבכירה של העיר נשמעו טענות כי הותיר את הקבוצה במצב מפורק.

1996-2008: הפועל כפר סבא

כתבה על מעצרו של טביב בחשד לזיוף כרטיסים

ב-1995 רכש את זכויות הניהול על מחלקת הכדורגל של הפועל כפר סבא מהאגודה למשך 99 שנים.

בתחילה ראו האוהדים באלי טביב כמושיע של הקבוצה שיוביל אותה לאותם הישגים בשנות ה-70 וה-80 אך מעשהו הראשון של טביב בקבוצה היה לפטר בשידור חי בטלויזיה (ערוץ 1) את שחקן העבר ומאמן הקבוצה בפועל אלי יאני. עם חלוף השנים הבינו האוהדים שמטביב לא תבוא הישועה. טביב נהג לפזר הבטחות שווא בנוגע להשקעתו בקבוצה (כגון הבטחות שיחתים את אייל ברקוביץ' ויוסי בניון). על כן האוהדים החלו לזלזל בו וראו בו אדם לא רצוי בקבוצה. וטביב מצידו לא התייחס לטענות הקהל והמשיך לשלוט בקבוצה שהבינוניות שלה והנדנדה שלה בין הליגות הפכה לבלתי נסבלת.

במרבית השנים תחת בעלותו בילתה הקבוצה בליגה השנייה. אגודת הפועל כפר סבא החליטה עקב זאת לפעול להשבת הקבוצה לידיה ופנתה לבית הדין העליון של ההתאחדות בדרישה לבטל את העברת הקבוצה לידי טביב בהסתמכות על תקנון ההתאחדות אשר אסר העברת הקבוצה למי שהורשע בעבירות בהן יש קלון (כגון אלו בהן הורשע טביב) ב-5 השנים לאחר הרשעתו וריצוי עונשו. בית הדין העליון של ההתאחדות דחה את הבקשה, והאגודה עצרה לבית המשפט המחוזי אשר הכריז בפסק דינו על טביב כאינו ראוי לשמש בעלי קבוצת כדורגל[3] וקבע שעל ההתאחדות וטביב להחזיר את הקבוצה לידי אגודת הפועל כפר סבא. בתגובה הופקד ניהול הקבוצה בידי מקורבו של טביב גבי טוילי, פעולה שבעקבותיה פנתה שוב אגודת הפועל כפר סבא לבית המשפט בטענה שמעשית טביב עדיין מנהל את הקבוצה. בית המשפט קיבל את טענותיה והרשיע את טביב בביזיון בית המשפט וקבע שעליו להעביר את הקבוצה לאגודה לאלתר.

גם מקביעה זו התעלמו ההתאחדות וטביב אשר עתר לבית המשפט העליון, תוך שהוא מתעלם מדחיית בקשתו לצו עיכוב ביצוע. בית המשפט העליון דחה גם הוא את טענותיו. עם זאת קבע כי על האגודה להעביר בקשה להעברת הזכויות לידיה ואם זו תאושר תוחזר הקבוצה אליה[4]. בינתיים נעצרו טביב, המנכ"ל קצרה והיו"ר גבי טוילי מספר פעמים ע"י המשטרה בנושאים הקשורים לקבוצה, בין השאר עקב זיוף אלפי כרטיסים למשחק ליגה מול בית"ר ירושלים.

לאחר כמה שנים החלו גילויי שנאה של האוהדים כלפי טביב, עקב מצבה של הקבוצה. לשיא חדש של ניכור כלפי טביב הגיעו האוהדים בעונת 2007/08. טביב נתן אשראי בלתי מובן למאמן הקבוצה באותה עונה אלי אוחנה למרות יכולתה הירודה של הקבוצה, אשר בלטה במיוחד על רקע השחקנים החזקים שהיו בסגל כגון דגלאס דה סילבה, סמואל יבואה, בן לוז, גיז'רמו ישראלביץ, אביחי ידין ועוד.

בסוף העונה הפועל כפר סבא ירדה לליגה הלאומית וטביב החליט לנסות להעביר את שליטתו בקבוצה למשפחת ספיר. עיסקה זו נתקלה בקשיים מאחר ומשפחת ספיר שותפה פעילה בעסקיו של טביב. עקב סעיפים המצויים בחוזה זכויות הניהול של הקבוצה נאסר על טביב עקב כך להעביר להם את בעלות הקבוצה.

כתבה בעקבות חשיפת עשרות חוזים כפולים של כפ"ס

עבירות על תקנון ההתאחדות

במהלך השנים הורשעו טביב ומנכ"ל הקבוצה גבי קצרה 4 פעמים בחתימה על חוזים כפולים וניהול לא תקין בעקבותיהם נקנסה הקבוצה ב-200,000 ש"ח והורדו לה 4 נקודות ליגה. כמו כן הושעה קצרה מתפקידו כמנכ"ל ע"י ההתאחדות למשך חצי שנה (בה המשיך לכהן בתפקיד בקבוצה בתור "נציג הבעלים").

עמותת הפועל כפר סבא ניסתה עקב הרשעות אלו לבטל את הסכם הבעלות עימם, והנושא אף הגיע לבית משפט אך לא צלח.

2008-2010: לקראת רכישת הפועל תל אביב

לאחר שכפר סבא ירדה לליגה השניה בסיום עונת 2007/08 החליט טביב למכור אותה למקורביו משפחת ספיר, ולקנות את הפועל תל אביב. למכירתה הצפויה של הקבוצה נתלוותה התנהגות החשודה בניגוד אינטרסים מצד טביב, אשר מכר את כל כוכבי קבוצתו (דה סילבה, יבואה וידין) להפועל .

בנוסף כבר במהלך עונת 2008/09 נצפה טביב במשחקי הפועל ואף נראה בחדר ההלבשה של הקבוצה[5] כשהוא חוגג את נצחונה על בית"ר ירושלים במחזור ה-8. כל זאת כאמור בזמן שרשמית הינו עדיין בעליה של כפר סבא. לקראת סוף העונה הופיע דרך קבע ביציע בזמן משחקים, ואף הצטרף לפגישות הכנה לעונה הבאה עם מוני הראל. צעד זה עורר את ההתאחדות לכדורגל שהודיעה כי עליו לחדול ממעשה זה עקב ניגוד אינטרסים.

ב-23.11.2008 הגישה אגודת הפועל כפ"ס בקשה לבית משפט להוציא צו לגילוי מסמכים וצו מניעה נגד העברת הקבוצה, עד שהבעלים לשעבר יגלה מה נעשה עם הכסף מהעברת לוז, דה סילבה, יבואה וידין[6][7]. בינתיים הכריזו אוהדי כפר סבא על חרם כללי במסגרתו אינם מגיעים למשחקי הבית ולא רוכשים מנויים. טביב הצהיר בתגובה כי אינו בעלי הקבוצה, מאחר והעביר לכאורה את הקבוצה לידי איתן ספיר. עם זאת מעשית הקבוצה נשארה רשומה בבעלותו. בכל מקרה ספיר היה ידוע כמקורבו של טביב, והינו שותפו העסקי של טביב[8].

אגודת הפועל כפר סבא עתרה לבית משפט כנגד העברת הניהול לכאורה והוציאה צו מניעה[9]. בסיום אותה שנה, בה נשארה כפר סבא בליגה השנייה רק בזכות הפרש שערים, חתם לבסוף טביב על הסכם להחזרת הבעלות על הקבוצה לאגודה. בתמורה לעזיבתו דרש טביב כי האגודה תוותר על הכסף שהיה אמור לעבור אליה ממכירת השחקנים השונים, מנויים ליציע הכבוד, וכן אחוזים ממכירה עתידית של הקבוצה. בלית ברירה הסכימה האגודה לתנאים, ובקיץ 2009 עברה הקבוצה לאגודת הפועל כפר סבא שהצליחה סופסוף להיפטר מנוכחותו של טביב. עם זאת גם העזיבה לוותה בסאגה מכוערת במסגרתה לקחו אנשי טביב ציוד ממשרדי המועדון ומחלקת הנוער, כולל מחשבים ושולחנות ישנים.

בינתיים לאור הידיעות בתקשורת על כך שבפועל טביב מנהל את הקבוצה יחד עם מוני הראל, הודיעה ההתאחדות להפועל כי המעורבות של טביב בקבוצה אסורה והוא והקבוצה עשויים להיענש בעקבות כך. לכן נדחתה רשמית כניסתו לתפקיד הבעלים בשנה. למרות זאת נראה טביב תדיר במשחקי הקבוצה, חוגג עימה לאחר נצחונות, נכנס לחדר ההלבשה לאחר משחקים ומסתובב על הדשא בבלומפילד לחגוג עם הקהל. גם לאחר הזכייה בגביע ב-2010, טרם הסתיימה תקופת ההקפאה שלו התראיין בעיתונים כאחד מבעלי הקבוצה, ונצפה חוגג עימה את הזכיה. בצורה דומה, למרות שתקופת הצינון שלו הוארכה עקב אי תשלום פסקי בוררות במיליוני שקלים (ע"פ ראיון עם דובר ההתאחדות בידיעות תל אביב) מתקופת בעלותו בכפר סבא, נצפה חוגג עם הקבוצה את הדאבל. כמו כן צוטט וצויין בהרחבה בעיתונים כמנהל מו"מ עם שחקנים לקראת חוזים לעונה הבאה.

2011-?:בעלים

העפלה לליגת האלופות

זמן קצר לפני תחילת עונת 2010/11 פורסם במעריב כי תקופת הצינון שלו הסתיימה וטביב הפך רשמית לאחד מבעלי הקבוצה. ההתחלה הייתה ברגל ימין כאשר ההנהלה הצליחה להשאיר את הכוכבים מהעונה שעברה, וינסנט אניימה, דאגלס דה סילבה, גילי ורמוט, איתי שכטר וערן זהבי, בין השאר בהבטחה לחלקם כי ישוחררו לקבוצות באירופה אם הקבוצה לא תעפיל לשלב הבתים בליגת האלופות. עם זאת כבר במחזור הראשון ביצעה ההנהלה צעד תמוה כאשר רומן רוקי, הזר הצרפתי שהוחתם זה מכבר, לא שותף מאחר ולא רצו להעביר את חוזהו בבקרה לפני שיובטחו ההכנסות מהעפלה לשלב הבתים בליגת האלופות. גם המשך ההתנהלות של הקבוצה בהקשר לליגת האלופות הייתה תמוהה. לאחר ההעפלה לשלב הבתים לא הצליחה הקבוצה להחתים חיזוק זר נוסף בפרק הזמן הקצר שנותר עד לתום מועד ההעברות, והסתפקה בישראלים טוטו תמוז וסלים טועמה, וזאת למרות רווחים צפויים של 60 מיליון ש"ח מעצם ההעפלה.

בינתיים התראיין טביב למוסף "7 ימים" של ידיעות, והתבטא כאילו בלעדיו "הפועל הייתה בסכנת הכחדה".

אך מעל הכל העיבה סאגת האירוח בבלומפילד על פתיחת העונה. עם ההעפלה הודיעה ההנהלה כי למרות רצונה לארח בבלומפילד, אין הדבר מתאפשר על פי תקנות אופ"א. נשמעו סיבות שונות, מתשתיות לא מתאימות, עלות אירוח משחק יקרה בכמה מאות אלפי שקלים, כמות כרטיסים נמוכה שלא תאפשר לאוהדים הרבה "לחוות את ליגת האלופות", ועד גודל המגרש, וטענות על חוסר שיתוף פעולה של העירייה (בעלת המגרש) בשיפוצים הנדרשים להכשרתו[10]. בהמשך עלו בתקשורת טענות של גורמים בקבוצה כי מוני הראל מעוניין לארח בבלומפילד בעוד טביב מעוניין לארח ברמת גן כדי למקסם הכנסות. אולטראס הפועל הודיעו כי יחרימו את המשחקים באצטדיון רמת גן. לבסוף לאחר הגרלת הבתים, התברר כי אף אחד ממועדוני העל ביבשת לא הוגרל לבית של הפועל וצפי הכרטיסים ירד משמעותית. לאחר מכן נשמעו זמירות שונות. הקבוצה שכרה את ניר ענבר, מוסמך בתואר מטעם אופ"א לבדוק את נושא האירוח בבלומפילד בכל זאת, הזמינה תא נציגי אופ"א לסיור בבלומפילד על מנת לברר כיצד ניתן בכל זאת לארח בו. גם נשיא ההתאחדות אבי לוזון דחף את הנושא במסדרונות אופ"א, ולבסוף הודיעה ההתאחדות האירופית כי היא מוכנה כחריג לאשר את בלומפילד לשלב הבתים בהינתן תיקונים שונים שיש לבצע באצטדיון.

השינוי המפתיע, שנבע לטענת רבים רק עקב ההגרלה הפחות אטרקטיבית ולא מתוך מחוייבות לאצטדיון הביתי, היה רק פתיח לסאגת מחירי הכרטיסים. לאחר דיון קצר עם הנחיתה בליסבון החליטה הנהלת הקבוצה כי מחירי המנויים לשלב הבתים יעמדו על 600 ש"ח לשער 5, 900 לשער 7, ו-1200 לשער 2. כל זאת לפני עמלות משרד הכרטיסים. התגובות הזועמות של האוהדים חלחלו במהרה להנהלת הקבוצה שתוך מספר שעות הודיעה על הורדה קלה במחירים[11].

לחברת ההפקה של משחקי הבית בבלומפילד נבחרה חברת ההפקה של איתן ספיר, מקורבו ושותפו העסקי של טביב.

חולצת כמחאה כנגד טביב שלא יצאה לפועל בסופו של דבר

סכסוך עם הראל

לפירוט ראו סכסוך מוני הראל ואלי טביב (2010/11)
מחאות האוהדים על מחירי הכרטיסים ורצונו של הראל להיענות לדרישותיהם, בניגוד לדעתו של טביב הובילו לפיצוץ ונתק בין השניים אשר שיתק את המועדון. שחקנים התלוננו שאינם מקבלים מענקים והטבות אחרות, הבלגן הניהולי הוביל בסופו של דבר גם לפסיקת הפסד טכני 3:0 בדרבי השני בגביע הטוטו למרות שהמשחק עצמו הסתיים בתיקו 3:3, עקב שיתוף בניגוד לתקנון של רמי דואני.הבעלים נפגשו ביניהם שוב לפגישת פיוס וכלפי חוץ הצהירו שנפתרו המחלוקות עד לסיום העונה אז יחליטו על המשך דרכם. למרות זאת לא נרגעו היחסים ואינספור ידיעות והצהרות בתקשורת הבהירו שהמצב בין שני הבעלים הגיע לכלל פיצוץ מוחלט, והדבר אף סיכן את הרשמת הפועל למפעלים האירופיים בעונה העוקבת.

במהלך חלון ההעברות של ינואר והפגרה המשיך לפגוע הסכסוך בקבוצה וגרם לעיכוב משמעותי בהחתמת חיזוק. לבסוף מינה טביב את דורון אוסידון, בעל מועדוני לילה בתל אביב, כנציגו בדירקטוריון במקביל למשה הראל נציגו של מוני הראל. מינויו של אוסידון איפשר לחתום על צ'קים, ולהחתים חיזוק בדמות מריו פצ'אלקה ואלרואי כהן. לכל אורך התקופה נדחה ביצוע תהליך הבמבי אשר אמור היה לקבוע מי מבין השניים ישיאר בעלים בלעדי על המועדון.

ב-17.3.2011 פורסם כי טביב מינה את דורון ג'מצ'י, שחקן עבר ידוע של מכבי ת"א כדורסל, לדוברו האישי. זאת במקביל לעבודתו כפרשן בערוץ One. המהלך התקבל בזעם רב בקרב האוהדים[12] וטביב הודיע לבסוף שיסוג מהמינוי, כשהוא מתחמק מתשלום שכרו לג'מצ'י עבור התקופה הקצרה בה שימש בתפקידו[13].

לבסוף לקראת סיום העונה, לאחר אובדן הסיכוי לאליפות, בוצע הבמבי המיוחל. מוני הראל הציע לטביב כ-6 מיליון ש"ח עבור חלקו בקבוצה. טביב התבטא באופן ממנו ניתן היה להבין כי יקבל את הצעתו של הראל, אך לבסוף הפתיע והודיע כי הוא משווה את ההצעה וירכוש את חלקו של הראל באותו סכום, וכותצאה מכך קיבל בעלות מלאה על החברה המנהלת את הקבוצה. אנשי הראל הגיבו בזעם והסכסוך לבתי המשפט מכיוון שהראל טען לאי-חוקיות בעסקת הבמבי. הראל וטביב הסכימו לתהליך גישור שכשל במהרה. לאחר שהליך הגישור לא צלח פנו השנתיים לבית המשפט שיקבע את גזר הדין. ב28 ביוני החל ההליך המשפטי וב18 ביולי 2011 אקבעה השופטת רות רונן כי הליך הבמבי היה חוקי והקבוצה תעבור לידיו של אלי טביב שהפך לבעלים היחיד של הפועל תל אביב.

ניהול הקבוצה

עונת 2011/12 החלה בצל עזיבת מרבית השחקנים הבכירים לחו"ל. להרגשת רבים מהאוהדים הפועל לא השקיעה מספיק בחיזוק הסגל, אך בסה"כ העמידה הפועל סגל של קבוצת צמרת בתחילת העונה ונחשבה אחת המועמדות לריצה לאליפות. עם זאת לאורך כל הקיץ וגם פתיחת העונה לא הפסיק הבלגן הניהולי במועדון. שחקנים רבים התלוננו על היחס מטעם ההנהלה. שחקני בית כמו שי אבוטבול וסלים טועמה זכו ליחס מזלזל ומשפיל. אבוטבול היה כבר על סף עזיבת הקבוצה ורק ברגע האחרון נמצא הפתרון לשדרגו חוזהו. במהלך של הרגע האחרון לפני תום מועד ההעברות טועמה היה אמור להיות מועבר למכבי פ"ת תמורת חלוצה טל בן חיים, למרות שפתח את העונה כשחקן הרכב. לאחר שסירב טועמה לעבור הורה טביב הזועם למאמן דרור קשטן לא לאפשר לו להתאמן והחל מחול שדים חדש במועדון, כשברקע האוהדים המיואשים אינם מבינים כיצד למרות העודף הגדול בקופה הפועל לא התחזקה ואף נחלשה עם תום מועד ההעברות עקב שחרורו של יוסי שבחון להפועל ב"ש, והויתור על המגן הותיק דדי בן דיין.

בינתיים התברר כי בהתאחדות טרם הושלם רישום טביב כבעלי הקבוצה מאחר והוא נדרש להציג תעודת יושר אמריקאית פדרלית[14]. לאחר שהנושא התעכב נפוצו שמועות לפיהן הדבר עשוי אף למנוע את העברת הקבוצה לידיו באופן סופי, ובתגובה נמסר מהנהלת הקבוצה "הקבוצה תירשם על שם הבת שלו במקרה הכי גרוע"[15].

בסופו של דבר העביר טביב תעודת יושר פדראלית מהFBI האמריקאי והוכר רשמית כבעלים של הפועל תל אביב. [16]

תעודת היושר שהציג טביב אשר מראה כי אין לו עבר פלילי בארה"ב
סכסוך עם אוהדים

לאורך כל הדרך נשמעו ביקורות כנגד טביב וקולות שקוראים להתנגד לבעלותו על הקבוצה מצדם של אוהדים רבים, אך הדברים עליו מדרגה עם הקמתה של סוכת מחאה ליד ביתו במהלך חג סוכות באוקטובר 2011[17]. האוהדים ישבו כיומיים בסוכה במטרה לדון בדרכי פעולה בשביל לשפר את התנהלות הקבוצה, אך היא פורקה לבסוף על ידי פקחי עיריית תל אביב. במהלך השהייה יצא אלי טביב אל המפגינים וניסה לשוחח עמם, ללא הועיל.

במשחק הבא של הקבוצה, נצחון 0:5 על הפועל פ"ת, תלה ארגון אולטראס הפועל שלט עם הכיתוב "100 ימי חסד עומדים להסתיים" וקללות רבות נקראו לעבר ההנהלה. אנשים אשר נשלחו מטעם ההנהלה הסירו את שלט המחאה, מה שהביא להגברת השירה כנגד ההנהלה.

קריקטורה ב"אדום עולה" בעקבות הסכסוך של טביב

לאחר המשחק פרסם הארגון הודעה רשמית כי לאחר שנתנו להנהלה ימי החסד, וכי חבריו החליטו 'לירות את יריית הפתיחה במאבק למען השבת המועדון למסלול התקין', בעקבות מה שהגדירו כ'אי עמידה בהתחייבויות כספיות כלפי שחקנים, שחקני עבר, מועדונים, ספקים ועובדים. הארגון הציג גם מספר נקודות נוספות כגון חוסר שקיפות פיננסית שמעוררת חשש וסימני שאלה, התנהגות בריונית וסחטנית כלפי השחקנים, העלמויות פתאומיות לחו"ל בכל נקודת משבר של בעלי הקבוצה, המותירה הרגשה של ניהול המועדון בשלט רחוק ועוד. לסיום הודיע חברי הארגון כי "נמשיך מכאן ואילך להילחם עבור החזרת השפיות הניהולית להפועל תל אביב."[18].

טרם הנצחון על הפועל פתח תקווה רוססו כתובות נאצה בשער 11 אליו הועברו אוהדי הקבוצה המנויים לשערים 4-5 בעקבות עונש שקיבלה הקבוצה, מה שהביא לגינוי חריף של ההנהלה כלפי רבים מיושבי שער 5 והגדלת הקרע בין האוהדים להנהלה. מספר ימים לאחר מכן החליט בית הדין של ההתאחדות על עונש של סגירת שערים 4-5 לשני משחקים, מבלי מתן אפשרות להשתמש במנוי בשביל להכנס לשער אחר. ההנהלה הציעה מיוזמתה להעביר שמות של עשרות אוהדים החשודים לפי דעתה בריסוס הכתובות והצבת שוטרים סמויים ומצלמות בשערים 4-5. רבים מהאוהדים ראו בעונש מהלך משותף של ההנהלה ובית הדין של ההתאחדות נגד כל יושבי שער 5 והפניית עורף של ההנהלה כלפי האוהדים, וגם ארגון פועלים באדום הודיע לאחר מתן העונש כי הוא מנתק את כל קשריו עם ההנהלה ולא ישתף עמה פעולה יותר.[19]. במשחק ההפסד 0:2 למ.ס. אשדוד תלו אוהדים שלט "מלשינים הביתה" בתגובה למעשה. ההנהלה הבינה את הרמז והסירה את ההצעה להעביר שמות אוהדים מן הפרק, ובית הדין של ההתאחדות הסתפק בהבטחה של מנהלי המועדון לשתף פעולה עם משטרת ישראל.

בהמשך השבוע פורסם ב"ידיעות אחרונות" כי איש הפרסום משה תאומים, מבעליה לשעבר של הפועל, מסייע לטביב ואנשי הקבוצה ביחצ"נות מול כלי התקשורת. לאחר הנצחון הביתי 0:6 על ראשל"צ פנה טביב להתאחדות וביקש להקל את העונש של אוהדי הקבוצה ולאפשר למנויי שערים 4-5 להיכנס ליציע במשחק הבית הבא. בנוסף פנתה הנהלת המועדון לעיתונאים אוהדי הפועל עמנואל רוזן ובן כספית על מנת שינסחו אמנה שהחותמים עליה מתחייבים להפסיק לשיר שירי שואה, כאשר התמריץ לחתימה הינו שכל מנוי אשר יחתום על האמנה, יקבל אפשרות להכניס איתו למשחק אחד ללא תשלום ילד עד גיל 13. האמנה פורמס ה לבסוף ועוררה לעג בקרב רבים מהאוהדים. אנשי האולטראס בכל מקרה החרימו את שני משחקי הבית בהם נסגרו היציעים 4-5 וקראו לשאר הקהל (ללא הועיל) להצטרף אליהם במחאה על מה שלטענתם היה שת"פ של טביב עם ההתאחדות.

ביזאר עם אזגי

שירו של סוקולובסקי על פרשת אזגי

בדצמבר 2011, לקראת המשחק במחזור ה-14 מול מכבי חיפה אירעה אחת התקריות הביזאריות הקשורות לטביב, כאשר בעלי הפועל אשקלון פרוספר אזגי הופיע במתחם חודורוב זועם על כך שלטענתו טביב והמנכ"ל אוסידון מתעלמים משיחותיו, ועל כן לא הצליח לקבל כרטיסים למשחק. אזגי השתמש באלימות כלפי אוסידון ורדף אחרי טביב, ולבסוף הוזמנה משטרה למתחם[20]. בהמשך היום התראיין אזגי בתוכניות הרדיו השונות וגידף את אוסידון וטביב במשך דקות ארוכות. בעקבות הפרשה אף הלחין האוהד גל סוקולובסקי שיר, שהוקלט יחד עם אזגי והוצג בהגרלת יצורניר חורף 2011, וזכה לפרסום רב בתקשורת.

שחקנים ממורמרים

לקראת סיום הסיבוב הראשון הוצפו כלי התקשורת השונים בידיעות רבות על מרמור בקרב שחקנים מובילים. שי אבוטבול הסתכסך על רקע אי הפקדת חוזהו בבקרה התקציבית. זאת על פי פרסומים בתקשורת מאחר והסיכום שלו עם המנכ"ל דורון אוסידון היה ביורו בעוד טביב רצה שיהיה בדולרים[21]. מריו פצ'אלקה זעם על כך שהקבוצה סירבה לאשר לו לצאת לחו"ל לטיפולים בגבו הפגוע ולאפשר לו לשהות בחג המולד עם משפחתו, ולבסוף עזב את הארץ ללא אישור כשהפועל מאיימת לקנוס אותו בחומרה[22], וחזר רק לאחר כמעט שבועיים. בנוסף לכך פרסומים רבים העלו טענות מצד השחקנים על אי תשלום מענקי העלייה לליגה האירופית כשטביב הזועם עונה להם "מה, אתם רעבים ללחם?"[23]. בנוסף טוטו תמוז איים לפנות לבוררות עקב חוסר הסכמה עם הקבוצה על מחיר שחרורו לקבוצה מאירופה[24].

במקביל המשיך טביב להסתכסך עם אנשי שער 5, כשהורה במשחק בית מול בני יהודה שלא לאפשר להם להכניס את השלט "מייצגים את הפועל, לא את ישראל". אנשי האולטראס בתגובה הודיעו כי לא יעודדו ב-10 הדקות הראשונות במשחק ויתלו את כל שלטי העידוד במהופך. שביתת העידוד עם זאת נשברה במהרה לאחר שהפועל הבקיעה שער כבר בפתיחת המשחק...

רימון הלם בביתו

ב-27 בדצמבר 2011 לפנות בוקר הושלך רימון הלם בחצר ביתו של טביב. בתחילה ניסה טביב שלא לפרסם את הפרשה, אך משנודע הדבר לכלי התקשורת יצא טביב בהאשמות מרומזות כי מדובר באוהדים של הפועל ת"א, וכי המעשה נעשה כחלק ממסע הסתה נגדו. אוהדים רבים זעמו על האשמותיו הלא מבוססות. המשטרה החלה בחקירה, אך לא הצליחה למצוא את האחראים למעשה.

פיטורי קשטן

לאחר סדרת משחקים ללא נצחון תוך כדי הצגת יכולת חלשה במהלך עונת 2011/12 שעלו להפועל בהתרחקות עד כדי 9 נקודות מעירוני קרית שמונה שבמקום הראשון, החליט טביב על פיטוריו של המאמן דרור קשטן. בחלק מכלי התקשורת נטען כי לפיטורים יש קשר לכך שטביב ניסה להתערב בשיקולים המקצועיים של קשטן, כולל שיטת המשחק ואי-שיתוף חלק מהשחקנים, מה שהוביל לקרע ביניהם. לאחר הפיטורים הכריזה הפועל על מינויו כמאמן זמני של זאב זלצר מנהל מחלקת הנוער, אך זלצר המופתע שנודע לו על המינוי דרך ברכות בהודעות אס.אמ.אס שקיבל מחברים ששמעו על המינוי בתקשורת, סירב לקחת את התפקיד ובמקומו מונה מאמן הכושר רון ציבלין שהדריך את הקבוצה בנצחון 1:3 על מכבי פ"ת במסגרת חצי גמר גביע הטוטו. את משרת המאמן הקבוע טביב הציע תחילה למשה סיני, שחקן העבר המקורב לטביב, אך הוא סרב לקחת את התפקיד לאחר לחץ כבד מצד האוהדים כנגד המינוי. לאחר סרובו של סיני פנה טביב לניצן שירזי שמונה למאמן הקבוצה עד לסוף העונה, כעוזרו מונה שחקן העבר שביט אלימלך.

מרד בהפועל ומחאת אוהדים

להרחבה על מחאת האוהדים ראו מחאת אוהדים נגד אלי טביב (2011/12)

מחאת האוהדים נגד טביב במשחק חוץ מול הפועל חיפה

ב-15 בינואר 2012 הוטלה פצצה, כאשר מרבית בכירי המועדון הודיעו על התפטרותם כמחאה על התנהלות הבעלים טביב. בין המתפטרים נכללו המנכ"ל ניר ענבר, דובר המועדון קובי ברדה והיו"ר דורון אוסידון. כולם ציינו במפורש את התנהלות המועדון כסיבה להתפטרותם הקולקטיבית. בין המתפטרים בלטה במיוחד התפטרותו של מקורבו של טביב אוסידון שאמר בתגובה למהלך

אם אני, כאוהד של הפועל ת"א, שגדל ביציעים בבלומפילד והגעתי לחלום של החיים שלי להפוך ליו"ר המועדון, החלטתי להתפטר - זה אומר הכל על מה שקורה במועדון
ידיעות אחרונות, 15.1.2012


למחרת ההתפטרות התראיין המנכ"ל לשעבר ניר ענבר לעיתון הארץ ופירט את הרקע למהלך. בין השאר ציין התנהלות קמצנית של המועדון בנושאים לוגיסטיים, יחס משפיל לכל בעלי התפקידים והשחקנים, וכן התנהלות כספית לקויה על גבול הפלילית בנושא רכישת שחקנים כגון מריו פצ'אלקה ועוד. לסיכום דרכו בהפועל אמר ענבר

הפועל תל אביב נראית ומתנהלת בדיוק כמו האישיות של טביב, וזה מזעזע. כל פעם שאני נזכר שעבדתי אצלו, אני נחרד
הארץ, 16.1.2012


כיממה לאחר ההתפטרות הקולקטיבית, התייצבה הפועל למשחק ליגה בקרית אליעזר מול הפועל חיפה מהתחתית. הבלם החדש מרקו שולר לא שיחק מאחר ואיש מהמועדון לא טרח לרשום אותו בהתאחדות. על המגרש הפועל נראתה כבויה ומדוכאת, וביציעים מחו האוהדים נגד טביב. התוצאה בסיום תבוסה מוחצת וצפויה 0:3, בסיומה התבטאו שחקנים (בעילום שם) בחריפות נגד הבעלים טביב בכלי התקשורת השונים. בצל כוונת האוהדים להמשיך את המחאה גם במשחק הביתי הבא נגד מכבי נתניה הודיע טביב כי יאסור הכנסת שלטי מחאה לבלומפילד[25]. בהמשך נסוגה הקבוצה מהאיסור, ונתלתה בתירוץ מקורי לפיו יש לתאם עם הנהלת האצטדיון הכנסת חומרי בעל פוטנציאל בערה[26]S.

פרשת סיני, ההתפטרות ההמונית וחוסר החיזוק לקבוצה שינו את דעתם של אוהדי שאר השערים מלבד 5 לגבי טביב, וכתוצאה חל קמפיין מחאה רשמי כנגדו, כולל אתר המרכז את פעילות המחאה http://www.savehapoel.com.

ציטוטים מפורסמים

  • "הגעתי אל הטופ, אני שוקל לפרוש מכדורגל"~ 25.8.2010, ראיון לONE לאחר ההעפלה לשלב הבתים בליגת האלופות
  • "הכל מתחיל מכסף. הפועל ת"א לפני שהגעתי, היתה בסכנת הכחדה"~ 3.9.2010, ראיון במוסף 7 ימים
  • "אם הייתי יודע שזה האיש וככה הוא מתנהל - לא הייתי שותף שלו, לא הייתי מוכן להיכנס להיות שותף שלו. כשאתה מתנהל עם בנאדם פסיכופת זה מה שקורה" ~ על מוני הראל, בראיון, YNET, 16.1.2011
  • "אני לא מכיר את הסיפור הזה של הטירוף בין הקבוצות" ~ על מינוי שחקן העבר של מכבי דורון ג'מצ'י לדוברו, 24.3.2011, מעריב
  • "קחו דוגמה מהשחקן הזה, המבוגר, גיג" ~ טביב מנסה לדרבן את שחקני הקבוצה באסיפה קבוצתית בהתייחסו לשחקן מנצ'סטר יונייטד ראיין גיגס, 11.4.2011, מעריב
  • "אם לא מתאים לך, אתה יכול ללכת" ~ טביב לשי אבוטבול לאחר שחיכה לו לשווא במשך שעה וחצי לשיחה על חוזהו ב-2011/12
  • "כשאני מסתובב בתל אביב או בכל מקום אחר בארץ אני לא שומע את הקללות של הקבוצה הקטנה שמגיעה קבוע לאימונים כדי לקלל אותי, במטרה להטריד אותי ואולי לגרום לי לחשוב שוב על הבעלות על המועדון. זו שיטה שנעשתה בעבר גם כדי להבריח את סמי סגול, איש שתרם 100 מיליון שקלים להפועל ת"א, וספג קללות מאותם אוהדים", מתוך ראיון, 8.7.2011, ישראל היום
  • "מה, אתם רעבים ללחם?" ~ טביב לשחקני הפועל לאחר שדרשו לקבל את המענקים המובטחים בעקבות ההעפלה לשלב הבתים בליגה האירופית, 15.12.2011
  • "אם אני, כאוהד של הפועל ת"א, שגדל ביציעים בבלומפילד והגעתי לחלום של החיים שלי להפוך ליו"ר המועדון, החלטתי להתפטר - זה אומר הכל על מה שקורה במועדון" ~ מקורבו של טביב דורון אוסידון מסביר מדוע התפטר מהמועדון, 15.1.2012, ידיעות אחרונות

ראו גם

קישורים חיצוניים

הפועל כפר סבא

הפועל תל אביב

2009/10

2010/11

כללי
פתיחת עונה
אירוח האלופות בבלומפילד
סכסוך עם הראל
דורון ג'מצי' כדובר
במבי

בעלים יחיד

ניהול הקבוצה
רימון הלם בביתו
פיטורי קשטן
מרד בהפועל