סכסוך מוני הראל ואלי טביב (2010/11)

מתוך ויקיפועל
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

עונת 2010/11 של מחלקת הכדורגל עמדה בסימן המחלוקות בין בעלי המועדון אלי טביב ומוני הראל אשר שיתקה את הקבוצה.

תחילת הסכסוך

ראשיתו של הסכסוך ככל הנראה כבר בסוף עונת הדאבל ב2009/10 כאשר לאחר הזכיה התראיין טביב וייחס לעצמו הרבה מהקרדיט על הצלחת הקבוצה. עם זאת הסכסוך נותר על אש נמוכה, עד העפלת הקבוצה לשלב הבתים בליגת האלופות בעונת 2010/11. לאחר ההעפלה האוהדים תבעו לארח את משחקי הבית בבלומפילד. הראל תמך בדעתם, בעוד טביב שאף להעביר את המשחקים לאצטדיון רמת גן. לבסוף הוחלט לארח בבלומפילד ולקבוע מחירים גבוהים במיוחד לכרטיסים.

הסכסוך עולה מדרגה

על רקע זעם האוהדים על המחירים הגבוהים (גם לאחר ההורדה) שרק הגביר את הזעם על סאגת האירוח בבלומפילד, וככל הנראה על רקע רצונו של הראל למנות את אחיו משה הראל למנכ"ל הקבוצה, התעמתו בקולניות צמד הבעלים הראל וטביב במלון הקבוצה בליסבון[2]. בעקבות הויכוח התרחש נתק מוחלט בין הבעלים, שאף הוביל לכך שטביב לא חזר עם הקבוצה לארץ והמשיך לחופשה בלונדון במקום זאת. הדיווחים בתקשורת דיברו על כך שברצונם של הראל וטביב שיפרדו דרכיהם, וטביב אף הציע להראל למכור את חלקו בקבוצה תמורת חצי מהרווחים על ההעפלה לליגת האלופות והכסף על מכירת השחקנים שהביא להפועל מכפר סבא[3]. למחרת הטיל הראל פצצה בראיון לגל"צ כשהודיע שהוא לוקח צעד אחורה מתפקידו כבעלי הקבוצה ומעביר את זכויותיו לאחיו משה הראל[4].

חולצת מחאה שהייתה אמורה להיות מופצת בבלומפילד. המחאה הוקפאה לבסוף[1]

הבלגן הניהולי השפיע גם על הקבוצה. ב17 ביולי פורסם בעיתונות כי ביוזמת בכירי השחקנים במועדון ,תוכננה אסיפה ביום ראשון לפני משחק בליסבון ובמסגרתה היה אמור שחקן בכיר להקריא בפני בעלי הקבוצות מכתב ובו סעיפים רבים על התנהלות מחוץ למגרש. בשל בקשת ההנהלה הדיון נדחה לשבוע הבא. בין הסעיפים המופיעים במכתב על פי הפרסומים: מענקים שטרם שולמו לשחקנים(חלק מהם עוד מהליגה האירפית אשתקד),תחושת חוסר מקצועית הנגרמת ע"י מקורבים להנהלה המסתובבים באזור חדרי ההלבשה במהלך האימונים ומשחקים,טיפול לקוי בצרכים לוגיסטיים של השחקנים כמו חוזי שכר דירה והשכרת רכבים. בינתיים ב16 ביולי שבתו ערן זהבי ואביחי ידין מאימונים במחאה על כך שטרם נחתם עימם חוזה. לבסוף פנה גילי ורמוט כנציג השחקנים לטביב עם הטענות הנ"ל[5].

בתווך הודיעה ההתאחדות כי תעמיד לדין עקב בעיות החוזים את הקבוצה, הצוות הניהולי (היו"ר אמיר לובין, נציג הבעלים גבי קצרה) וכל הצוות המקצועי[6].


על רקע ידיעות בתקשורת לפני יום הכיפורים לפיהן לאחר החג אחד מהבעלים יעזוב את הקבוצה, נפגשו טביב והראל במתחם חודורוב והודיעו כי יישרו את ההדורים ביניהם. על פי הודעתם גבי קצרה ימשיך לשמש כמנכ"ל, ומשה הראל ימונה כדירקטור מטעמו של אחיו. כמו כן נפגשו עם נציגי השחקנים והבטיחו לטפל בבעיות שהעלו. ערן זהבי ואביחי ידין הגיעו להסכמה כי יחזרו לאימונים[7]. עשרות אוהדים זועמים חיכו לשני הבעלים מחוץ לפגישה וגידפו את שניהם עקב המאורעות האחרונים במועדון[8]. טביב והראל יצאו לדבר עם האוהדים, ביקשו מהם לתת זמן ושקט למועדון, וכמו כן שלא ימכרו שחקנים בינואר ויפיצו 400 כרטיסי נוער וחיילים לשער 10 לשלב הבתים. למחרת הודיעה הפועל כי תמכור במשך שבוע 400 כרטיסים לחיילים בלבד, ואם לא ימכרו תחזיר אותם למכירה במחיר מלא[9].

הפסד טכני

בנובמבר 2010 נפסק לקבוצה הפסד טכני 3:0 בדרבי השני בגביע הטוטו למרות שהמשחק עצמו הסתיים בתיקו 3:3. זאת מאחר והתברר בדיעבד כי הפועל שיתפה את רמי דואני למרות שלא הועבר להתאחדות טופס בדיקות רפואיות שלו כמתבקש. אף גורם במועדון לא לקח עליו אחריות למקרה.

השקט חוזר?

לבסוף גם נסגרה פרשת החוזים והבקרה, עם הגשת החוזים בזמן וקנס כספי של כמה עשרות אלפי שקלים למעורבים[10]. חוזהו של גוטמן הועבר שעות ספורות לפני תום המועד האחרון האפשרי בבקרה התקציבית. עקב כך לא יכל לעמוד על הקוים במשחק גביע הטוטו מול בני סכנין.

לאחר הפסד הבית הכואב לקרית שמונה במחזור ה-4 יצא טביב מבלומפילד בחסות הסדרנים כאשר האוהדים כילו עליו את זעמם ודרשו שיעזוב את הקבוצה[11]. יומיים לאחר מכן, התברר שהמחירים הגבוהים לליגת האלופות הובילו לכך שאלפי מנויים לליגת האלופות טרם נמכרו. בתקשורת החלו להתפרסם ידיעות על כך שבדומה לפארסה מול טוטנהאם ב-2007 ילדי הפרוייקטים יוזעקו על מנת לכסות על הקרחות בבלומפילד[12]. לבסוף הפחד מקרחות במשחק הבית הראשון מול ליון הכריע את ההנהלה אשר הודיעה על מכירת כרטיסים בודדים למשחק מול ליון במחיר 200 ש"ח לשערים 8 ו10[13], מחיר הנמוך ב30% כזכור ממחיר אותו כרטיס כפי שנמכר במיני-מנוי לאוהדים במכירה המוקדמת.

למרות זאת למחרת התגלה כי מדובר בספין ותו לא. אוהדים אשר הגיעו לקופות בבלומפילד גילו כי המחירים נותרו כשהיו - 220 ש"ח לשער 10, 350 ש"ח לשער 8, מחיר זהה לזה שניתן לרוכשי המיני-מנויים.

אין שקט ואין שלווה

רגע לפני משחקה הביתי האחרון של הפועל בשלב הבתים, התפוצץ שוב נושא היחסים בין הבעלים. טביב התראיין באולפן ליגת האלופות של ערוץ הספורט והאשים את הראל בהאשמות שונות, ביניהן החתמת שחקנים מאחורי גבו, הסתת הקהל נגדו ועוד. טביב הצהיר כי בינואר או בסיום העונה דרכיהם יפרדו בדרך זו או אחרת. משה הראל הגיב במתינות על הצהרותיו של טביב.

עם זאת היה ברור שהשקט זמני בלבד. ב-20 בדצמבר הודיע גבי קצרה מנכ"ל הקבוצה ומקורבו של טביב על התפטרותו, לטענתו מטעמים אישיים. עם זאת בתקשורת נטען במספר מקומות כי להתפטרות קשר ישיר לנתק בין שני הבעלים. בנוסף צצו ידיעות על חובות של הקבוצה לספקים, ועל כך שאספניול מאיימת להפסיק את השאלתו של בן שהר להפועל על רקע אי תשלום כספים המגיעים לה.

בראיונות בתקשורת הכחיש הראל כי רצה לדחוק את קצרה מחוץ למועדון, הודה שהקבוצה בבלגן ניהולי קשה, והכחיש ידיעות על חובות של הקבוצה לספקים ושחקנים והבטיח כי ישב עם טביב ויפתור את המחלוקות. השניים אכן קיימו פגישה סוערת בחסות שטרן חלובה סגן יו"ר ההתאחדות במשרדיו, ובסיומה טענו כי לובנו המחלוקות וכי ישתפו פעולה לטובת המועדון עד סוף העונה. עם זאת כבר למחרת הופיעו ידיעות בעיתונות בהן צוטטו גורמים במועדון אשר טענו כי השקט כלפי חוץ הינו רק בשביל להרגיע את האוהדים ומעשית לא נפתרו המחלוקות כלל.

לפני תום הפגרה נראה היה שאכן הבלגן מחלחל גם לשחקנים. שי אבוטבול תבע הבהרה מההנהלה לגבי שכרו ואף נטען בתקשורת כי יתכן והחרים אימון בשל היחס אליו[14]. ושמועות התרוצצו על כך שצ'קים של המועדון אינם מועברים מאחר ואין חתימה של הבעלים טביב. בנוסף למרות העזיבה של דה סילבה והצורך הברור בחיזוק לא נעשה דבר בנושא במהלך הפגרה. הקהל איבד את סבלנותו ובמשחק הראשון לאחר הפגרה הביע את מחאתו בקול רעם בשירה אדירה שהדהדה בכל בלומפילד "הנהלה זונה" ו"איפה הכסף?"[15].

בהמשך השבוע חזר הסכסוך לככב בכלי התקשורת. פרסומים שונים דיברו על כך שהשניים ילכו להליך בוררות בסופו אחד מהם יקנה מהשני את הקבוצה[16][17]. לאחר מכן שוב עלו השניים לכותרות כשהתפרסמו ידיעות סותרות לפיהן אחד מהם יקנה את הקבוצה מהשני[18][19].

ראו גם

קישורים חיצוניים

פתיחת עונה

אירוח האלופות בבלומפילד

ראיונות וכתבות